Een moderne woning met een bijzondere uitstraling | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne woning met een bijzondere uitstraling

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van fried.A - Büro für Architektur Modern
Loading admin actions …

Geen huis is gelijk. Als je regelmatig op onze site kijkt, dan weet je dat als geen ander. En unieker het huis, hoe interessanter het is voor ons om het te bekijken. Geldt dat ook voor jou? Als we het op de mooie woning betrekken die we nu gaan bekijken, dan is dat zeker een uniek en bijzonder exemplaar. De architecten van FRIED.A uit het Duitse Chemnitz zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp. Verbaas je er vooral over hoe mooi het contrast is tussen het huis en de natuurlijke omgeving. Een project om van te genieten!

Een fraai lijnenspel

Bij het naderen van het huis, zie je direct een fraai lijnenspel. Dat geldt voor de woning zelf, maar ook voor de bestrating die naar de voordeur leidt. Wat ook direct opvalt, is dat het witte huis een hele zachte uitstraling heeft. Moderne huizen kunnen soms een kil en afstandelijk gevoel opwekken, maar dat is hier zeker niet aan de orde. Vooral de grijze tinten zorgen voor een zeer aangenaam warm randje. En zelfs als je hier staat zie je al direct de invloed van de mooie groene omgeving. De weg naar de voordeur is dus al geslaagd, zal dat ook voor de rest gelden?

Het terras

Het heerlijke buitenleven is op dit prachtige landelijke plekje heel erg goed mogelijk. Het fraaie terras is dan ook een heerlijke plaats om van mooi weer te genieten. De balans tussen de natuurlijke en vooral ook de moderne elementen is hier ook heel erg goed uitgedacht. En ondertussen kun je lekker uitkijken over de ruime tuin. Ook erg ideaal voor kinderen om lekker te kunnen spelen. De ouders vermaken zich ongetwijfeld wel op het terras!

Bijzondere overloop

De buitenkant van het huis was al zeer geslaagd om te zien en we gaan nu verder met het nemen van een kijkje in het huis. En we beginnen daarbij eens niet in de hal of in de woonkamer, maar juist op de overloop. Want ook die plek is een heel bijzonder geheel en laat gelijk zien hoe de bijzondere stijl in de woning zelf is. Het ruwe betonnen plafond bijvoorbeeld. Het vormt een hele mooie tegenhanger van de verder zo gepolijste en witte omgeving. Een groot pluspunt is ook de open ruimte die er in het midden is. Ook nog eens ideaal voor de lichtinval! Voeg er dan ook nog eens de uitgebalanceerde verlichting bij en het plaatje is compleet.

Eten met prachtig uitzicht

De eetkamer is een ruimte waar je ook maar wat graag wilt gaan zitten. Uiteraard om te eten, maar ook om aan tafel te werken of te studeren is dit een ideale plek. Het prachtige uitzicht op de mooie bomen en het leuke terras zorgt voor een heerlijk ontspannen sfeer. En als het mooi weer is zet je de schuifdeur gewoon open en maak je van deze ruimte en het terras een mooie eenheid. Verder valt de lichte moderne stijl met een minimaal rustiek randje op. Een heerlijk plekje!

Inspirerende werkkamer

Als de bewoners zich willen terugtrekken voor werk of studie hebben ze meer keuze dan de eetkamer alleen. Deze werkkamer met kleine bibliotheek is er namelijk helemaal op gericht om heerlijk ontspannen te kunnen werken. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om in de vensterbank plaats te nemen en op die manier kun je nog meer genieten van de omgeving. Wederom een zeer inspirerende plek dus. Met zo’n uitzicht als hier kan je geluk niet op!

Op zoek naar meer interessante en leuke projecten? Als je iets moderns zoekt, dan kunnen we je dit huis van harte aanbevelen.

Wat vind jij van dit huis? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!