6 multifunctionele meubels voor kleine ruimtes!

TILL BEHNE TILL BEHNE
FLATMATE: Eine raumsparende Lösung für das Homeoffice in Zeiten der CORONA-Krise, Pragmatic Design® by studio michael hilgers Pragmatic Design® by studio michael hilgers Moderne studeerkamer
Loading admin actions …

Als je over een beperkt aantal vierkante meters beschikt in je huis, moet je creatief omgaan met de ruimte. En multifunctionele meubels zijn daarbij een zeer handige en slimme oplossing. Doordat je verschillende functies in een meubelstuk combineert, hoef je minder meubels in de ruimte neer te zetten en bespaar je dus de nodige ruimte. In dit Ideabook geven we je een aantal fraaie voorbeelden die naast praktisch ook nog eens stylisch verantwoord zijn.

1. Het multifunctionele bed

Main space homify Eclectische slaapkamers

Bedden zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor wat ruimte besparende mogelijkheden. Zo heb je de hoogslaper waar je nog een bureau onder kunt zetten. Dit is echter meer een variant voor de kinderkamer. Voor je eigen slaapkamer wil je misschien meer een type als dit bed. Een luxe en comfortabel ogend bed, maar met de nodige kast- en op bergruimte eronder. De ruimte onder je bed is vrijwel altijd onbenut en dus hoopt zich daar alleen maar stof op. Des te meer reden om hem op deze praktische manier te gebruiken.

2. Keuken

apartamento en dos alturas, MILL-HOUSE MILL-HOUSE Kleine keuken

Als je geen aparte ruimte voor de keuken hebt, is het plaatsen van de keuken in de woonkamer een voor de hand liggende en logische keuze. Soms kan het juist heel mooi zijn om een open keuken in de woonkamer te hebben. Maar dat is niet altijd het geval. Als je de keuken liever uit het zicht hebt, maar je geen ruimte hebt om een aparte keuken te maken, is dit wellicht een optie. Een kleine compacte keuken die je met simpele klapdeuren aan het zicht kan onttrekken.

3. Werkplek

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. Een dag of soms zelfs vaker. Maar lang niet altijd is er een extra kamer in het huis beschikbaar om daar een fijn en luxe kantoor te creëren. En dus moet ook hier creatief worden omgegaan met de mogelijkheden. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei slimme en praktische meubels op de markt, zoals dit voorbeeld. Een subtiele witte kast die weinig ruimte in beslag neemt en bijna niet opvalt. Behalve als je het klaptafeltje naar beneden doet. Dan ontstaat er een smaakvol en handig klein kantoortje.

4. Werkplek 2.0

Dit meubelstuk is op veel verschillende manieren multifunctioneel. Ook hier zien we een klap tafeltje dat in- een uitgeklapt kan worden. Daarnaast is dit meubelstuk nog een kast, maar tegelijkertijd is het ook een roomdevider. In plaats van een muurtje neer te zetten, is dit meubelstuk veel handiger omdat het zoveel meer functies heeft.

5. Boekenkast / bed

Cobertura Freguesia, fpr Studio fpr Studio Scandinavische slaapkamers Wit

Eerder zagen we al een bed waar veel lades in zaten waar je allerlei spullen in kwijt kan. Maar het kan natuurlijk ook op deze manier. Een wat meer open kast waar je bijvoorbeeld boeken kan neerzetten of andere mooie spullen kan uitstallen. Door een bed op deze manier vorm te geven, dus de nodige hoogte te creëren, krijgt het bed ook nog een eigen plek in de kamer. Deze natuurlijke afscheiding zorgt in zekere mate voor een beetje privacy.

6. Kast

Raumwunder, Connox Connox Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Kapstokken & garderobes

Deze multifunctionele kast is naast praktisch vooral ook erg mooi. Je kan er veel spullen in en op kwijt. En daaromheen zijn er nog met een aantal losse onderdelen andere opbergmogelijkheden gecreëerd.

Meer inspiratie voor het inrichten van je kleine kamer kun je hier op doen. Deze professionals willen je daar graag bij helpen. En in dit Ideabook lees je meer tips over het inrichten van kleine ruimtes.

Heb jij multifunctionele meubels in huis? Vertel ons welke, hieronder in de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine