Voor en Na: het ontstaan van een nieuwe badkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: het ontstaan van een nieuwe badkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch
Loading admin actions …

Hoe vaak kijk je me als er een nieuwe badkamer wordt gebouwd? Vast niet zo heel erg vaak! Zo’n uniek kijkje in de spreekwoordelijke keuken gaan we je vandaag bieden, want we reizen af naar Polen om daar het ontstaan van een nieuwe badkamer te bekijken. 

We zien hoe het werk van architecten in werkelijkheid omgezet wordt en volgen de bouwvakkers bijna letterlijk op de voet. Uiteraard met meer dan voldoende aandacht voor het prachtige eindresultaat. En het zou zo maar kunnen zijn dat je zo geïnspireerd raakt, dat je zelf ook aan de slag wilt gaan met de badkamer. Veel plezier!

Voor/tijdens: sloop van de oude badkamer

Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch

Voor je iets nieuws op kunt gaan bouwen, moet er vaak eerst iets gesloopt worden. Oorspronkelijk was op deze plek ook een badkamer, maar die was een beetje uit de tijd geraakt. Je kunt dat nog zien aan de oude tegeltjes. Niet heel erg lelijk om te zien, maar voor een moderne badkamer toch net iets te ouderwets. En het bad was ook een beetje overbodig geraakt. Aangezien de bewoners andere wensen hadden op het gebied van sanitair comfort, was het niet nodig het bad te handhaven.

Tijdens: breken

Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch

Dat slopen niet altijd de meest eenvoudige klus is, blijkt wel uit deze afbeelding. Tegels kunnen soms zeer hardnekkig zijn vastgelijmd en je bent dan ook een aardig tijdje bezig om ze allemaal weg te breken. Wel is het erg leuk dat je nu een stukje van de constructie van het huis goed kunt zien. Een heel samenraapsel aan verschillende soorten baksteen laat zien dat we hier met een oud huis te maken hebben.

Tijdens: de opbouw

Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch

Om weer wat moois van deze ruimte te maken, moest er eerst een hele houten en gipsplaten constructie worden gebouwd waar uiteindelijk weer tegels en sanitair in en op zouden worden geplaatst. Gelukkig is dit harde werken beloond met een schitterend eindresultaat en dat gaan we nu bekijken.

Na: supersfeervolle omgeving

Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch

Wat een sfeervolle omgeving is er ontstaan! In deze badkamer kun je heerlijk ontspannen tot jezelf komen. Dankzij het dakraam is er een heerlijke lichtinval en ook op het gebied van stijl is er hier ontzettend veel aandacht aan besteed. De verlichting is perfect uitgekozen en dat geldt ook voor alle verschillende soorten materialen. En wat is er nou lekkerder dan dat je na een verfrissende douche een heerlijke warme en schone badjas aan kunt trekken? Hij hangt al voor je klaar!

Na: lambrisering

Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch

We hebben de diverse materialen al even kort aangestipt en hier zie je nog beter wat we daar mee bedoelen. Voor de hoek waarin het toilet en het bidet zijn ondergebracht, is gekozen voor een lambrisering door middel van muurlaminaat. Eens een keer wat anders dan tegels en ook nog veel gemakkelijker om schoon te maken.

Na: baksteen?

Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch

Je zult nu wel denken, de bakstenen muren zijn achter een laag gips weggewerkt en hier zie je ineens weer witgeverfde muur. Dat klopt ook, maar in dit geval is gekozen voor een heel dun laagje baksteen dat als een soort van behang op de muren is aangebracht. Het zorgt voor een leuk industrieel tintje in deze rustieke ruimte. De ronde spiegels zijn trouwens ook erg leuk uitgezocht en we kunnen daardoor nog net een glimp van de douche opvangen.

Na: in de douche

Scandinavische badkamers van ANIEA Scandinavisch

Met een plaatje die we in de douche hebben geschoten nemen we weer afscheid van dit project. Was het interessant genoeg om te zien hoe deze badkamer tot stand gekomen is? Wij vinden van wel!

Voor meer badkamer inspiratie verwijzen we je graag door naar dit interessante overzicht.

Wat vind jij van het eindresultaat? We zijn benieuwd naar je mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!