Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Kerstfeest in Frankrijk – Merry Christmas Deel 8

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

In deel 8 van deze serie over internationale kersttradities kijken we naar het land van de romantiek, lekker eten en vooral ook stijl! Frankrijk dus… De feestdagen in december zijn ook hier de meest populaire dagen in het jaar waarin familiereünies, diners, cadeaus en kerstdecoraties in een vrolijke en feestelijke sfeer hun plaats hebben. Laten we nu eens in de winter de grens oversteken en kijken hoe het er in Frankrijk aan toe gaat!

Adventskalender

 Huishouden door SnigSnag
SnigSnag

Adventskalender Zug Ebook Silhouette Studio + PDF

SnigSnag

Kerst in Frankrijk begint natuurlijk al bij het aftellen, en wel met behulp van een Adventskalender. Advent is de periode van 4 weken voor kerst waarin de komst van het kind Jezus herdacht wordt in christelijke traditie. De adventskalender zelf is een Duitse uitvinding waarin de 24 dagen voor kerst worden afgeteld met voor iedere dag een cadeautje achter een deurtje of in een doosje om kinderen te helpen de tijd af te tellen voor het kerst is: vergelijkbaar met het Nederlandse schoen zetten voor Sinterklaas.

Kerst-mis

In de nacht voor eerste kerstdag wordt in Frankrijk, net als in alle katholieke kerken wereldwijd, de mis gewijd aan kerst gehouden (vandaar de naam “kerstmis” voor de feestdagen). Deze nachtmis wordt 's avonds, tussen 18 en 22 uur gevierd en is onder zowel gelovigen als ongelovigen populair.

De kerstdiners

 Eetkamer door M&S
M&S

Christmas Lifestyle

M&S
M&S
M&S

Op kerstavond (24 december) wordt, in plaats van of na de mis een uitgebreid diner gegeten waar traditioneel vooral oester, gerookte zalm en foie gras gegeten wordt. Als hoofdgerecht op eerste kerstdag wordt de bekende kalkoen en minder bekende kreeft geserveerd. Voor het dessert wordt traditioneel gebak of ijs opgediend.

De kerstboom

 Woonkamer door M&S
M&S

Christmas Lifestyle

M&S
M&S
M&S

De kerstboom staat voor leven en onsterfelijkheid, en is ook een symbool van het paradijs. Families versieren samen de kerstboom en delen op kerstavond of kerstochtend cadeaus uit. In gezinnen met kleine kinderen wordt er op de kerstman gewacht, die in de nacht van 24 op 25 december langs de huizen gaat.

Kerstmarkten

Kerstmarkten, die in vele landen en vooral ook in Duitsland hoogtij vieren in december, zijn in Frankrijk ook in overdaad te vinden. Niet alleen in de Elzas, die erom bekend staat, maar ook in vele andere regio's worden eind november uitgebreide markten opgebouwd op straatpleinen waar 's weekends families samen langs de kraampjes lopen, uniek handwerk ontdekken, glühwein drinken en pannenkoeken eten en van de typische kerstsfeer genieten.

Voor meer magische kerstgewoonten kun je hier verder lezen en kerst ontdekken aan de andere kant van de wereld: in Mexico!

Wat is jouw favoriete kersttraditie? Deel het met ons bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!