Cool en compact: het ontstaan van een moderne blokhut! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Cool en compact: het ontstaan van een moderne blokhut!

TILL BEHNE TILL BEHNE
van THULE Blockhaus GmbH - Ihr Fertigbausatz für ein Holzhaus Modern
Loading admin actions …

Bij het woord blokhut denk je aan vakanties in Zweden in een traditionele blokhut. Sober van binnen, met alleen een open haard, wat geweien aan de muur en als enige luxe een schapenvacht op de vloer. Maar dat het ook anders kan, bewijzen de mensen van THULE Blockhaus. Zij hebben een compacte, maar toch coole en eigentijdse variant ontworpen die je associatie met blokhutten voor altijd zal veranderen.

De bouw

Deze moderne blokhut is ontworpen als een micro loft. Dus veel en grote ramen en een open en ruimtelijke inrichting. Hoewel deze blokhut twee verdiepingen heeft, is de vloer deels weg gelaten waardoor er een enorm gevoel van hoogte ontstaat. De blokhut telt ongeveer 40 vierkante meter en is opgebouwd uit 80 mm dikke houten planken. Dankzij goeie en ecologische houtvezelisolatie kun je hier dus ook het hele jaar door wonen.

Prefab

Een van de grote blikvangers van dit huis is natuurlijk de open voorkant waar enorme ramen in worden geplaatst. Deze zijn ook isolerend van aard. Voor de bouw van deze blokhut zijn alleen duurzame noordelijke houtsoorten gebruikt. Deze moderne blokhut is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 38.800, en dus heel goed betaalbaar. Een ander voordeel is dat het een grotendeels prefab huis is, waardoor niet alleen de kosten gedrukt worden, maar ook de bouwtijd flink is ingekort. Dus binnen een paar weken zou je al je intrek kunnen nemen.

Klaar: voorkant

En zo ziet onze coole blokhut eruit als hij eenmaal klaar is. Dankzij de
prachtige houten gevel past hij naadloos in elke omgeving. Zowel in deze natuurlijke omgeving als ook in iedere stedelijke omgeving. We zien rondom een prachtige houten vlonder die dient als dakterras. Ook voert een uitwendige trap meteen naar de eerste verdieping. Aan de voorzijde zien we weinig en smalle ramen om de privacy van bewoners optimaal te garanderen. Dat is, zoals we gezien hebben, aan de achterzijde wel anders.

Klaar: achterzijde

En dit is dan de blokhut in volle glorie. Grote ramen maken zowel de blik naar binnen als de blik naar buiten zeer aangenaam. Op het ruime terras kan je genieten van het lekkere buitenleven. Maar door de grote raampartijen zijn het binnen- en het buitenleven prettig met elkaar verbonden.

Klaar: binnenkant

We staan nu binnen op de eerste verdieping die eigenlijk in zijn geheel als slaapkamer dient. Door een glazen wand blijft de ruimtelijkheid optimaal bewaard. Beneden zien we het zitgedeelte die dankzij de grote ramen over een fantastisch uitzicht beschikt. Onder de trap is de keuken die we helaas niet te zien krijgen. Maar al met al is dit een fantastische ruimte die veel woongenot garandeert.

Zou je ook in zo'n prachtige prefab blokhut willen wonen? Vraagt dan deze professionals voor advies. Inspiratie voor mooie huizen kun je hier op doen. En in dit Ideabook vertellen we je alles wat je moet weten over prefab woningen.

Wat vind je van deze moderne blokhut? Laat het ons weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!