Voor en Na: vreselijke bouwval wordt prachtige woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: vreselijke bouwval wordt prachtige woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Mediterrane keukens van mc2 architettura Mediterraan
Loading admin actions …

Een vreselijke bouwval? Misschien denk je dat het wel een beetje meevalt, maar wacht dan maar tot je de ware aard van deze sterk vervallen woning ziet. Als je alle slechte woondromen bij elkaar voegt, dan krijg je namelijk het onderkomen waar we zo een kijkje gaan nemen. Gelukkig zijn de architecten van MC2 uit de prachtige Italiaanse stad Florence langs gekomen om een prachtig ontwerp te maken voor een compleet vernieuwde woning. Reis met ons mee om het eindresultaat te bekijken.

Voor: een vreselijk washok

Je woont in het prachtige Toscane en kunt dagelijks genieten van de adembenemende omgeving en het schitterende weer. Een nadeel van warmte is dat je wel iets vaker dan onder koude weersomstandigheden je kleding moet wassen. Maar daarvoor heb je gelukkig een wasmachine. Toch is wassen absoluut geen pretje als jij je door deze vreselijke ruimte moet begeven om überhaupt bij de machine te kunnen komen. In welk horrorscenario ben je beland?

Voor: Bouwval gezocht

We nemen nog een blik in dit vreselijke washok en je denkt dat je op de set van het programma Bouwval gezocht bent aangekomen. Vocht dat aan alle kanten door de muren slaat, een vloer die al vele jaren over de houdbaarheidsdatum heen is en verf daar schijnen ze hier nog nooit van gehoord te hebben.

Voor: ook rommel in huis

Op de eerste twee foto’s zagen we het washok. Je bent gelijk geneigd te denken dat het dan misschien in de rest van het huis wel een beetje meevalt, maar helaas blijkt het tegendeel waar te zijn. Het is hier net zo’n grote rommel en het is hier toch amper mogelijk om fatsoenlijk te wonen!

De plannen

Gelukkig kwam het licht in de duisternis van dit huis in de vorm van een goed architectenbureau. Ze maakten een plan waarin maar liefst vier slaapkamers, twee badkamers, twee woonkamers en een eetkamer zijn gepland. Maar echte foto’s spreken natuurlijk veel meer tot de verbeelding, kijk dus snel mee.

Na: modern met klassiek randje

Als je de troosteloze situatie nog in gedachten hebt, dan ben je dat direct vergeten als je dit fantastische plaatje ziet. Wat een schitterende moderne keuken en wat ziet de rest van het huis er ook prachtig uit. Erg leuk is het subtiele klassieke randje dat er door middel van de leuke boog is aangebracht.

Na: hip en minimalistisch

Er is overduidelijk gekozen voor een minimalistische inslag, maar dan wel op een hele hippe en eigentijdse manier. Dit is echt een plek waar je heerlijk thuis kunt komen en lekker ontspannen op de bank neer kunt ploffen.

Na: intieme eetkamer

De eetkamer is nou niet bepaald een van de grootste ruimtes in het huis, maar juist daardoor ontstaat een hele intieme sfeer. De grote tafel gemaakt van steigerhout in combinatie met een leuke industriële lamp en het minimalistische uiterlijk zorgen voor een unieke eclectische stijl. Leuk is ook de deur naar het dakterras.

Na: unieke badkamer

We zien hier een van de twee badkamers en ook hier valt direct weer de unieke stijl op. Hoe hebben ze het toch voor elkaar gekregen?! Een schitterend eclectisch geheel waarin je ontspannen kunt douchen en alle waar alle zorgen rechtstreeks het doucheputje in spoelen… Wie wil dat nou niet!

Na: dakterras met klassiek tintje

Het dakterras is ook een fantastische plek met een heel mooi klassiek tintje. De oude balustrade komt door de verder redelijk moderne stijl nog beter tot z’n recht. Je zou hier maar wonen, wij zouden dat met plezier doen!

Ben je op zoek naar nog zo’n leuke en originele verbouwing? Sla dan dit bijzondere project ook niet over.

Ben je ook zo aangenaam verrast door dit huis? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!