Tien setjes eettafel stoelen in verschillende stijlen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien setjes eettafel stoelen in verschillende stijlen

Sander Weijers Sander Weijers
Harvink eetkamer stoelen Point & Dash: modern  door Harvink, Modern
Loading admin actions …

Iedere eetkamer is anders, maar één ding staat vast, een eettafel en een aantal stoelen is een vereiste. Hoewel dit meubilair met name wordt gewaardeerd om zijn functionaliteit tijdens het eten, kan het daarnaast bijdragen aan een mooie inrichting. In dit ideabook worden tien verschillende setjes van eettafel stoelen besproken. Deze vanuit verschillende stijlen ontworpen stoelen passen direct in diverse eetkamers. De eettafel stoelen zijn daarmee een manier waarop een functionele eetkamer toch op een stijlvolle manier kan worden ingevuld en een fraai geheel teweeg kan worden gebracht. Kijk daarom eens mee naar de stoelen op onderstaande foto's.

Comfort en design I

De eettafel stoelen op deze foto ogen alsof je er op kunt gaan zitten en helemaal vergeten waar je mee bezig bent. Het ontwerp en het gebruikte materiaal stralen comfort uit, terwijl het stalen onderstel suggereert dat deze stoelen simpel in gebruik zijn. Met deze combinatie zijn deze eettafel stoelen ideaal voor een eetkamer in een simpele, moderne stijl, waarin comfort een onderliggende rol speelt. De kleur van het leer is op deze foto neutraal, wat goed past binnen de tinten van de omgeving. De eettafel stoelen zijn echter ook beschikbaar in andere kleuren, kijk daarvoor eens naar de Nederlandse ontwerpers die hierachter zitten.

Verschillende kleuren en designs

In deze grote ruimte is een gedeelte gereserveerd voor een eettafel met stoelen. Wat direct opvalt is dat er zowel verschillende kleuren als ontwerpen zijn gebruikt voor de aanwezig eettafel stoelen. Hiermee krijgt dit eetgedeelte van de ruimte een speels karakter, terwijl de stoelen op zichzelf een simpele en doelmatige indruk maken. Het gebruik van verschillende ontwerpen binnen een set van eettafel stoelen draagt hiermee bij aan de fraaie moderne stijl van de gehele ruimte. De eettafel stoelen zijn op deze manier een middel om het karakter van de ruimte te benadrukken, zonder al te veel in het oog te springen.

Simpel ontwerp, kleurrijke uitvoering

Wat opvalt aan de set stoelen op deze eerste foto is het palet aan kleuren. De stoelen zelf hebben een simpel, modern ontwerp en zijn gemaakt van hout. Hiermee wordt benadrukt dat de stoelen voornamelijk voor de functionaliteit zijn geplaatst. De verschillende kleuren verraden echter dat er wat meer achter dit ontwerp schuilt. Door de neutrale tinten van de eettafel en de omgeving, springen deze stoelen direct in het oog. Op deze manier kan een ogenschijnlijk simpel meubelstuk een prominente plek in een ruimte opeisen. En niet onterecht, want het resultaat op deze foto is een speels geheel van stoelen en tafel die uitnodigt om aan te eten.

Art Deco eettafel stoel

Gestoffeerde Art Deco eetkamerstoel van De blauwe Deel Webwinkels Eclectisch
De blauwe Deel Webwinkels

Gestoffeerde Art Deco eetkamerstoel

De blauwe Deel Webwinkels

Op deze foto is een gestoffeerde Art Deco eettafel stoel te zien. De stoel pas duidelijk binnen een eclectische stijl, waarbij het stof en het hout prominente thema's zijn. Deze stoel heeft geen metalen of houten onderstel, waardoor het minder gebruiksvriendelijk oogt. Daarvoor biedt de stoel echter wel zeer veel comfort met zowel rug- als armleuningen. Daarmee is dit meubelstuk uiterst geschikt voor ruimtes waarin het gebruik van hout een terugkerend thema is. Kijk voor meer informatie over deze stoel en andere meubelstukken eens op de site van de Nederlandse ontwerpers van De Blauwe Deel.

