Een schitterende familiewoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een schitterende familiewoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne eetkamers van VMArquitectura Modern
Loading admin actions …

De ‘pensionado’: in een tijd waarin mensen steeds ouder worden en er heel veel mensen de 65 net zijn gepasseerd, is dit een term die je regelmatig hoort. Na een lang en werkzaam leven kunnen mensen van hun rust en hun oude dag gaan genieten. Vaak kiezen oudere mensen er dan ook voor om te gaan verhuizen. Een kleinere woning zoals een appartement of een aanleunwoning is een optie, maar niet iedereen is klaar voor een woning waar de geraniums al staan te wachten. Een ouder echtpaar in Mexico-Stad, heeft er voor gekozen om lekker ruim te blijven wonen. Maar om dat wel op een eigentijdse manier te doen, heeft het stel de interieurarchitecten van VM ingeschakeld om een schitterende inrichting tot stand te brengen.

Bijzondere uitstraling

Als je op de oprijlaan staat, dan zie je direct dat deze woning een bijzondere uitstraling heeft. Dat heeft vooral te maken met de fraaie eclectische manier waarop het huis vormgegeven is. Moderne trekjes en meer rustieke en landelijke elementen houden het beeld prachtig in evenwicht. Maar we zijn natuurlijk hier vooral voor het interieur. Ga je mee naar binnen?

Mooie binnenkomst

De binnenkomst in het huis kan bijna niet mooier zijn. Een schitterend stukje interieurarchitectuur verwelkomt de bewoners en gasten van dit huis. En in tegenstelling tot wat je misschien een beetje had verwacht, is er niets oubolligs of ouderwets aan het interieur. Het is hip, fris en vooral veelbelovend. En we hopen natuurlijk vooral dat de rest van het huis ook zo is!

Landelijk, modern en een tikkeltje industrieel

Eigenlijk zoomen we vanuit de vorige foto verder uit en krijgen dan een heel goed beeld van de leefruimte in het huis. Het meest opvallende is de gigantische eettafel met stoelen. Ook al is het een open ruimte, hierdoor ontstaat gelijk het gevoel dat het om een zelfstandige eetkamer gaat. De bewoners hebben waarschijnlijk een hele schare kinderen en kleinkinderen die hier met gemak kan komen eten. Erg leuk en gezellig natuurlijk! Als we de ‘stijlbril’ even op gaan zitten dan kun je meerdere stijlen in dit eclectische geheel onderscheiden: landelijk, modern en een tikkeltje industrieel. Herken jij dit stijlen ook als je deze foto ziet?

Gezelligheid

Nog meer dan om stijl, draait het in dit huis om gezelligheid. En op dat gebied is het echt een familiehuis te noemen. Het is dan eigenlijk ook niet meer dan logisch dat de bank lekker ruim en groot is. Kleurrijke kussens versterken het intieme gevoel en makken het vooral ook nog gezelliger.

Verborgen keuken

Een beetje verscholen in een hoekje, is de keuken te vinden. Een ruimte die in eerste instantie niet zo heel erg groot lijkt, maar als je wat beter kijkt, dan blijkt dat opa en oma meer dan voldoende plek hebben om een heerlijke maaltijd te bereiden.

Leuk binnenplaatsje

Zo maar even een sfeerplaatje van het binnenplaatsje van het huis. Ook hier wordt je weer getroffen door de aantrekkelijke mix van stijlvolle elementen en eenvoud. En lekker luieren in de hangmat is uiteraard ook een hele aangename manier om van je oude dag te genieten.

Artistieke tegels

Als laatste zien we deze wel zeer artistieke ruimte. Pas als je beter kijkt, zie je dat dit de wc is. Maar daar gaat het nu niet echt om, voor ons zijn de tegels zo mooi om te laten zien. Zeker in combinatie met de zeer originele wastafel. Weer heel anders dan de andere ruimtes van het huis die we gezien hebben, maar het past er helemaal bij. En het is een prachtige kroon op dit schitterende huis.

Voor net zo’n leuk project als dit, kun je hier kijken.

Zie jij wel op zo'n manier als deze je oude dag doorbrengen? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!