Een eigenzinnige gezinswoning met een prachtige woonkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een eigenzinnige gezinswoning met een prachtige woonkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van STRICK Architekten + Ingenieure Modern
Loading admin actions …

Een leuke gezinswoning ontwerpen, kun je wel aan Duitse architecten overlaten. Of het nou een klassiek of modern geïnspireerd bouwwerk is, het valt altijd op door eigenzinnige oplossingen en een unieke stijl. Neem nou ons onderwerp van vandaag: een unieke moderne woning waar de woonkamer letterlijk en figuurlijk de spil van het gezin kan zijn. Je voelt je hier direct thuis en voor iedereen die nog op zoek is naar een ontwerp voor een nieuwbouwwoning, zou dit wel eens een heel goed voorbeeld kunnen zijn. Zullen we je maar niet langer in spanning laten zitten en een kijkje gaan nemen?

Bijzondere bouwvolumes

Sommige huizen zijn aan de buitenkant al zeer opvallend. En dat is bij deze woning natuurlijk helemaal het geval. Door van twee bijzondere bouwvolumes één geheel te maken, ontstaat een uniek beeld. Je zou kunnen zeggen dat er is gekozen voor een woontoren te midden van de aanvullende ruimtes. Het gezin wordt daarmee als het ware in het hart van het huis gesloten. De privacy is ook goed gewaarborgd, want vanaf de straat maakt het huis een redelijk gesloten indruk. En dat voelt toch wel heel erg fijn als je na een lange werk- of studiedagen lekker ontspannen thuis wilt komen.

Open achterkant

Zoals zo vaak bij huizen waar de voorkant er gesloten uit ziet, is de achterkant juist heel open en is lichtinval in het huis gegarandeerd. En er is ook erg goed nagedacht over het doorbrengen van tijd in de buitenlucht. Het half beschutte terras is een heerlijk plekje om met de familie te zitten en als je je een beetje af wilt zonderen, dan is er ook nog altijd het balkon. Het fraaie is dat je op beide plekken zowel in de zon, als in de schaduw kunt zitten. En bij een regenbui kun je het ook nog eens droog houden.

Uniek in de buurt

Je hoeft je perspectief in de tuin maar iets te gaan wijzigen en dan vang je direct een glimp op van het huis van de buren. En wat je dan ziet is dat ‘onze’ woning uniek is in de buurt als het aankomt op vormgeving en architectuur. Al die andere huizen zijn maar saai en gewoontjes! Verder zie je ook duidelijk dat het huis op een kleine helling ligt en dat zorgt ook weer voor een leuk pluspunt.

De leefruimte

We hadden het in het begin al even over de ‘woontoren’ als belangrijkste bouwvolume van het huis. Een heerlijke frisse en ontspannen ruimte is dit, die heel erg geschikt is voor een hectisch gezinsleven. En ook hier merk je het effect van het hoogteverschil: vanaf de voordeur daal je via een trapje af naar de keuken. Een groot voordeel is dat het plafond daardoor wat hoger is dan normaal en dat versterkt het ruimtelijke effect nog meer. Waar wij bij homify trouwens vooral van onder de indruk zijn, is de prachtige betonnen trap. Het is echt een kers op de taart van deze moderne stijl.

Panorama

Met een mooie panoramafoto sluiten we onze bezichtiging af. Je ziet de woonkamer, eetkamer en keuken hier allemaal samen in dezelfde ruimte. De fraaie moderne sfeer heeft een klein rustiek randje gekregen en dat zorgt vooral voor een zeer ontspannen gevoel. En de lichtinval draagt daar ook perfect aan bij, want het is hier niet te licht, maar ook zeker niet te donker. En als het wel grauw en grijs begint te worden dan zorgt een goed verlichtingsplan er wel voor dat je hier geen last krijgt van een winterdip.

Krijg je geen genoeg van moderne huizen? Deze woning is dan ook zeker een aanrader.

Wat vind jij het leukste aspect van dit huis? We horen het hieronder graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!