Glazen villa met paardenstal

Stoa. Stoa.
Villa H, Coenen Sättele Architecten Coenen Sättele Architecten Moderne huizen
Loading admin actions …

Deze glazen villa is gelegen nabij een typisch Nederlands dorp. Omringt door een agrarische setting op een ruim perceel gaat de bouwkunst van Coenen Sättele Architecten op een bijzondere wijze op in het landschap. Het gaat hier om een ruime glazen villa met paardenstallen. Natuurlijk golden er strenge eisen tijdens de bouw van de villa, dit heeft met de authentieke context te maken waarin de villa gebouwd is. De villa sluit dan ook aan bij de traditionele bouwstijl die in dit deel van Brabant te vinden is. Veel ruimtes zijn ondergronds gerealiseerd zodat de uiteindelijke woning zou passen in het bestemmingsplan. Dit scheelt natuurlijk een groot aantal meters boven de grond. We nemen je mee voor een bezichtiging. Wandel met ons mee voor de nodige inspiratie.

Uniek

Het is een woning met een unieke look die het hart van menig huizenjager sneller laat kloppen. De bijzondere vormgeving van de villa kenmerkt zich door subtiel gevouwen zinken daken die samen met een horizontale transparante pergola een eigentijdse vormtaal laat zien. Ook het natuurstenen terras draagt bij aan deze frisse look. Binnen en buiten vormen door de de vele glaspartijen een harmonieus geheel, die ervaar je als bezoeker zeer sterk in de ruimte. Het huis heeft een unieke indeling, want beneden vinden we de verschillende woonvertrekken, terwijl boven (onder het zinkendak) de paardenstallen gevestigd zijn. Helderheid en ruimtelijkheid zijn de basis ingrediënten voor dit architectonische recept.

Logica

De woning heeft een uitzonderlijke logica als het om de indeling gaat. We zagen zojuist al een boven en ondergedeelte, nu werpen we een blik op de paardenstallen. Wat een bijzonder idee om de woning via deze logica vorm te geven. Op deze manier wordt voldaan aan de eisen van het bestemmingsplan en is er toch voldoen woonoppervlakte. In termen van design is er gekozen voor een natuurlijk kleurenschema dat mooi opgaat in de omgeving. Kijk ook naar deze bijzondere woning.

Keuken

De helderheid en transparantie springen van het scherm. Deze keuken is een goed voorbeeld van de eigentijdse minimalistische stijl met een natuurlijk twist; het warme hout tegenover het zuivere wit. De gietvloer geeft dit vertrek een licht industriële look terwijl de bijzondere verlichting boven het lange keukeneiland een eclectische uitstraling in de ruimte geven. Alles aan deze keuken is atypisch en daarom houden we van dit vertrek. Met de juiste expert kun je de ideale keuken realiseren.

Woonkamer

In het delicate daglicht ademt de ruimte een sfeer van ontspannenheid en rust. Dit is de ideale kamer om helemaal tot jezelf te komen. De zachte sofa maakt het je wel erg gemakkelijk om te genieten. Let op de bijzondere wand met de verschillende uitsneden en de haard dichtbij de grond. Alles in deze kamer lijkt gericht te zijn op excellentie en een elegante uitwerking. Een woonkamer met een geborgen sfeer. Meer inspiratie voor de woonkamer kun je hier vinden.

Ontspanning

De ontspanning is het groots in deze moderne badkamer. Het zijn de natuurstenen naast de badkuip die zorgen voor een ietwat mediterraanse sfeer. Het strakke bad, de gietvloer en de industriële inloopdouche brengen een mooie spanning in het geheel. De juiste snaar wordt geraakt door de spotjes in het plafond; het licht weerkaats op de wanden en brengt de textuur sterk naar voren. Een goede plek om te genieten van de vrije uurtjes! 

Lees ook over symmetrische inrichting in dit leuke artikel!

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine