Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Trendkleur 2015: woonideeën met Marsala

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Met de onthulling van dé nieuwe trendkleur voor het jaar 2015 is iedereen die telt in de wereld van design direct aan de slag gegaan. Deze kleur, Marsala geheten, is door iedereen enthousiast ontvangen, en geen wonder, want deze specifieke tint is een prachtig midden tussen een donker, dof roze en licht bordeaux: een zachte en warme roodtint dat een waardige opvolger is van de kleur Radiant Orchid (een lila-achtig paars) dat het jaar 2014 opfleurde. Deze aardachtige en natuurlijke kleur zal de wereld van mode en interieurontwerp met storm veroveren dankzij haar eigenschap prachtig in bestaande kleurpaletten en interieurstijlen te passen. Of je nu een tableau uit het paleis van Koning Lodewijk in Versailles recreëert of een zwoel accent aan een minimalistische ruimte wil toevoegen: Marsala past bij iedere gelegenheid.

Ben je enthousiast om te zien hoe deze spetterende kleur ook jouw interieur kan laten schitteren van stijl? Kijk dan naar de voorbeelden hieronder, en ontdek hoe de trendkleur van 2015 bij jou in huis een plaatsje kan krijgen…

Geleidelijk

Om te wennen aan deze nieuwe kleur kun je, zoals hier, de trendy tint langzaam in het interieur introduceren. Dit kleurverloop zet het Marsala af tegen een donkere tegenhanger zodat de zwarte meubels, via de muur, voorgesteld worden aan de roodachtige tint. Het voordeel natuurlijk van een muur in de trendkleur is dat dit ieder jaar eenvoudig aan te passen is aan de nieuwe trends. Met meubilair als dit, in neutrale tinten, vormt de trendkleur een prachtig warm contrast.

Romantische accenten

  door Annie Sloan
Annie Sloan

Chalk Paint™ decorative paint by Annie Sloan www.anniesloan.com

Annie Sloan

In een heel andere stijl zien we de rijke trendkleur aangebracht op dit vintage kastje. Dankzij Marsala heeft dit meubelstuk een heel nieuw leven gekregen als levendige en elegante toevoeging aan een romantisch interieur. Je kunt je al een reeks aan meubilair voorstellen in deze kleur: van klassiek tot modern, de mogelijkheden zijn oneindig. Of het nu je slaapkamer, woonkamer of badkamer is die een opfrisser nodig heeft, doe het met Marsala!

Minimale moeite, maximaal effect

Voor hen die dit soort levendige kleuren wat subtieler willen houden kunnen Marsala ook met een paar uitwisselbare objecten aanbrengen. Fleur bijvoorbeeld je badkamer op en hang een aantal dieprode handdoeken op in contrast met witte of grijze tegels. Dit is een fantastische en makkelijke manier om een origineel en romantisch element toe te voegen aan een eenvoudig en minimalistisch interieur.

Stoelendans

In een voornamelijk minimalistisch en modern interieur zien we hier de kleur Marsala als accent aangebracht op de eetkamerstoelen. Door kleur en tempo aan de ruimte te geven heeft rood hetzelfde effect als het in de keuken heeft – namelijk de eetlust vergroten! In dit voorbeeld kun je zien hoe makkelijk het is om deze diepe tint rood in iedere kamer aan te brengen!

Vol trots

 Eetkamer door Pascal Arquitectos
Pascal Arquitectos

​SECRET GUEST HOUSE

Pascal Arquitectos

In dit laatste voorbeeld zie je een vergelijkbare tint aan alle muren. Als je helemaal los wilt gaan met deze kleur: vooral doen! De aardse, rode tint Marsala geeft een heel nieuwe sfeer aan deze ruimte: neem een moment en stel je voor dat alles wit was gelaten. Natuurlijk, zoveel rood is niet voor iedereen, maar als de kleur je bevalt: waarom niet?

Om verder op de hoogte te blijven van de interieur trends voor het jaar 2015 kun je hier verder lezen!

Wat vind jij van de nieuwe trendkleur in 2015? Deel je mening en laat een berichtje achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!