Hedendaagse strakke woning met veel charme | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hedendaagse strakke woning met veel charme

Stoa. Stoa.
WONING GDB te BREDA Moderne huizen van ddp-architectuur Modern
Loading admin actions …

Een moderne strakke woning in Breda heeft ons hart gestolen. De eenvoud en de visuele rust die deze woning uitstraalt is bijna met geen pen te beschrijven. DDP-Architectuur is verantwoordelijk voor de realisatie van de woning die zoveel woonruimte en comfort herbergt. De woning is gebouwd op een diepe kavel, naast een bestaande garage die uiteindelijk omgebouwd is tot thuiskantoor en praktijkruimte. De bewoners van de woningen hebben zo veel extra mogelijkheden om een scala van activiteiten te ontplooien. Het is de diepte van de woning die ons direct betovert heeft. Met zijn hedendaagse charme staat deze woonstee op de ideale plek, vol van natuurlijke pracht en ruimte. Als bewoner/ bezoeker ervaar je een bijzondere connectie met de omgeving. Een lange gang volgt de diepte van de kavel en leidt ons door de woning. Vandaag nemen we je mee op een wandeling door de kamers van het huis om je de nodig inspiratie te laten opdoen. Wandel met ons mee.

 

Entree

aanzicht voorzijde Moderne huizen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

aanzicht voorzijde

ddp-architectuur

De bijzondere entree valt natuurlijk als eerste op. De houtkleur van de kozijnen en de heldere witte vlakken brengen veel sfeer in de omgeving. Woning en context passen prachtig bij elkaar. De begane grond heeft een duidelijke oriëntatie op de buitenruimte – de tuin. We vinden een woon-, eetkamer en keuken met een heldere sfeer en visuele connectie ten opzichte van de omgeving. Binnen en buiten lijken te versmelten in een lichte woonsfeer. De woning is in tweeën gedeeld door een lange gang maar wordt daarentegen tot een eenheid gesmeed door een vide die alle verdiepingen verbindt.


Exterieur

patio met terrasdeuren Moderne balkons, veranda's en terrassen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

patio met terrasdeuren

ddp-architectuur

Het exterieur laat moderne elementen zien met een tijdloze look. Wat dacht je van deze prachtige houten kozijnen. Steken ze niet bijzonder mooi af bij de witte vlakken van de gevel? Het creëren van contrasten is van oudsher een beproefde methode om een visueel aantrekkelijk geheel te realiseren in de architectuur. DDP-Architectuur past dit oude principe duidelijk toe in deze gevel. Let ook op de zwarte plint aan de basis van de woning. Deze is de verbinding tussen de grijze tegels en de witte vlakken.

Erker

erker voorzijde Moderne huizen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

erker voorzijde

ddp-architectuur

Geheel in de stijl van de woning vinden we hier de erker. De architect heeft er hier voor gekozen om een warme houtkleur te combineren met een mooie afwerking van zink. Deze twee materialen passen door hun ingetogen uitstraling natuurlijk precies bij de monochrome look van de woning. De erker brengt het interieur een stukje naar buiten en laat veel daglicht het interieur binnenstromen waardoor de woonsfeer binnen ideaal is. Je ideale woning kun je realiseren met behulp van deze experts.

Keuken

kookeiland Moderne keukens van ddp-architectuur Modern

We schakelen over naar temperamentvol zwart en wit: het kleurenschema met een tijdloze sfeer. Deze keuken heeft een tijdloze look vanwege zijn basic vormgeving en natuurlijke lichtval. De meubels zijn helemaal van deze tijd maar zijn door hun abstracte uitstraling vele jaren bij de tijd. Let ook even op de bijzondere afzuigkap. Is het geen beauty? Door het keukeneiland heb je alle ruimte wanneer je aan het koken bent. Meer mooie ideeën voor je ideale keuken kun je hier vinden.

De gang

hal begane grond Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van ddp-architectuur Modern
ddp-architectuur

hal begane grond

ddp-architectuur

We hoorden het net al even: een van de mooie aspecten van de woning is de diepte en ruimte. De lange gang leidt ons langs de kamers die het huis rijk is. Het zijn de heldere wanden en de diep grijze vloer die de woning hier zijn indringende charme geven. Maar kun je er zelf nog iets aan toevoegen? Natuurlijk! Zie daarvoor de afbeelding van de Eiffeltoren rechts op de wand. Hierin resoneert de moderne sfeer van de Franse belle époque (1870-1914) een tijd van vooruitgang op het gebied van de techniek, industrie en cultuur. Een positieve noot! 

Lees over deze ecologisch villa te Heemstede.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!