Etherisch woonhuis in Oostkapelle | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Etherisch woonhuis in Oostkapelle

Stoa. Stoa.
Woonhuis Oostkapelle Moderne garage van adsmeuldersarchitect Modern
Loading admin actions …

Architect Ad Smeulders beantwoord de vraag van zijn opdrachtgevers steevast met een driedimensionaal antwoord. Vaak gaat het bij het ontwerp van een woning steeds om beschikbare woonruimte, in essentie gaat het dan om woonoppervlakte- een tweedimensionale kwestie. Dit tekent ook het referentie kader van de opdrachtgever die vooral zoekt naar leefruimte. Natuurlijk speelt er bij de realisatie van een woning meer meer; alle dimensies moeten worden betrokken in het ontwerp. Dit laatste is nu net het terrein waarop Ad Smeulders een expert is. We gaan hieronder kijken naar een concreet voorbeeld. Met zijn kennis en kunde wist hij een woning creëren die qua ruimtelijke kwaliteit en sfeer direct overtuigt. Wandel met ons mee in en om de woningen om de nodige inspiratie op te doen!

Etherisch

Woonhuis Oostkapelle Moderne garage van adsmeuldersarchitect Modern
adsmeuldersarchitect

Woonhuis Oostkapelle

adsmeuldersarchitect

De woning heeft een etherische uitstraling in de zin dat de schoonheid van de bouwkunst niet te vangen maar vluchtig is. Wel kunnen we uit de verschillende delen afleiden hoe de uitstraling ontstaat. Maar we weten ook dat de som (de schoonheid) meer is dan de som der delen. Deze woning is in 2012 ontworpen en werd twee jaar laten opgeleverd. De opdrachtgever wenste een woonhuis met gastenverblijf op een elegante locatie. Dit alles is zekere succesvol gerealiseerd. Qua woonoppervlakte en ruimte kun je in dit huis goed uit de voeten: vloeroppervlakte is om en nabij 335 m² en qua inhoud meten we 1100 m3: wat een ruimtelijkheid!

Connectie

Woonhuis Oostkapelle Moderne huizen van adsmeuldersarchitect Modern
adsmeuldersarchitect

Woonhuis Oostkapelle

adsmeuldersarchitect

We ervaren een harmonieuze connectie tussen bouwkunst en omgeving. Het heldere uitstraling van de woning lijkt te verzinken in het landschap. Het gazon leidt ons naar de begroeiing naast de woning, deze markeert de overgang tussen het terras en het gazon. Let ook op de bijzondere vorm van het dak, dit design is echt een kind van zijn tijd maar heeft ook die tijdloze uitstraling. Het huis vindt het visuele evenwicht in het licht/donker kleurenschema, zo ontstaat een overtuigend complementair contrast.

Achtertuin

Woonhuis Oostkapelle Moderne tuinen van adsmeuldersarchitect Modern
adsmeuldersarchitect

Woonhuis Oostkapelle

adsmeuldersarchitect

We werpen nu een blik in de achtertuin en zien de krachtige uitwerking van de open gevel. De grote raampartijen laten het daglicht naar binnen stromen en vullen het interieur. Je hebt vanuit de kamer een weids uitzicht. over het gazon. Het overdekte terras vormt de ideale plek om samen met familie en vrienden te genieten van het goede leven. Vooral in de zomer zit je hier zeer goed. Het gazon blijft natuurlijk de favoriete speelplaats voor de kleintjes. Een achtertuin waar iedereen goed uit de voeten kan.

Interieur

Woonhuis Oostkapelle Moderne woonkamers van adsmeuldersarchitect Modern
adsmeuldersarchitect

Woonhuis Oostkapelle

adsmeuldersarchitect

De zwierige trap doet een sculpturale geste naar iedereen die het interieur binnen wandelt. Het karakteristieke dak (vooral de balken) maakt een authentieke indruk. Het is een ruimtelijke woonkamer in een eigentijdse licht industriële stijl. Let op de haard met de metalen pijp: gewoon prachtig! De grote tegels op de vloer dragen bij aan de ruimtelijkheid in de kamer. Links zien we de eettafel waar de familie vooral in de koudere maanden van het jaar de maaltijd viert. De transparante trap brengt je in een soepele beweging naar boven, de eerste verdieping is als een balkon in deze woonkamer aanwezig. Wat een transparantie, ruimtelijkheid en mogelijkheden om als gezin te communiceren. Meer inspiratie voor de woonkamer vind je hier.

Eerste verdieping

Woonhuis Oostkapelle Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van adsmeuldersarchitect Modern
adsmeuldersarchitect

Woonhuis Oostkapelle

adsmeuldersarchitect

Natuurlijk nemen we je ook even mee naar de eerste verdieping. Het valt direct op hoe mooi het daglicht via de opening in de gevel naar binnenvalt. Deze lichtopening zorgt voor een moderne lichtsfeer waaruit een eigentijdse woonesthetiek spreekt. De industriële balustrade garandeert de veiligheid en past precies bij het heldere ontwerp van het interieur. Realiseer je ideale woning met deze experts.

Verbintenis

Woonhuis Oostkapelle Moderne tuinen van adsmeuldersarchitect Modern
adsmeuldersarchitect

Woonhuis Oostkapelle

adsmeuldersarchitect

Binnen ervaar je als bewoner een hechte verbintenis tussen het interieur en de buitenruimte. Deze gevoelens worden in het bijzonder opgeroepen door de vele licht-/zichtopeningen die de woning rijk is. Vinden we een excellent voorbeeld van een erker die een unieke transparantie in het interieur oproept. Een prachtige toevoeging aan de raampartijen zijn de subtiele, uiterst smalle kozijnen die een stevige structuur vormen. Het daglicht, de egale wand, de plinten en de tegelvloer vormen een harmonieus geheel waarvan we kunnen genieten. Deze ruimte straalt een en al rust uit. 

Leven in luxe is mogelijk in deze villa in Nederland.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!