Een uniek huis geeft zijn geheimen prijs | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een uniek huis geeft zijn geheimen prijs

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Studio Dois Modern
Loading admin actions …

“Een uniek huis geeft zijn geheimen prijs”, het lijkt wel de titel van een spannend boek! En het is in het geval van dit huis dan ook zeker waar dat we een leuke ontdekkingstocht kunnen gaan ondernemen. De Portugese architecten van Studio Dois hebben een zeer bijzonder huis ontworpen dat aan de ene kant op een fantastische locatie gelegen is en anderzijds van zichzelf zo uniek is. Er is meer dan voldoende om te bekijken, dus we gaan dan ook direct beginnen met de rondleiding.

Gesloten uiterlijk

Het huis wordt vooral gekenmerkt door een erg gesloten uiterlijk. En dat is dan ook precies wat we met geheimen bedoelen! Het grote voordeel daarvan is dat je erg veel privacy hebt. Op het gebied van architectuur wordt het daardoor bovendien nog interessanter om de woning te bekijken. Maar niet alleen het huis zelf maakt een gesloten indruk, ook de muur rond het bouwwerk zorgt voor nog meer privacy. En al sta je hier al achter die muur, in de tuin, van de ware aard van het huis kun je nu ook nog lang niet alles zien.

Fraaie inham

Op de bovenverdieping vind je een fraaie inham die op het gebied van privacy ook heel mooi gelegen is, maar aan de andere kant ook iets bijzonders doet op het gebied van stijl. Het moderne en betonnen uiterlijk van het huis wordt hier namelijk even onderbroken door een fraai en rustiek houten stukje. En dat geeft weer een hele leuke en eigen twist aan het ontwerp.

Duidelijk overzicht

We zagen net een detailopname van het grotere geheel. Pas vanuit dit standpunt heb je namelijk een duidelijk overzicht van de woonruimte die het huis biedt. Een zeer ruime woonkamer en een eveneens ruim terras. Erg fijn is ook dat er een soort van veranda is gecreëerd door het dak over te laten steken. Hierdoor kun je lekker in de schaduw zitten als de zon net iets te fel is.

Verborgen ruimtes

Bij elke nieuwe foto van dit huis kom je weer een verrassing tegen. Zo kun je hier zien dat er nog een soort van kelder onder het huis zit met een eigen verdiept terras. Ook een leuke plek om lekker in de schaduw te kunnen zitten! En door al die verschillende niveaus krijg je ook een heel erg ruim gevoel. Dit huis lijkt wel gigantisch als je zo een rondje loopt.

Verschillende stijlen en zwembad

Je ziet bij de inrichting ook twee verschillende stijlen als je de keuken en de woonkamer zo naast elkaar ziet. De twee ruimtes kunnen apart gebruikt worden door de schuifdeuren te sluiten en door ze te openen ontstaat weer een groot geheel. Wat je ook nog niet eerder kon zien, is het zwembad. Dat mag hier natuurlijk ook niet ontbreken!

Ruimte

We zien woonkamer en keuken nog even vanuit een ander perspectief. Hier zie je ook weer hoe heerlijk ruim het is. Een minimalistische inrichting houdt alles ruim en geeft in dit geval ook een uitermate ontspannen sfeer.

Bijzondere badkamer

De bezichtiging van dit huis eindigt in de bijzondere badkamer. Ook hier is weer gekozen voor een hele specifieke stijl en sfeer. Het ruwe beton van het plafond vormt een heel bijzonder contrast met het blauw van de muur dat je hier kunt zien. Een heerlijke eclectische balans tussen Mediterraanse en moderne vormgeving. Het past perfect bij dit huis en zeker ook bij de prachtige locatie waar het gelegen is. 

Kun je niet wachten om nog meer fraaie huizen in een zonnige omgeving te bekijken? Dit project moet je dan ook zeker niet missen.

Ben je net zo verbaasd over dit huis als wij? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!