Eenvoudige, maar verbluffende transformatie van een balkon | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eenvoudige, maar verbluffende transformatie van een balkon

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van DIE BALKONGESTALTER Modern
Loading admin actions …

Je komt het vaak genoeg tegen bij huizen: een klein balkon waar vrijwel niets mee wordt gedaan. Een verweerde tuinstoel, een verroeste asbak en een houder voor een parasol die nooit gebruikt wordt zijn stille getuigen van iets wat een mooi plekje had moeten worden. En of het nou zomer of winter is, een balkon mag in elk seizoen een leuk plekje zijn. De experts van Die Balkongestalter uit het Duitse Hamburg hebben er hun werk van gemaakt om deze saaie balkons om te toveren tot supergezellige plekjes. We laten je daar graag een schitterend voorbeeld van zien.

Voor: lege ruimte

Als je in een appartement of in een relatief kleine woning woont, dan kies je er vaak voor om alle plekken in het huis zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Maar daar was in dit geval geen enkele sprake van. Dit is een lege ruimte waar helemaal niets mee wordt gedaan! En dat terwijl het eigenlijk een heel erg leuk plekje is. Wel handig is het afdakje dat is gemaakt, zodat je hier ook bij regen goed kunt bivakkeren. Maar waar moet je dan op gaan zitten?

Na: supergezellig plekje

In de nieuwe situatie is een supergezellig plekje ontstaan. Hier wil je wel heel wat uurtjes zoet brengen, zelfs een drankje staat al op je te wachten. Maar wat is er nou zoal gebeurd? Ten eerste is de lelijke vloer niet meer te zien. Als je denkt dat je daarvoor een tegelzetter of een andere dure professional nodig hebt, dan heb je het mis. Je kunt namelijk heel eenvoudig een verhoogde vloer die bestaat uit plastic tegels op de ondergrond leggen. Zelfs een simpele mat of kunstgras kan ook voldoende zijn. Een leuk kleedje passend bij de rest van de gebruikte stijl maakt het helemaal af.

Leuke lantaarntjes

Na het zien van al deze foto’s en het lezen van de tips, heb je bijna geen expert meer nodig om aan de slag te gaan met je eigen balkon. Hier zie je hoe leuk het effect is als je een paar lantaarntjes ophangt. En als het donker is, dan ziet het er natuurlijk nog leuker uit.

Bloembakken

Voor een beetje kleur en natuur kunnen bloemen niet ontbreken op een balkon. Ook hier zijn een paar bloembakken met fleurige plantjes geplaatst zodat de entourage er nog gezelliger uit ziet. En met die bomen op de straat heb je op deze manier bijna het idee dat je ook daadwerkelijk in de natuur bent.

Gezellig hoekje

Heb je even genoeg van de bank en wil je even lekker op een stoel een boek lezen? In dit gezellige hoekje kan dat prima. Ook hier is weer veel aandacht aan de meubels en accessoires besteed. En zie je ook hoe leuk het Mediterraanse pleisterwerk op de muren er uit ziet?

Creatief met blik

Misschien ken je de satirische rubriek Creatief met kurk nog wel. In dit geval is het Creatief met blik! Ook erg leuk om zoiets als dit met de kinderen te gaan maken. En dan de letters die samen het woord SUN vormen, daar hoop je natuurlijk op als je hier op dit leuke balkon zit.

Een laatste blik

Zelden kunnen we je zoveel leuke en afwisselende foto’s van één enkele ruimte laten zien. Maar in dit geval was het wat ons betreft zeker de moeite waard. We nemen afscheid vanaf de straat en dan zie je nogmaals hoe klein, maar tegelijk ook gezellig het geheel oogt. En wat ook opvalt nu, is hoe handig het gordijntje onder het dak is, op die manier kun je het net even iets koeler houden op het heetst van de dag.

Meer leuke tips nodig? Neem dan ook hier een kijkje.

Wil je ook zo'n mooi balkon? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!