Gebruiksvriendelijke eettafel stoelen in moderne stijl

Op deze foto is wederom een set stoelen te zien waarbij comfort en een simpel design hand in hand gaan. De leren zitvlakken hebben een neutrale kleur, waardoor ze ideaal passen in een moderne inrichting waarin er veel natuurlijk licht aanwezig is. Het onderstel is een simpele combinatie van metaal en hout en oogt, net als de eettafel stoelen op voorgaande foto's, zeer gebruiksvriendelijk. Door de effen uitstraling van het meubilair, is het mogelijk om andere meubels en accessoires in de inrichting te benadrukken, zoals het tapijt en de lampen op deze foto.

Eclectische eettafel stoelen

eetset Saturnus van Rupert & Rupert van RUPERT & RUPERT Eclectisch
RUPERT & RUPERT

eetset Saturnus van Rupert & Rupert

RUPERT & RUPERT

De eettafel stoelen op deze foto zijn geplaatst binnen een eclectisch ingerichte ruimte. Zowel moderne als landelijke tinten zijn terug te vinden. De stoelen zijn gestoffeerd, maar verschillen hierin van ontwerp. Deze combinatie, het gebruik van één kleur ten opzichte van patronen, maakt deze stoelen ideaal voor een eclectische stijl. De stoelen zijn elegant en comfortabel. Het houten onderstel van beide stoelen suggereert daarnaast dat ook goed te verplaatsen en daarmee gebruiksvriendelijk zijn. Voor diegenen die zich niet één bepaalde stijl willen laten opleggen, zijn deze eettafel stoelen dan ook ideaal.

Minimalistische eettafel stoelen

De set van eettafel stoelen op deze foto dragen een minimalistische stijl uit. Het fraaie contrast tussen de lichte- en donkere tinten van respectievelijk de muur en de vloer vormen dan ook een uitermate geschikte omgeving. Het design is strak en simpel, maar heeft een speels tintje door het ontwerp van de stoelen, waarbij de achterste poten schuin staan. Het benadrukt de prioriteit van design boven comfort die deze stoelen uitstralen. Deze eettafel stoelen zijn hiermee ideaal voor iedere eetkamer die ingericht is naar een minimalistische stijl met wellicht industrieële tinten.

Comfort en design II

http://www.harvink.nl/collectie/STOELEN/point: modern  door Harvink, Modern
Harvink

http://www.harvink.nl/collectie/STOELEN/point

Harvink

Voor diegenen die op zoek zijn naar eettafel stoelen voor een moderne eetkamer met een neutrale uitstraling zijn de stoelen op deze foto ideaal. De stoffen zitvlakken ogen comfortabel, maar het ijzeren onderstel impliceert dat deze stoelen licht en gebruiksvriendelijk zijn. Hoewel er meerdere kleuren zijn gebruikt voor het stof van de stoelen, oogt het geheel neutraal en uitnodigend. Hiermee past het perfect in de effen tinten van de ruimte. Deze stoelen van het Nederlandse Harvink hebben een uitvoering zonder leuning, maar kunnen ook met leuning worden aangeleverd.

Eettafel stoelen met een natuurlijke uitstraling

De manier waarop hout in het ontwerp van deze eettafel stoelen wordt gebruikt, springt direct in het oog. Hoewel het leren zitvlak strak is geplaatst, ogen de rugleuningen en het onderstel van dit ontwerp zeer natuurlijk. Het hout is vrij donker en fraai vorm gegeven, waardoor deze eettafel stoelen perfect passen binnen een rustiek of brocante stijl. Dit wordt in deze ruimte nog eens benadrukt door de eettafel, die rust op een boomstronk. Hiermee bieden deze eettafel stoelen een fraaie combinatie van comfort en design, waarbij beide eigenschappen hand in hand subtiel worden blootgelegd in dit harmonieuze geheel.

Strak en opvallend ontworpen eettafel stoelen

Op deze laatste foto van deze reeks zien we een set eettafel stoelen in moderne stijl. Het strakke, opvallende ontwerp geven deze stoelen iets futuristisch. De stoelen komen in een leren uitvoering, waardoor ze veel comfort bieden. De lichte tinten van de omgeving contrasteren daarnaast mooi met de donkere kleuren van de stoelen. Voor diegenen die een modern ingerichte ruimte net dat beetje extra willen geven, zijn deze eettafel stoelen dan ook ideaal.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!