Deze villa laat ons met open ogen dromen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deze villa laat ons met open ogen dromen

Stoa. Stoa.
Villa Bergen van PP HP, Pleasant Places Happy People
Loading admin actions …

Soeters van Eldonk Architecten hebben een prachtig werk van bouwkunst weten te realiseren. De villa is een complex van architectonische rijkdom: zijn gevarieerde vormtaal spreekt direct tot de verbeelding. Als bewoner weet je jezelf te wonen in één van de mooiste villa´s van Nederland. Wanneer we de woning naderen wordt het direct duidelijk dat het voor de echte huizenliefhebber/ -jager genieten geblazen wordt. De villa is op een ondiepe kavel gerealiseerd en vervult verschillende functies, namelijk die van woonhuis, atelier en galerie. Het uitzicht dat je als bewonder/bezoeker over de polder hebt raakt aan de perfectie. Genoeg lofredes: laten we hieronder eens gaan kijken naar de concrete voorbeelden! Wandel mee voor de nodige inspiratie!

Eerste blik

De villa bevindt zich in de nabijheid van beboste duinen en biedt je door zijn raampartijen een ruime blik op de , authentieke molens, schuren, boerderijen die sinds eeuwen in de omgeving liggen. De kap van de villa haakt aan bij de authentieke boerderij-look. We zien een unieke erker die door zijn witte kozijnen en immense afmetingen een krachtige uitstraling in de omgeving heeft en qua look mooi contrasteert met de rest van de woning. De woonkamer en slaapkamer zijn in deze erker zichtbaar. De begane grond is bijzonder ruim en heeft veel weg van een kunstgalerie, de ideale plek om de kunst van de bewoners te exposeren. Het is de hal die als knooppunt de garage, het souterrain, de entree, de begane grond en de eerste verdieping samenbrengt. Een woning gaat na de realisatie een eigen leven leiden, los van de wil van de architect of bewoners. In deze villa zien we dat ook gebeuren.

Achterzijde

De achterzijde van de woning laat een geheel andere look zien. Hier zien we een lage architectonische geste die toegankelijk oogt. Het gazon sluit sfeervol aan op de beplanting rond het huis en leidt naar het terras. De hallen (de drie daken) zijn een oude principe in de architectuur, we zien deze vorm ontstaan in de Romaanse architectuur (1050-1200). Let op de combinatie tussen deze laatste vorm en de twintigste-eeuwse bakstenen schoorsteen. Deze rijke bouwkunst is de trots van de bewoners. Je ideale woning realiseer je met behulp van de juiste experts.

Excellente vormen

Bij binnenkomst mag het geen twijfel leiden dat de vormgeving van deze villa behoord tot een van de mooiste die we gezien hebben. Het interieur houdt het midden tussen een hedendaagse frisse minimalistische stijl en de zelfverzekerde chique van de jaren dertig. Dit laatste sluit dan weer aan op de bakstenen look van de achtergevel die we zojuist zagen. De ruimte hal verbindt de verschillende richtingen die ons leiden naar de verschillende kamers. De trap is een mooi voorbeeld van hedendaags design met een tijdloze statigheid. Zijn vorm wijst ons op het feit dat modern en strak design een ouderwetse zelfverzekerdheid kan uitstralen.

Helder

Wonen in een kamer als deze is buitengewoon prettig. De vele raampartijen ontvangen het daglicht met de spreekwoordelijke open armen. Een open interieurconcept is concreet in deze woonkamer vormgeven en garandeert een ultieme woonbeleving. Niet alleen de transparantie in de ruimte maar ook de invulling spreekt tot de verbeelding: de houtvloer zorgt voor een warme sfeer en de diverse meubels bieden het nodige comfort. Een blik op het landschap zegt genoeg: het Nederlandse polderlandschap is prachtig. Meer inspiratie voor de woonkamer vind je hier.

Expressief

De woning heeft een ingetogen karakter maar is op verschillende plaatsten een eigenzinnig expressief. In dit atelier is duidelijk een buitengewoon vormenspel gaande. De bouwkunst en de beeldende kunst gaan in deze transparantie ruimte en alliantie aan. Je hebt als kunstenaar/bewoner het juiste licht om je artistieke uitingen trefzeker op het canvas te zetten. Het atelier is ruim, licht en nodigt de creatieve geest uit om zich vrijuit te bewegen, door de ruimte te zweven en kunstzinnige concepten te oogsten. Dit is een kamer met een ziel. 

Deze universele woning herbergt vele verrassingen. 

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!