Stijlvol Dineren aan Klassiek Eetkamer Meubilair | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stijlvol Dineren aan Klassiek Eetkamer Meubilair

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Houten tafel van NokNok Klassiek
Loading admin actions …

Heerlijk dineren tijdens de feestdagen kan zo'n samenkomst compleet maken. Om met de familie of met vrienden aan te schuiven aan een luxe en lang diner. Of wanneer je simpelweg gezellig met z'n twee of het gezin even een speciaal avondje wilt organiseren. Zij die moeite steken in een prachtige eetkamer krijgen dit ook dubbel en dwars terug. Maar wat maakt een eetkamer? Wanneer men zoekt naar sierlijkheid en een eeuwig houdbare klasse, dan is klassiek eetkamer meubilair het antwoord.

In dit Ideabook komen tien voorbeelden van klassiek eetkamer meubilair voorbij. Stuk voor stuk grijpen de tafels en stoelen terug uit invloeden uit lang vervlogen tijden, of simpelweg een tijdloos ontwerp. Klassiek eetkamer meubilair brengt namelijk niet enkel een verfijnd karakter naar de eetkamer, het doet ook voelen als een ware ervaring.

Minimale Luxe

'Pascal' sabby chic aged fir table by Sedit van My Italian Living Klassiek
My Italian Living

'Pascal' sabby chic aged fir table by Sedit

My Italian Living

Klassiek eetkamer meubilair gaat een beetje gebukt onder het vooroordeel dat het altijd maar pompeus en glamoureus moet zijn. Dat terwijl het ook zeker zijn grondslag vindt in verfijning en lieflijkheid. Dit klassiek eetkamer meubilair houdt vast aan een minimale mate van luxe. Daardoor wordt het toegankelijk en past het vrijwel in iedere eetkamer. Hier kan men in alle rust aan eten, en de lila lamp en lila stoelen passen perfect bij elkaar. Zeker in combinatie met het lichte, onbewerkte hout van de tafel is dit klassiek eetkamer meubilair een goede samenkomst.

Volgens Traditie

Maar wie praat over klassiek eetkamer meubilair kan natuurlijk niet om de clichés heen. Deze ronde, prachtig gelakte tafel sluit mooi aan bij de luxe en brede stoelen. Hier kan men uren aan converseren, en kan zonder enige zorg in de wereld worden getafeld. Klassiek eetkamer meubilair in zijn meest gedenkwaardige vorm. Zelfs de ronde vorm van de tafel sluit hier goed bij aan. De kroonluchter erboven is wellicht wat veel maar laten we niet vergeten waar het klassiek eetkamer meubilair zijn inspiratie aan ontleent.

Sober en Indrukwekkend

Ietwat sober maar gedegen; dit klassiek eetkamer meubilair grijpt terug naar het begin van de twintigste eeuw toen we de overdaad voorbij waren maar nog altijd zochten naar afscheiding in stijl. De lange, sierlijke tafel oogt volwassen en integer. De stoelen daarbij staan duidelijk in dienst van de tafel, die als verlengstuk prachtig aansluiten. De lampen erboven hebben iets wat we nog alleen bij opa en oma zouden zien maar in samenspel werkt het goed. Klassiek eetkamer meubilair dat ons direct aanspreekt op ons gedrag; indrukwekkend.

Lieflijk Brunchen

Dining Room Versalhes van homify Klassiek
homify

Dining Room Versalhes

homify

Alsof we een poppenhuis zijn binnen gestapt. Dit eetkamer meubilair laat geenszins iets te wensen over voor zij die zoeken naar iets lieflijks. De witte stoelen en tafel lijken weg te zinken in de verder ook witte ruimte. Hetgeen wat voor dynamiek en diepte zorgt zijn de kussens op de zitvlakken en het prachtig felle hout op de vloer. Aan dit klassiek eetkamer meubilair kan men heerlijk brunchen op een zondag, of een kopje koffie drinken iets later in de middag. Klasse ten voeten uit, dat mag gezegd.

Eindeloos Combineren

Shabby Chic French Oak Dining Table with 6 Chairs in Rococo van The Treasure Trove Shabby Chic & Vintage Furniture Klassiek
The Treasure Trove Shabby Chic & Vintage Furniture

Shabby Chic French Oak Dining Table with 6 Chairs in Rococo

The Treasure Trove Shabby Chic & Vintage Furniture

Klassiek eetkamer meubilair is een veelzijdig begrip, dus je komt zo nu en dan ontwerpen tegen die verschillende kanten van de stijl belichten. Deze ontwerper richtte zich duidelijk op het verfijnde van het klassieke alsook het lieflijke. De witte stoelen brengen namelijk iets sprookjesachtig naar de wat sobere doch verfijnde tafel. Zo kan klassiek eetkamer meubilair net iets meer worden dan het cliché en wordt duidelijk dat er zelfs met de term 'klassiek' nog altijd iets nieuws kan worden gedaan.

