5 slimme manieren om een klein huis in te richten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 slimme manieren om een klein huis in te richten

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne woonkamers van JEBENS SCHOOF ARCHITEKTEN Modern
Loading admin actions …

Het inrichten van een klein huis kan een hele opgave zijn. Het probleem is meestal niet dat we een tekort aan spullen hebben, maar dat we juist teveel in een kleine ruimte willen proppen. In een klein huis is het daarom belangrijk om zo slim mogelijk gebruik te maken van de ruimte die er is. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we dit Ideabook voor je geschreven. Hierin laten we vijf slimme manieren zien om een klein huis in te richten. Woon je klein? Lees dan snel verder en kijk of je onze tips ook in jouw huis kunt toepassen.

1. Inloopkast

Als al je slaapkamers schuine wanden hebben zoals op de foto hierboven, is het best lastig om er een kledingkast te plaatsen. Kies in dat geval voor een inloopkast of een variant daarop. Hang losse planken aan de muur om kleding op te leggen en aan te hangen. En zet er een aantal lage kastjes neer om je ondergoed, sokken en accessoires in op te bergen. Benut alle ruimte die je hebt door de bovenste planken tot een klein stukje onder het plafond op te hangen. Zelfs in een klein huis kun je zo een ware inloopkast creëren!

2. Kantoorruimte onder de trap

Steeds meer mensen werken thuis. In een klein huis kan het best lastig zijn om een kantoorruimte te creëren. Zeker als je veel thuiswerkt, wil je daar een speciaal plekje voor hebben. Wat dat je van een kantoorruimte onder de trap? Kijk eens naar de foto hierboven om te zien wat we daarmee bedoelen. De ruimte onder de trap wordt veelal gebruikt als opbergruimte, maar doet dus ook prima dienst als kantoor aan huis.

3. Bijzondere trap

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

We kunnen ons goed voorstellen dat een trap zoals op de foto hierboven niet in elk huis te realiseren is. Mocht het wel kunnen, dan is het een hele goede manier om extra opbergruimte te creëren. De trap neemt daarnaast ook maar weinig ruimte in. Uiteraard is deze trap ook een hele bijzondere eyecatcher, waar velen jaloers op zullen zijn!

4. Opbergruimte in de berging

Elfa Project Photos : Storage solutions for every room Moderne garage van Pamela Kilcoyne - Homify Modern
Pamela Kilcoyne – Homify

Elfa Project Photos : Storage solutions for every room

Pamela Kilcoyne - Homify

Als je een klein hebt, moet je de opbergruimte in je berging natuurlijk zo efficiënt mogelijk gebruiken. Een manier om dit te doen is door zoveel mogelijk planken in de berging op te hangen. Kijk maar eens naar de berging op de foto hierboven. De gehele hoogte van de berging wordt benut. Ook andere spullen worden aan de muur opgehangen. Zo wordt de ruimte in de berging zo optimaal mogelijk benut!

5. Bouw een tussenverdieping

Op de foto hierboven is heel slim gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte. Er is een tussenverdieping gebouwd om extra ruimte in huis te creëren. Natuurlijk is niet elk huis hier geschikt voor, maar we delen deze foto dan ook meer ter inspiratie. Hiermee willen we je laten zien dat er altijd manieren zijn om meer ruimte in huis te creëren. Soms moet je er alleen even heel lang en goed over nadenken. Gelukkig kun je bij ons meerdere Ideabooks vinden met tips voor het inrichten van een klein huis. Voor meer inspiratie moet je dit Ideabook ook eens lezen!

Wat is jouw tip om een klein huis in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!