Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Dutch Design | Moderne Woonkamer Ideeën

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Veel mensen zijn voortdurend op zoek naar woonideeën die hun huis of appartement precies dát maken wat ze ervan verwachten. Niet puur uit perfectionisme of obsessie maar omdat je woning precies die omgeving is waarin je je thuis wilt voelen. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is verre van dat: wat bij jou past, wat jou goed doet voelen en vooral wat je laat ontspannen is het belangrijkste in een interieur. Je moet er tenslotte alle dagen in leven, in thuiskomen, gasten in ontvangen of samen zijn met je gezin of vrienden. Het centrum van al deze activiteit en ontspanning is natuurlijk de woonkamer: die ruimte waarin zowel activiteit als ontspanning een plaats moeten hebben en dat wel op zo'n manier dat je je er het meest prettig in voelt. Om je hierbij te helpen hebben we hier een aantal interieur designs van Nederlandse bodem op een rij gezet die allemaal op een moderne manier zowel ultieme functionaliteit als elementaire smaak in zich herbergen. Bekijk deze vier ideeën en laat je inspireren voor jouw perfecte woonkamer!

Canal Side

Dit interieur, ontworpen door Design Studio Mariska Jagt in Voorschoten, is er een prachtig voorbeeld van hoe huiselijke warmte en modern en eigentijds design hand in hand gaan. Kenmerkend is het tijdloze karakter van de inrichting die op elegante manier gebruik maakt van de oorspronkelijke architectuur van dit oude grachtenpand. Door de binten aan het plafond in originele stijl te behouden en deel te maken van de inrichting zijn warme accenten toegevoegd aan het verder neutraal gelaten kleurenpalet. Zo krijgen de welgekozen decoratieve elementen zoals het kunstwerk aan de wand en de grote lantarens achter de trap de volle aandacht en dat zonder te overheersen.

Villa Nieuw Oosteinde

Villa Nieuw Oosteinde:  Woonkamer door Engel Architecten
Engel Architecten

Villa Nieuw Oosteinde

Engel Architecten

Bijna in complete tegenstelling tot het ontwerp hierboven heeft architectenbureau Engel uit Amsterdam hier een frisse witte woonkamer vormgegeven waarin contrasten centraal staan. Waar de architectuur deze richting al aangeeft, door de eenvoudige lijn van deze ruimte te combineren met donkere kozijnen, zet de inrichting dit door in de vorm van veel wit met donkere en gekleurde details. Zo straalt dit frisse, open en ruime interieur ook kleur en energie uit dat vooral sociale activiteiten stimuleert. Door de keuken rechts te plaatsen is de eetruimte een deel van de woonruimte zonder storend zicht, geur of activiteit.

Villa Bilthoven

Villa's Bilthoven:  Studeerkamer/kantoor door Cita architecten
Cita architecten

Villa's Bilthoven

Cita architecten

In deze villa in Bilthoven, ontworpen door Cita architecten in Utrecht, zijn vergelijkbare contrasten te vinden, maar nu met toevoeging van houten details. Zo ontstaat een multifunctionele woonruimte vol energie maar ook ontspannende warmte. De lila kleur van de bank en de fleurige plaat aan de muur erboven zet het meubelstuk centraal en daarmee ook de functie van deze ruimte: wonen. De grote ramen tegenover deze zitplaats bieden daarnaast vanaf deze relaxte positie een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving.

Woonhuis Brinkman

In Nieuwerkerk aan den IJssel, langs een landelijke weg met een prachtig uitzicht over de weilanden, vinden we deze eigentijdse nieuwbouwwoning. Groeneweg Van der Meijden Architecten uit Dordrecht hebben hier een duurzaam, functioneel ontwerp gecreëerd waar dit interieur een prachtige bekroning van vormt. De vergrijsde, cederhouten lamellen die we aan de buitenkant van de ramen kunnen zien voorkomen dat de grote raampartij teveel warmte in het huis opbouwen. Deze horizontale lijnen vinden we terug in de keuze voor de lichte houten wandkast en de speelse lijnen van de salontafel. De donkere, neutrale zwart- en grijstinten die we bij de vloer en de stijlvolle hoekbank vinden wordt gecontrasteerd met de warme houttinten en de verrassende, frisse groene details. Binnen- en buitenruimte worden zo bij elkaar betrokken in de vorm van een eigentijds interieur met natuurlijke elementen. Warm en fris design komen hier samen en vormen een gezellige, moderne en stijlvolle woonkamer.

Deze vier ideeën vormen maar een klein deel van de design mogelijkheden voor jouw woonkamer. Door een aantal verschillende moderne interieurs te laten zien hebben we je hopelijk aan het denken gezet over de manieren waarop jij jouw vrije tijd in de woonkamer kunt vormgeven. Actief? Ontspannen? Gezellig? Stijlvol? Dutch Design heeft het: vergeet Milaan en ontdek woonideeën dicht bij huis!

Voor meer woonideeën van Nederlandse bodem kun je hier comfortabele meubels vinden voor een ontspannen interieur.

Hoe zorg jij voor een ontspannen, persoonlijke woonkamer? Deel je smaak op het forum of laat hieronder een bericht achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!