Tijdloos

van mebel4u Klassiek

Niet geheel klassiek volgens de standaardtermen, maar dit klassiek eetkamer meubilair classificeert zich vooral door gebruik te maken van een tijdloos ontwerp. De tafel is in zijn meest simpele oer-vorm, waar de stoelen met strak zwart leder zo eindeloos populair zijn. Klassiek eetkamer meubilair hoeft niet altijd te worden voorzien van houtsnedes en tierlantijnen, het kan simpelweg een ware classic zijn zoals het is. En wat dat betreft ziet men op deze foto een set klassiek eetkamer meubilair dat voor altijd mee zal gaan.

Sterk en Zacht

Het ronde tafelmodel is onafscheidelijk wanneer het aankomt op klassiek eetkamer meubilair. Ook een onmisbaar aspect zijn de sierlijke tafelpoten die zo duidelijk aanwezig zijn op deze foto. Klassiek eetkamer meubilair laat zich ook kenmerken door het gebruik van diep, donker hout dat kwaliteit uitstraalt als geen ander. Combineer dit sterke en onbeweeglijke karakter met iets zachts als het wit van de stoelen en je krijgt ongetwijfeld een combinatie waar je niet omheen kunt.

Altijd Thuis

Als gegoten van Mark Damen Klassiek
Mark Damen

Als gegoten

Mark Damen

Wederom een voorbeeld van een ietwat minder klassiek ontwerp. Ook hier valt weer het argument te voeren dat klassiek eetkamer meubilair als dit zo geclassificeerd mag worden vanwege het tijdloze ontwerp. De tafel is gemaakt van sterk en robuust hout, dat zo door een jutter van het strand lijkt te zijn geraapt. De stoelen zijn een bonte verzameling van twee modellen en het vind zijn klassiek karakter in het gebruikelijke. Dit ontwerp mag niet ontbreken uit dit Ideabook om het klassiek eetkamer meubilair betreft dat altijd ergens wel een plekje weet te vinden.

Eeuwen Terug

Antieke bureaus / Engels William IV Librarytable / bureau ca. 1835 Palissander (No803001) van De Dubbele Deur AntiekSite.nl Klassiek Hout Hout
De Dubbele Deur AntiekSite.nl

Antieke bureaus / Engels William IV Librarytable / bureau ca. 1835 Palissander (No803001)

De Dubbele Deur AntiekSite.nl

Wat is er nu klassieker dan dit? Klassiek eetkamer meubilair tot in de laatste groef, dat zou je kunnen zeggen. Deze Nederlandse ontwerper lijkt terug te grijpen op de abdijen en kloosters uit de Middeleeuwen, waar de geestelijken zich over oude boeken bogen aan tafels als deze. Klassiek eetkamer meubilair brengt altijd een intellect met zich mee, een intellect dat wordt  versterkt met de jaren. Hoe ouder en sierlijker het is, hoe verfijnder het voelt. Klassiek eetkamer meubilair past niet in ieder huis, zeker niet in deze vorm, maar het is het proberen zeker waard.

Voor Altijd Veelzijdig

Houten tafel van NokNok Klassiek
NokNok

Houten tafel

NokNok

Terug naar de jaren zestig en zeventig! Inmiddels kunnen we invloeden uit dit tijdperk naast retro ook gemakkelijk klassiek gaan noemen. Niet vanwege de leeftijd, maar vanwege de onvergankelijkheid die erbij hoort. Klassiek eetkamer meubilair in deze vorm zal altijd aanwezig blijven in onze huizen. Wat deze tafel bijzonder maakt is de geometrische symmetrie; dezelfde rechthoekige en vierkante vormen die in uiteenlopende maten terug komen. Klassiek eetkamer meubilair heeft zich wederom als veelzijdig bewezen; waar wachten we nog op? Klassiek eetkamer meubilair zal voor altijd aanwezig blijven in onze huizen, zolang we maar weten waar we naar moeten kijken.

Met welk klassiek eetkamer meubilair zou u uw eetkamer willen sieren? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!