Dit huisje van 82 m2 zal je hart stelen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Dit huisje van 82 m2 zal je hart stelen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van JOAO DINIZ ARQUITETURA Modern
Loading admin actions …

Het ene huis is het andere niet. Dat weet je als doorgewinterde homifybezoeker misschien wel. Maar in het geval van het huis waar we nu een kijkje gaan nemen, is er geen enkele vlag die de lading dekt. Dit is namelijk zo’n surrealistisch en artistiek huis dat het amper mogelijk is om er een label op te plakken. Als het op huizen aankomt, is ons echter geen berg te hoog en daarom gaan we ook graag de uitdaging aan om dit huis leuk voor je te beschrijven. Geef vooral je ogen goed de kost en ga je verder heerlijk (met ons!) verbazen over dit erg unieke huis ontworpen door de Braziliaanse architect Joao Diniz.

Als in een attractiepark

Ben je verdwaald in een attractiepark, op een kunstmanifestatie of sta je in de tuin van mensen? Het laatste is het geval, maar we nemen het je absoluut niet kwalijk als je een van de eerste locaties op het oog hebt. Zelfs voor iemand die al heel wat bijzondere huizen voorbij heeft zien komen is dit nog uniek en bijzonder om te zien. Vooral de hele bijzonder balans tussen totaal uiteenlopende stijlen en vormen zorgt in dit geval dat je bijna sprakeloos bent.

Nog artistieker!

Voor we zo meteen naar binnen gaan, bekijken we het huis ook nog even in de schemering. En zodra de buitenverlichting aan is gegaan, ziet alles er nog veel artistieker uit. Je waant je nu echt op een kunstfestival en het terras lijkt op deze manier een plek waar je kunt genieten van een leuk concert. En dat kan trouwens ook nog echt op deze plek! Wat vooral ook zo blijft fascineren vanaf deze plek, zijn de figuren die in de zijmuur te vinden zijn. Het lijken wel oude Egyptische hiërogliefen.

Eclectisch hoogtepunt

Het viel eigenlijk al te verwachten dat het interieur ook een eclectisch hoogtepunt is. Een fraai samenraapsel van stijlen bepaalt hier het beeld. Het huis lijkt op sommige punten trouwens ook wel een beetje binnenstebuiten gekeerd. Zo lijkt het dak in omgekeerde vorm binnen weer terug te komen. Let trouwens ook even op het adembenemende uitzicht dat je vanaf deze plek hebt.

Kleuren

Wat bij dit huis ook opvalt, is de grote hoeveelheid kleur die in het interieur, maar ook in het huis zelf is verwerkt. Vaak zie je bij moderne en eclectische huizen een relatief rustig kleurenpatroon, maar daar wordt hier ook totaal van afgeweken. Eigenlijk kun je dit huis dan ook niet vergelijken met andere huizen en moet je vooral deze prachtige beelden op je in laten werken.

Rustieke bovenverdieping

Zodra je eenmaal boven in de slaapkamer bent, lijkt er ineens iets veranderd te zijn. Veel meer dan in de rest van het huis ligt de nadruk hier op een rustieke sfeer. Stiekem misschien wel erg fijn als tegenhanger van alle surrealistische en daardoor drukke elementen in het huis. Op dit plekje is het zeer aangenaam om lekker in slaap te vallen en wakker worden met een fantastisch uitzicht maakt het nog aantrekkelijker om hier te wonen.

Ruim balkon

Naast de leuke tuin is er ook nog een ruim balkon te vinden. Met een overkapping is dit de ideale plek om ook bij een flinke regenbui even lekker buiten te kunnen zitten. Stel je voor dat je met ogen dicht in je luie stoel lekker droog kunt liggen terwijl de regen met bakken uit de hemel valt… Wonen op deze plek mag absoluut een voorrecht worden genoemd!

Op zoek naar meer unieke en bijzondere huizen? Er is haast geen project zo uniek als het huis dat je net hebt bekeken, maar deze woning komt aardig dicht in de buurt.

Kan het jou niet gek genoeg? Dan zijn we heel erg benieuwd wat je van dit huis vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!