8 mini-tuinen om van te genieten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 mini-tuinen om van te genieten

larapappers larapappers
Eclectische tuinen van Taller Estilo Arquitectura Eclectisch
Loading admin actions …

Je omringen met natuur heeft veel voordelen; het is bekend dat het je concentratievermogen en creativiteit verhoogt en dat je sneller tot rust komt. De natuur brengt je weer tot jezelf.

Veel mensen hebben daarom een tuin of wandelen vaak in een natuurgebied, even lekker uitwaaien. Maar dit is niet voor iedereen mogelijk, misschien omdat je midden in de stad woont of omdat je geen balkon of tuin hebt. Gelukkig is er ook voor hen een oplossing! Wij hebben namelijk een lijst voor jou samengesteld met 8 mini-tuinen die je makkelijk zelf kunt aanleggen; ook als er niet veel ruimte is!

1. Een beetje gras, stenen en planten!

Indien je geen tuin hebt maar wel een smalle doorgang, dan kun je ook hier jouw rust vinden. Dit project laat namelijk zien dat je met de juiste indeling een ware tuin kunt creëren. Met twee twee strepen groen, kiezelstenen, natuurstenen en een aantal planten in een pot is er een ware oase gecreëerd. Dat kan jij ook!

2. Een groene hoek

Heb jij alleen een kleine hoek waar je een tuin zou kunnen aanleggen? Ook dan kun je er iets moois van maken! Met een lage slingerende omheining van hout zorg je voor een speels effect, vul dit aan met kiezelstenen en lage boompjes en je hebt voor een ware oase gezorgd! De landschapsarchitecten hebben bij dit ontwerp gekozen voor kleine boompjes die mooi afsteken tegen de witte muur.

3. Groene hoek op het balkon

Ook als je een balkon hebt kun je van groen genieten. Een aantal potten gevuld met groene planten vrolijken jouw balkon namelijk op en zorgen voor een ontspannen gevoel. 

Natuurlijk is dit balkon met zijn bijzondere bank en stoelen een lust voor het oog, maar de groene planten aan weerszijden van de bank maken het plaatje compleet.

4. Een tropische binnenplek

Het gebruik maken van tropische planten binnenshuis zorgt zeker voor een ontspannen gevoel. Alhoewel er niet veel plek is in deze binnenruimte, ziet het er toch groen en rustgevend uit. De combinatie met de houten trap zorgt natuurlijk voor een uiterst harmonisch gevoel. 

Een belangrijke tip is dan ook om bij iedere ruimte te kijken welke plek ongebruikt gebleven is; de ruimte naast de trap? Het buitenpad naar de straat? Houd je ogen open en kijk waar jij groen in jouw woning kunt aanbrengen!

5. Combineer planten

Een andere manier om een kleine tuin een meer opvallende look te geven is het mixen van verschillende planten. Door het gebruik maken van verschillende planten zorg je er namelijk voor dat de tuin er veel interessanter uitziet dan bijvoorbeeld een kleine tuin met slechts een groen gazon. Kies dan ook voor verschillende kleurrijke bloemen!

6. Maak gebruik van jouw muren

Een van de handigste manieren om groen in jouw woning aan te brengen is het gebruik maken van verloren oppervlaktes. Zo zie je dat bij dit project de muren van de voordeur begroeid zijn met groene planten. Dit geeft de bezoeker al bij binnenkomst een ontspannen en uitnodigend gevoel. 

Klimplanten zijn natuurlijk perfect voor een dergelijk ontwerp. Maar let ook op de plant die aan een zijmuur is bevestigt; ook op deze manier maak je jouw buitenmuren groen.

7. Slechts een aantal vierkante meter groen

Er zijn veel plantsoorten die je bij jouw lokale bloemist kunt kopen en die je direct in huis kunt plaatsen. Van klimplanten tot bloemen in potten, de keuze is groot. Het mixen en matchen van planten zorgt dan ook voor een levendig gevoel in huis.

Het vinden van een perfecte balans tussen planten is natuurlijk een ware kunst. Je hoeft echter niet altijd groots uit te pakken. Zoals je bij dit project ziet is slechts een klein deel van het terras in beslag genomen door de groene planten. Je hoeft dus geen groot budget te hebben of veel plek op te offeren voor het maken van een mini-tuin. 

Wat vaak een obstakel lijkt, is in werkelijkheid een manier om jouw creativiteit te vinden. Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor de tuin? Lees dan dit Ideabook over welke tuinstijl het beste bij jou past!

Welk idee kun jij in jouw woning toepassen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!