Voor en Na: de inspirerende opknapbeurt van een woonkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de inspirerende opknapbeurt van een woonkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
van CARDOSO CHOUZA ARQUITETOS
Loading admin actions …

Herken je het gevoel dat je denk dat je woonkamer een beetje oubollig is geworden op het gebied van inrichting en stijl? Let dan goed op, want we laten je een inspirerende opknapbeurt van een woonkamer zien. Deze ruimte was er trouwens niet heel erg slecht aan toe, maar op een aantal punten was verbetering toch zeker gewenst. Dat neemt niet weg dat enkele (opvallende!) elementen uit de woonkamer als het ware mee zijn verhuisd naar de nieuwe situatie. Kun je niet langer wachten om deze bijzondere transformatie te zien? Kijk dan lekker mee naar dit fraaie project dat is vormgegeven door de Braziliaanse architecten van Cardoso Chouza.

Voor: een beetje oubollig

We hebben bij de vele Voor en Na’s die je op homify kunt vinden, wel eens beroerdere woonkamers gezien. Deze woonkamer voldeed als zodanig prima, maar als je wat beter gaat kijken, dan zie je toch de nodige oubollige elementen. Het meest in het oog springende voorbeeld daarvan is het wandmeubel. Als je zo’n exemplaar nog wilt kopen moet je tegenwoordig bij de kringloopwinkel zijn, want er is geen moderne meubelzaak die zoiets als dit nog verkoopt. In combinatie met de tegels op de vloer, de groene kleur op de wand en het achterhaalde salontafeltje, zorgde dit geheel er toch voor dat vernieuwing zeer wenselijk was.

Na: modern en klassiek

Herken je de woonkamer nog terug? Met deze prachtige mengeling van modern en klassiek moet je even twee keer met je ogen knipperen voor je de oude kamer er nog in kunt herkennen. Toch is het erg grappig om te zien dat het lijkt dat één beeldbepalend element is gebleven: de bank! En waarom ook niet? De bank was een van de meest aantrekkelijke objecten in de oude situatie.

Voor: heel erg groen

Het viel misschien op de eerste foto nog niet zo op, maar als we je nog een keer even meenemen naar de oude kamer, dan zie je direct hoe groen de muren waren en wat dit voor effect had op de sfeer en stijl. Niet echt mooi toch? Bijzonder is wel dat sommige accessoires wel heel erg leuk waren om te zien. Neem nou het kunstwerk aan de muur, de takken in een vaas en het mooie klassieke standbeeld.

Na: het kunstwerk mocht blijven!

Als het aankomt op het fraaie kunstwerk aan de muur, dan hebben we het juist gehad: het is gebleven! En met deze kleurstelling op de muur en het nieuwe interieur komt het ook stukken beter tot z’n recht. Wat verder zo mooi is uitgepakt, is de bijzondere manier waarop het plafond is aangepakt. De diepteverschillen en de houten constructie in het midden geven letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan de woonkamer.

Na: prachtig televisiemeubel

Het televisiemeubel heeft ook een enorme stap voorwaarts gemaakt. In plaats van de kast uit grootmoeders tijd, staat er nu een hip en eigentijds meubel dat ook nog eens op een schitterende manier kan worden aangelicht door middel van inbouwspotjes. Ook niet verkeerd lijkt ons zo!

Na: leuke inham

In de oude situatie was dit plekje ook al aanwezig en ook deze leuke inham is gebleven. Wel is er even een nieuwe plant geplaatst en past het nu eigenlijk veel beter bij het interieur dan eerst. Een woonkamer als deze willen wij in ieder geval wel hebben. Geldt dat ook voor jou?

Woonkamers en andere leefruimtes verbouwen blijft keer op keer weer fascinerend om te zien. Wil je nog meer van die inspirerende projecten gaan bekijken? Vergeet dan zeker niet om ook de verbouwing van deze woning van A tot Z te bekijken.

Een transformatie naar jouw hart? We vernemen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!