5 slechte gewoontes die je moet veranderen | homify

5 slechte gewoontes die je moet veranderen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
SegmentoPonto4 Landelijke badkamers
Loading admin actions …

We hebben allemaal gewoontes die we tijdens ons leven aanleren. We hebben ze overgenomen van onze ouders of anderen die tijdens ons jonge leven veel bij ons in de buurt waren. Deze gewoontes zijn niet altijd de beste manieren om dingen te doen. Maar gelukkig is het nooit te laat om gewoontes te veranderen en te verbeteren. Er is altijd tijd om te corrigeren en jezelf nieuwe dingen aan te leren. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we dit Ideabook voor je geschreven. Hierin kaarten we vijf gewoontes aan die je maar beter kunt veranderen. Lees snel verder om te zien of er een gewoonte tussen staat die jij kunt afleren!

1. Gooi oude spullen weg

SegmentoPonto4 Landelijke badkamers

We hebben allemaal spullen in huis staan die alleen maar stof verzamelen en onnodig veel ruimte in beslag nemen. Daarom raden wij je aan om eens een kijkje te nemen in de verschillende ruimtes in huis en echt eerlijk te analyseren wat je wel en wat je niet meer gebruikt. Alles wat je al meer dan een jaar niet meer hebt gebruikt, kun je net zo goed weggooien. Kijk in de badkamer eens goed of er dingen zijn die aan vervanging toe zijn, zoals je tandenborstel of zalfjes die al jaren open zijn. Een tandenborstel moet je elke drie maanden vervangen en oude zeepjes en andere toiletartikelen kun je op een gegeven moment ook maar beter weggooien.

2. Je beddengoed wekelijks verschonen

We weten heus wel dat je bed verschonen waarschijnlijk niet je favoriete hobby is. Toch is het aan te raden om je beddengoed wekelijks te verschonen. Je ligt er tenslotte toch gemiddeld zo’n acht uur per nacht onder. Vooral ’s zomers lig je in die acht uur waarschijnlijk ook best wel te zweten. Kies een vaste dag om je beddengoed te wassen, dan is het een gewoonte voordat je er zelf erg in hebt.

3. Combineer waar mogelijk

Home Concept SlaapkamerTextielen

De meeste van ons kopen dekbedovertrekken en kussenslopen die bij elkaar horen. Ze hebben allemaal hetzelfde design en kunnen goed met elkaar worden gecombineerd. Toch raden wij je aan om deze gewoonte eens te veranderen. Het is namelijk hartstikke leuk om verschillende soorten dekbedovertrekken en kussenslopen met elkaar te combineren. Probeer het zelf eens om te kijken wat je ervan vindt.

4. Niet alles hoeft wit te zijn

Wit is bij het schilderen van muren en plafonds in huis veruit de meest favoriete kleur. We vinden het makkelijk om wit in ons interieur terug te laten komen. En eigenlijk is dat best wel jammer. Het is juist mooi om een muur of plafond in een andere kleur te schilderen. Vooral lichte kleuren kunnen in bijna elk interieur worden ingepast. Neem je inrichting eens goed onder de loep en bedenk welke kleuren dat goed bij zouden passen. Trek daarna de stoute schoenen aan en geef je muren en plafonds in huis een nieuw likje verf.

5. Stop met hamsteren

Veelal verzamelen we, zonder dat we door hebben, een hele voorraadkast vol boodschappen, waarvan we uiteindelijk de helft moeten weggooien omdat het over datum is. Daarom raden we je aan om voor je gaat winkelen eerst te kijken wat je allemaal nog in huis hebt. Zo voorkom je dat je dingen in huis haalt die je al had. Kijk ook eens regelmatig welke dingen bijna over datum zijn, zodat je ze nog voor die tijd kunt opeten.

Ken jij nog slechte gewoontes die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!