Heerlijk Koken in deze Klassieke Keukens | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Heerlijk Koken in deze Klassieke Keukens

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Klassieke keukens van architektur-photos.de Klassiek
Loading admin actions …

Onze huizen zijn aldoor onderhevig aan verandering. Door de jaren heen zijn stijlen gekomen en gegaan en wat ooit werd gezien als vernieuwend en modern schuiven we vandaag af als klassiek. Maar dit wil niet zeggen dat we het hebben over vergane glorie, integendeel! De klassieke keuken heeft in de loop der jaren een eigenzinnige look gekregen. Vormen, versieringen en sierlijkheden die men simpelweg nergens anders meer tegen komt. De klassieke keuken is simpelweg onmisbaar geworden en vooral: onuitwisbaar.

In dit Ideabook zullen we tien unieke klassieke keukens afgaan, stuk voor stuk uitzonderlijk en opvallend binnen de stijl. De klassieke keuken heeft heel wat moois om te laten zien, en wellicht vinden we er de ware droomkeuken tussen. Wellicht worden we nog verrast door iets wat we nooit als klassieke keuken hadden geclassificeerd.

Als Thuis

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration Klassieke keukens van Davonport Klassiek Hout Hout
Davonport

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration

Davonport

Moderniteit, landelijkheid en klassiek gevoel. Dat is wat deze klassieke keuken maakt, waar licht en ruimte vrij spel krijgen. De ontwerper is erg dicht bij dat natuurlijke gevoel gebleven. Iets wat robuust is en sfeer van vrijheid ademt. Dit komt voornamelijk door het grote, prachtige keukeneiland die in tegenstelling tot veel keukeneilanden niet van massief steen en grote kastjes bestaat. Deze klassieke keuken is er eentje om in samen te komen. Als vanouds komt de familie hier eten, na school even iets drinken of voor het werk snel een hapje eten. Een klassieke keuken als thuis.

Moderne Twist

Piet Jonker Keuken Klassieke keukens van Designed By David Klassiek
Designed By David

Piet Jonker Keuken

Designed By David

De klassieke keuken laat zich kenmerken door  grootse vormen en veel knipogen naar oudere stijlen. Vaak is er iets Engels en Frans terug te vinden in de ontwerpen, zo ook in deze klassieke keuken van een Nederlandse ontwerper. De afzuigkap vindt duidelijk zijn grondslag in de Franse keuken, mede ook vanwege de zachte en zanderige kleur die het heeft. Een klassieke keuken als deze heeft iets robuust, iets ruws vanwege de diepe en harde kleuren van de kasten in combinatie met het zachte wat er boven hangt. Het gebruik van veel natuurlijk licht geeft deze klassieke keuken een moderne twist.

Subtiel Stijlvol

Riva wit satijnlak Klassieke keukens van Eiland de Wild Keukens Klassiek
Eiland de Wild Keukens

Riva wit satijnlak

Eiland de Wild Keukens

Strak, galant en sierlijk. Waar sommigen van ons denken aan Victoriaanse prullaria bij een klassieke keuken, zijn er ook zij die denken aan iets als dit. Prachtige witte kastjes, die in grote getale een uniform geheel maken. Deze klassieke keuken werkt enkel zoals die is. Door één stijl door te voeren en hier één kleur in aan te houden krijgt men een opvallende keuken. Daarnaast is er geen ruimte gelaten voor extra details of versieringen; in al zijn minimale subtiliteit werkt deze klassieke keuken het best. Er hoeft namelijk geen franje aan te pas te komen om deze keuken stijl te geven.

En als antwoord op het minimale en het subtiele is er natuurlijk ook de overdaad. Deze klassieke keuken grijpt terug op alles wat bij de voorgaande klassieke keuken ontbrak. Goud, versieringen, marmeren keukenblad en niet te vergeten die glamoureuze spiegel tegen het plafond. Het porseleinen wit voelt breekbaar, wat maakt dat het gevoel van luxe oproept. Dit is geen keuken om te knoeien, hier eet men tijdens bijzondere gelegenheden. Alles wat uit een klassieke keuken komt als deze is van hoge kwaliteit. Er is op zijn minst een hoge prijs voor betaald. 

Het Klassiek Restaurant

Tillingham | A Classic Family Kitchen Klassieke keukens van Davonport Klassiek
Davonport

Tillingham | A Classic Family Kitchen

Davonport

Breed, groots en een bar waar je U tegen zegt. Deze klassieke keuken lijkt zo uit een Amerikaans landhuis te zijn getrokken. De wit kastjes passen perfect bij het diep zwarte aanrecht en de symmetrie is ongenaakbaar. Het is kwaliteit ten voeten uit. Daarnaast hint deze klassieke keuken ook naar een meer culinaire ervaring. Er is aan alles gedacht wat een kok maar nodig kan hebben, van een wijnkoelkast tot een grootse oven waar we een klein stukje van kunnen zien. Hier mag men koken met passie en drift, een klassieke keuken voor de klassieke kok.

Zacht Karakter

De klassieke keuken laat zijn sporen na in ieder huis. Of het nu een groots landhuis is, ergens tussen de bomen of een gemiddeld rijtjeshuis aan de rand van een grote stad. Deze klassieke keuken bewijst dat er ook met minder ruimte een statigheid kan worden bereikt die zo kenmerkend is voor de klassieke keuken. De handvatten van de deurtjes zijn van prachtig gietijzer gemaakt, wat een ruwe rand geeft aan het breekbare wit. De klassieke keuken geniet veel natuurlijk licht, iets wat mooi past bij het zachte karakter.

Goede Chaos

Een mix van stijlen is vaak een leuke vondst. Hier vinden rustieke invloeden en klassieke fundamenten elkaar naadloos. Het ruwe en grauwe van industriële randen geven een jong en dynamisch gevoel aan deze toch klassieke keuken. Vooral de bar grijpt terug naar vervlogen tijden en juist vanwege de opvallende kleur past deze ontzettend goed bij de rest van de keuken. Het is een prachtig georkestreerde chaos waar men zonder meer veel plezier uit kan halen.

Heerlijk Theatraal

Fallowfield | Traditional English Country Kitchen Klassieke keukens van Davonport Klassiek Hout Hout
Davonport

Fallowfield | Traditional English Country Kitchen

Davonport

De Amerikanen weten als geen ander hoe ze feilloos een keuken in elkaar kunnen zetten. Deze klassieke keuken grijpt wederom terug op de invloeden uit de Verenigde Staten, duidelijk merkbaar in het brede aanrecht en het zachte groen van de kastjes. De donkere vloer sluit geweldig aan op de matte keuken. Een klassieke keuken als deze zien we in Nederland niet veel, al zou het een welkome verandering zijn. Al met al zijn wij Nederlanders toch niet theatraal genoeg om een dergelijke klassieke keuken snel uit de grond te stampen.

Rust in de Keuken

Classic Kitchen Design Klassieke keukens van NAKED Kitchens Klassiek
NAKED Kitchens

Classic Kitchen Design

NAKED Kitchens

Open en ruim, het lijken de standaard te worden voor een klassieke keuken. Deze klassieke keuken heeft eigenlijk alles wat men ervan mag verwachten. Ruimte voor meerdere ovens, een mooi kookstel in het midden van het aanrecht en een mooi keukeneiland waar heerlijk aan gezeten kan worden. De grote, brede krukken passen perfect bij het brede aanrecht. Deze klassieke keuken is het best op zijn schoonst. Door weinig gebruik te maken van onnodige tierelantijnen krijgt men rust in de ruimte.

Bent u om? Welke klassieke keuken ruilt u graag in voor uw keuken? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!