Voor en Na: oude schuur wordt prachtige woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: oude schuur wordt prachtige woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke mediakamers van STUDIO POH Klassiek
Loading admin actions …

Een oude schuur op de kop tikken is niet zo’n groot probleem, er zijn heel wat schuren, loodsen of andere oude bedrijfsonderkomens te vinden die een prima nieuw leven kunnen krijgen als woning. Wat vooral van belang is, is dat je ook na aankoop voldoende budget overhoudt om er een mooie woning van te kunnen maken. En hoewel Nederland heel wat oude boerenschuren kent, gaan we in dit geval toch even iets verder van huis kijken. De oude schuur die we nu gaan bekijken is namelijk in Japan te vinden. Een charmant onderkomen, maar in de oude situatie volstrekt onbruikbaar om in te wonen. Dankzij de architecten van Studio Poh is dat nu wel mogelijk. Kijk lekker mee!

Voor: een echte schuur

Het is dat de koeien, schapen of andere dieren hier niet meer op stal staan, maar anders zou je direct denken dat je op een boerderij beland bent. Wat de bestemming nou ook precies was, je ziet in één oogopslag dat deze ruimte in de oude situatie absoluut niet geschikt was om in te wonen. Dat ligt ten eerste natuurlijk aan het ontbreken van een normale vloer, maar alle gaten en kieren zorgden er waarschijnlijk ook voor dat het binnen net zo hard waaide als buiten. En dat is nou niet het meest ideale uitgangspunt voor een woning. Maar toch zie je aan de andere kant ook heel veel mogelijkheden!

Voor: authentiek uiterlijk

Het authentieke uiterlijk zorgt voor een hele eigen en leuke uitstraling. Je hebt al in de oude situatie met dit bouwwerk iets unieks in handen. Het zou dan ook jammer zijn als de buitenkant heel ingrijpend verbouwd zou worden, want dat gaat in zo’n geval zeker ten koste van de sfeer. Je gaat immers een oude boerderij in Nederland ook niet aan de buitenkant in moderne stijl opknappen.

Na: fascinerend interieur

Eenmaal binnen in het verbouwde huis, wordt je echt gegrepen door het fascinerende interieur. De schuur zelf is ten eerste al heel erg mooi hersteld. De houten constructie zorgt direct al voor een hele eigen sfeer. Maar op het gebied van inrichting begint het voor ons nog leuker en interessanter te worden. Er heerst een haast postmoderne sfeer in het huis. We kunnen natuurlijk ook gewoon zeggen dat het een eclectisch geheel is. Landelijke elementen, rustieke elementen, moderne elementen: het is allemaal aanwezig. En vooral erg leuk en aangenaam is de houtkachel die voor een heerlijke en authentieke warmte in deze woonkamer kan zorgen. Zie jij jezelf hier al helemaal zitten?

Na: licht van boven

Bij de opknapbeurt van het dak van de schuur, is er voor gekozen om een meerdere dakramen aan te brengen. Je zag net ook al in het huis dat dit op het gebied van lichtinval een grote vooruitgang betekent als je het vergelijkt met de oude situatie. En wat moet je nou nog verder over dit plaatje zeggen… Het is gewoon een vorm van genieten als je kijkt naar de schitterende oude houten constructie en je vraagt je bijna af waarom deze eeuwenoude bouwtechniek bij nieuwe huizen niet vaker wordt toegepast.

Na: aloude sfeer

Hoeveel er binnen ook veranderd is, de aloude sfeer die hier waarschijnlijk al eeuwen te vinden is, blijft buiten lekker bestaan. Je ziet natuurlijk wel dat hier nu lekker gewoond wordt en de omgeving leent zich daar ook heel goed voor. Heerlijk landelijk wonen is mogelijk op deze plek en reken maar dat dit in zowel de winter als in de zomer een hele leuke plek is om je tijd door te brengen.

Benieuwd geworden naar meer interessante verbouwingen? Dit project kunnen we je ook zeker aanbevelen.

Ben je zelf ook van plan om te gaan verbouwen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!