Voor en Na: klein balkon wordt schitterende minituin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: klein balkon wordt schitterende minituin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van DIE BALKONGESTALTER Modern
Loading admin actions …

Kleine balkons zijn een ontzettend dankbaar onderwerp om over te schrijven. Want heel vaak is dit een ondergeschoven kindje waar niet of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. De experts van Die Balkongestalter uit de Duitse stad Hamburg kunnen echter voor elk balkon worden ingeschakeld. Zelfs het meest kleine exemplaar weten ze namelijk om te toveren tot een schitterende minituin. En dat is nou precies het geval met het balkon waar we vandaag een kijkje gaan nemen. Je zou bijna denken dat het onmogelijke hier mogelijk is gemaakt. Kijk lekker met ons mee en doe ook vooral inspiratie op voor je eigen (kleine) balkon.

Voor: klein en weinig aantrekkelijk

Dat mensen vaak niet veel aandacht aan hun kleine balkon besteden, is best wel begrijpelijk. Als je een foto als deze ziet dan denk je gelijk al dat het de moeite niet echt waard is om iets met deze kleine ruimte te gaan doen. Je kunt je hier bijna niet bewegen zou je denken. Toch zullen we je zo meteen het tegendeel gaan bewijzen.

Voor: ongezellig zitje

De intentie om iets leuks van dit balkon te maken was overduidelijk aanwezig. Maar in de uitvoering is toch zeker iets mis gegaan. Dit ongezellige zitje is daar een prima voorbeeld van. De omgeving is echter wel heel erg leuk om te zien. Je krijgt al direct zin om er hier iets leuks van te gaan maken.

Na: een wereld van verschil

Je ziet het balkon vanuit ongeveer exact hetzelfde perspectief als op de eerste foto, maar nu in de nieuwe situatie. Wat een wereld van verschil! Hier wil je direct gaan zitten. En als je heel goed kijkt, dan zie je dat hetzelfde bankje opnieuw gebruikt is. Heel erg leuk is ook dat de muur van het huis niet van kleur veranderd is. Het lijkt juist het uitgangspunt te zijn geweest voor de verdere inrichting van het balkon.

Na: rustiek en eigentijds

Het beeld dat nu is ontstaan, is heel erg rustiek en eigentijds. Alle accessoires en andere inrichting laten een rustiek beeld zien, maar het balkonhek vormt daarvoor weer een leuke tegenhanger. Rustiek met een modern randje kunnen we wel zeggen. Leuke mintgroene kussentjes maken de eclectische sfeer helemaal compleet. Stel je toch voor dat je hier lekker met een boekje en een koud drankje heerlijk kunt genieten van een mooie (na)zomerdag… Een leuke beloning als je er een drukke week op hebt zitten.

Na: een schommelstoel

Ondanks de beperkte ruimte en de al geplaatste kleine loungebank, is er ook nog een plekje gevonden voor een schommelstoel. Nog zo’n heerlijke zitplek om van je vrije dag of van een paar vrije uurtje in de zon te kunnen genieten. In het donker doe je de kaarsen in de leuke lantaarns aan en dan kun je ook heerlijk genieten van je minituin. En een bijkomend voordeel is natuurlijk dat het balkon overdekt is, dus een paar regendruppels meer of minder maken dan ook weinig meer uit.

Na: planten

Wie zegt dat je op een klein balkon geen planten meer kunt plaatsen, heeft het ook faliekant mis. Het kan namelijk heel goed! Door middel van bloembakken aan de balustrade, maar ook door een klein en oud tafeltje als poottafeltje en decoratief element te gebruiken. Het zorgt ook nog eens voor nog meer verhoging van de sfeer. Wat ons betreft kunnen de professionals complimenteren met een fantastisch resultaat. Zo’n balkon als dit zien we zeker wel zitten!

Wil je nog zo’n leuk en klein balkon bekijken? Dat kan! Ook dit leuke balkonnetje is door de experts van Die Balkongestalter onder handen genomen.

Wat vind jij van dit balkon? Laat gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!