20 moderne en super inspirerende badkamers! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

20 moderne en super inspirerende badkamers!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne badkamers van Bau-Fritz GmbH & Co. KG Modern
Loading admin actions …

Geen stijl en verfijning is zo populair als de moderne inrichting. Met haar strakke rechte lijnen, neutrale kleurenpalet en minimalistische inrichting een favoriete keuze van velen. Deze stijl krijgt dan ook steeds meer volgelingen vanwege haar unieke uitstraling en dan met name onder jonge professionals en ondernemers.

Om die reden richten we ons op deze decoratieve kunst en in het bijzonder op hoe je met deze stijl een ruimte de nodige persoonlijkheid kunt geven en vandaag bekijken we de badkamer. Dus tijd om afscheid te nemen van de badkamer zonder stijl en om liefde te ontwikkelen voor een meer moderne look. Binnen de moderne stijl zijn er ook weer allerlei substijlen mogelijk die meer landelijk, retro, vintage of rustiek tonen. Kijk mee naar al deze variëteiten badkamers en leer meer over de kenmerken van de moderne stijl…

1. Strakke belijning

Een prachtige manier om de moderne stijl in de badkamer te benadrukken is door middel van een strakke belijning. Het gebruik van verschillende materialen in deze badkamer zorgt voor een speels en levendig effect. Durf dus te kiezen voor een mix aan materialen en kleuren.

2. De helderheid van marmer

Marmer is een veelgebruikt materiaal binnen de moderne stijl. We denken vaak aan wat oubollige ruimtes bij marmer maar hier zien we hoe prachtig dit materiaal er uit kan zien in de moderne badkamer!

3. De aanwezigheid van de natuur

Misschien is de natuurlijke aanwezigheid niet zo duidelijk als in de landelijke of rustieke stijl maar de moderne stijl voegt eveneens graag een natuurlijke element toe om zo dat vleugje tegenstelling en warmte binnen te brengen in de moderne badkamer. Een idee om te onthouden deze boomstammen in de slaapkamer!

4. Slaap/badkamer

De trend anno 2016: breek de muur tussen slaap- en badkamer deels open en creëer een slaap- annex badkamer. Prachtig! Het geeft een gevoel van ruimte, overvloed en luxe zo'n strakke badruimte met los bed in je slaapkamer.

5. Geometrisch design

En waarom ook niet iets bijzonders maken van het toilet. Het geometrisch design zorgt hier voor een zeer interessant visueel spel: aantrekkelijk en vernieuwend. Hier zien we dat het behang ook op het plafond is doorgetrokken wat voor een mooi effect zorgt. De petrolblauwe muur zorgt voor de nodige rust in het geheel.

6. Natuursteen & print

Of denk eens aan een combi van natuursteen en printbehang in je toilet. De neonspiegel geeft dit toilet een mooie moderne touch. 

7. Kleur!

Moderne badkamers van homify Modern

Als er een ruimte is in huis die zich wel leent voor een experiment of iets geks dan is het wel je toilet. Het is een kleine ruimte die je – wanneer je weer wat anders wilt – zo hebt omgetoverd in iets nieuws. Lees hier meer over hoe je je badkamer kunt verbouwen met een klein budget.

8. Zwart wit

Moderne badkamers van Deeco Modern

Het blijft een klassieker: de zwart wit badkamer of toilet. Wist je dat zwart-wit uitstekend combineert met zwart-wit foto's, litho's of etsen?

9. Hout & eenvoud

Prachtig de eenvoud in deze badkamer! Wit & hout vormen nog altijd een succesvol duo in de moderne badkamer. Let op de mooie houten mat in de douche en het houten frame om de doucherand.

10. Geometrie met spiegelwand

De grote spiegel hier zorgt voor een leuke trompe l 'oeil en een bijna psychedelisch effect met het geometrische behang. De houten vloer geeft warmte en rust aan het geheel.

11. Tussenwand

Deze badkamer heeft een wel heel originele tussenwand met open nissen en wat simpele accessoires. Een uniek idee om te onthouden als optie voor een scheidingswand!

12. De juiste verlichting

Een aspect dat bijna een icoon is van de moderne verfijning is natuurlijk de juiste verlichting. Deze accentueert het design van je badkamer op de juiste wijze en brengt de mooie details goed naar voren.

13. Ronde vormen

Iets dat ook past binnen de moderne stijl zijn contrasten. Wanneer alles in je badkamer uit rechte strakke lijnen bestaat dan zal een plotselinge onderbreking door een ronde vorm een bijzonder accent creëren. Ook het hout op de wand en rondom het bad vormt zo'n mooi warm contrast met de strakke inrichting in deze badkamer.

14. Zwart-wit nummer 2

Er is geen betere combinatie om verfijning te creëren dan zwart en wit en dit is dan ook een duo dat de moderne stijl kenmerkt. Hier zien we dat je ook een kleine badkamer mooi in de moderne stijl kunt inrichten. De kleine zwarte tegels domineren minder door de witte voegen en let ook op de prachtige chroom kleur verwarming als accent.

15. Accent verlichting

Verlichting is uitgegroeid tot een zeer nuttig instrument binnen de moderne stijl vaak omdat je daarmee originaliteit en plezier kunt toevoegen aan de ruimte. Hier zien we prachtige gekleurde accentverlichting langs de rand van het plafond die voor een Middellandse zee sfeer zorgt in deze badkamer.

16. Onderscheidend design

Wow, wat een prachtige combinatie deze kleurrijke tegelmuur met de grijze betonstuc en houten vloer. Onderscheidend zonder meer!

17. Chique zwart

Je moet er een beetje lef voor hebben maar zwart kan een prachtige elegantie toevoegen aan je badkamer. Deze badkamer heeft natuurlijk licht en dus is het prima mogelijk om hier een zwarte tegelvloer en -muur te plaatsen.

18. Mozaiek accent

Mozaïektegels zijn zeer trendy momenteel. Het kan heel mooi zijn om hier een accent mee aan te brengen en een bepaald deel van je badkamer mee te betegelen zoals hier de douche. Zeker anders dan anders!

19. Harmonie

Zoals in elke stijl, zorgt de moderne ervoor dat het uiteindelijke ontwerp een absolute harmonie kent en dit wordt niet alleen door middel van het kleurenschema bereikt, maar ook door het type meubilair, badelementen en materialen. We nodigen je dus uit om aandacht te besteden aan de details zoals hier gedaan is met deze prachtige blauwe Venetiaanse tegel die met precisie op de juiste locaties is aangebracht.

20. Verschillende hoogtes

De moderne stijl wil graag innoveren in elk opzicht: combinaties, contrasten en zelfs niveau's, dus als een laatste manier om je te inspireren om een moderne stijl toe te voegen aan je badkamer nodigen we je uit om te spelen met de hoogtes, kleuren en materialen van elk onderdeel in de badkamer: vloer, plafond, meubels en planken.

En welke badkamer is jouw favoriet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!