Voor en Na: oud huis opgeknapt in een eigentijdse stijl | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: oud huis opgeknapt in een eigentijdse stijl

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van atelier julien blanchard architecte dplg Modern
Loading admin actions …

Een oud Mediterraans huis opknappen kun je op heel veel verschillende manieren doen. Welke manier er wordt uitgekozen, is vooral een persoonlijke keuze. Of de architect die je inschakelt, geeft de doorslag. In dit geval is het Atelier Julien Blanchard aan de slag gegaan om een mooi plan te maken. En het resultaat van de Franse specialist mag er zijn! Verbaas je over de eigentijdse wijze waarop een oud huis is opgeknapt. Het zal je zeker niet tegenvallen!

Voor: romantisch

Het aanzicht van het huis in de oude situatie is heel erg romantisch. Met klimop begroeide muren en oude stenen die het beeld bepalen. Een huis dat heel veel mogelijkheden biedt en eigenlijk alleen nog maar mooier kan worden dan het al is. Er moet wel heel wat gebeuren als je beter gaat kijken. We laten je snel zien hoe de nieuwe situatie er uit is komen te zien.

Na: moderne uitstraling

Had je verwacht dat het uiterlijk van de woning er zoals hier uit was komen te zien? Een moderne uitstraling die opvallend goed past bij dit huis. Maar de moderne stijl laat zich niet heel gemakkelijk omschrijven, want door de materiaalkeuze heeft het geheel ook een landelijk en Mediterraans tintje gekregen. Duidelijk is in ieder geval dat er flink is opgeknapt en dat er ook een zeer fraai terras is ontstaan. Bij de buitenkant is het echter niet gebleven, ook binnen is er flink verbouwd.

Voor/tijdens: druk aan de slag

De bouwvakkers zijn hier al druk aan de slag en je ziet gelijk hoeveel werk er aan de constructie van het huis is verricht voordat de inrichting kon worden geplaatst. De betonnen muur ziet er nu al bijzonder uit als een duidelijk latere toevoeging aan de constructie.

Voor/tijdens: stevig huis

Nog beter dan op de vorige afbeelding, kun je hier zien hoe stevig dit huis gebouwd is. Je ziet het vaker bij oude huizen, dat er gebruik is gemaakt van hele dikke en stevige muren. Voor de stevigheid van je huis een groot pluspunt, maar als je een extra doorgang in zo’n dikke muur wilt maken dan heb je daar wel heel wat kracht en geduld voor nodig.

Na: heerlijk eclectisch interieur

Eindelijk zijn de grondige werkzaamheden aan het huis afgerond en kun je het prachtige eindresultaat zien. De nieuwe doorgang is trouwens daarbij erg mooi geworden. Maar dat geldt ook voor het eclectische interieur. En die ene stoel lijkt wel een van Rietveld te zijn! Erg leuk om te zien dat je in deze woning elementen uit heel veel verschillende stijlperiodes kunt zien.

Na: opvallende kleuren

Niet iedereen houdt van groen in het interieur, maar je kunt toch haast niet ontkennen dat deze opvallende kleuren een hoop extra doen voor de uitstraling van het huis. Je ziet hier de fraaie en vooral erg inspirerende werkkamer. De lichtinval is daar trouwens ook fantastisch, een mooie bijkomstigheid!

Na: bijzondere kinderkamer

Deze bijzondere kinderkamer moet toch haast de droom zijn van ieder kind. Het bed is namelijk een huisje (op wielen!) in het eigenlijke huis zelf. Hoe leuk is het dat je bed gemakkelijk verplaatst kan worden. Je zou er bijna jaloers op worden.

Na: slaapkamer voor de ouders

De slaapkamer voor de ouders mag er ook zijn. Ook weer een leuke moderne sfeer met verwijzingen naar het oorspronkelijke karakter van het huis. Als je de gelukkige bewoner van dit huis bent, mag je hier moe maar voldaan van al het mooie werk dat er is verricht in slaap vallen. Wij zijn in ieder geval fan!

Wil je nog een leuke verbouwing bekijken? Dit project is dan ook zeer geschikt voor jou.

Spreekt deze stijl jou wel aan? We horen graag waarom dat zo is!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!