7 opvallende moderne keukens | homify

7 opvallende moderne keukens

larapappers larapappers
Katz - estilo&diseño KeukenOpbergen Glas
Loading admin actions …

De keuken is vaak het centrum van de woning; hier worden namelijk alle lekkere maaltijden voorbereid! Daarom is het erg belangrijk dat je jouw keuken optimaal inricht en dat het er gezellig te vertoeven is.

Wil jij een nieuwe keuken aanschaffen, of wil je jouw bestaande keuken aanpassen? Dan is verstandig om te onderzoeken welke keukenstijl het beste bij jou past. Daarom nemen wij vandaag een bekende keukenstijl onder de loep, namelijk de moderne keuken! Wat is een moderne keuken en waarom kiezen zoveel mensen voor een deze stijl? Lees met ons mee!

1. Optimale indeling

Sommige keukens hebben het geluk dat ze een natuurlijke lichtinval hebben, dit geeft een warme sfeer aan de keuken. Indien jouw keuken een raam heeft, zorg er dan voor dat je optimaal van de lichtinval gebruik maakt.

Daarnaast is het bijzondere aan deze moderne keuken de indeling; er is een L-vormig aanrecht gemaakt dat tevens als een bar dient en in het midden van de keuken vind je een kookeiland. Voor de koks onder ons is deze keuken een waar paradijs, je hebt namelijk erg veel werkplek in deze keuken! Een moderne keuken betekent dan ook dat het een praktische keuken is, er is aan alles gedacht.

2. Kleur

Moderne keukens zijn saai? Niets is minder maar; bij deze moderne keuken is er gekozen voor een opvallende oranje kleur. Dit geeft de keuken een warm en uitnodigend gevoel en zorgt ervoor dat je altijd een positief gevoel hebt als je in de keuken bent. 

Heb jij behoefte aan een frisse wind in jouw keuken maar durf je het nog niet aan? Je kunt ook altijd een keukenplanner raadplegen, alle tips zijn immers welkom!

3. Alles wit

Maxel KeukenWerkbladen

Dit is natuurlijk het perfecte voorbeeld van een moderne keuken; alles is strak en wit ingericht. Van de stoelen tot aan de keukenkastjes, wit is wat je ziet. 

Het voordeel van deze trend is dat het een ontspannen en cleane look met zich meebrengt. In deze keuken kom je snel tot rust. Een nadeel is echter dat je het goed moet schoonmaken; je ziet namelijk al snel een vlekje.

4. Strakke lijnen

IROKA KeukenOpbergen

Een ander kenmerk van een moderne keuken zijn de strakke lijnen; bij dit project zie je dat hier gretig gebruik van gemaakt is. Van de keukenkastjes tot aan de keukentafel, alles is rechtlijnig. Dit geef een opgeruimd gevoel en zorgt voor een uiterst moderne look. 

Daarnaast zorgen de blauwe kastjes voor een levendige look, er mag dus best gecombineerd worden; rechtlijnigheid plus kleur!

5. Speels geheel

Wie denkt dat een moderne keuken saai is, heeft het mis. Bij dit project zie je namelijk dat een moderne keuken ook heel speels kan zijn.

De ronde vorm van het aanrecht en de opvallende, beige kleur zorgen voor een bijzonder en harmonisch geheel. Daarnaast is deze keuken afgewerkt met een opvallend schilderij en een rondvormige lamp; meer heeft deze keuken niet nodig!

6. Alles grijs

Veel moderne keukens zijn wit van kleur, maar wie niet van wit houdt kan ook voor een andere kleur gaan zoals grijs. Grijs zorgt namelijk voor een harmonisch gevoel in huis. Ook kan er met grijs goed gecombineerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld een grijze keuken goed combineren met opvallende stoelen, een kleurrijke lamp of een bijzonder schilderij.

7. Houten elementen

Het materiaal hout wordt vaak in een keuken vergeten, maar ook een moderne keuken kan goed gecombineerd worden met hout. Het voordeel van houten elementen is dat het lang meegaat en een warme sfeer met zich meebrengt.

Bij deze keuken zie je dat hout overal aanwezig is; van de stoelen tot de tafel, de keukenkastjes en een deel van het aanrecht, alles is van hout. Deze houten elementen gecombineerd met een strak, wit aanrecht geeft jouw interieur een moderne en warme look.

Spreekt deze keuken jou aan? Bekijk dan ook dit Ideabook met 14 sensationele houten keukens!

Wij zijn benieuwd welke moderne keuken jou het meest aanspreekt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!