Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Dutch Design | Creatieve ideeën voor de douche

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Nieuwe badkamer? Nieuw huis? Verbouwing? Meestal overweegt men hierbij een reorganisatie van de betreffende kamers of ruimten. Zeker als het gaat om kleinere kamertjes, zoals de badkamer, komt hier veel creativiteit bij kijken. We willen tenslotte zo efficiënt mogelijk omgaan met het kleine vloeroppervlak en zoveel mogelijk ruimte creëren, zelfs als dat er niet is. Eén oplossing is natuurlijk het ligbad de deur uitdoen en het alleen met een douche stellen, maar er zijn nog veel meer creatieve ideeën waar je gebruik van kunt maken als het gaat om douche en bad. 123DV, een architectenbureau uit Rotterdam dat moderne villa's in Nederland ontwerpt, heeft een aantal originele indelingen van de badkamer in de interieurdesigns van hun villa's uitgedacht waarin vooral de douche een bijzondere plaats heeft. Hier laten we er een aantal van zien: doe er je voordeel mee!

3 op een rij

Als eerste idee zien we hier een badkamer dat een wel heel originele, unieke en creatieve indeling van de ruimte heeft. In plaats van zoals gebruikelijk de hoeken van de badkamer te vullen met in ieder een meubel, zijn de wastafel, het bad en de douche direct naast elkaar geplaatst, waarbij de spiegel een efficiënte afscheiding van de ruimten vormt. Door het minimalistische ontwerp, dat alles geheel wit laat met als enige decoratie de stijlvolle armaturen en de spiegelende oppervlakken ontstaat een ruim en luchtig effect waardoor deze indeling niet vol en druk maar juist ruim en rustig werkt.

Simpel

Naast het opvallende kleurgebruik, dat de badkamer hier in één lijn betrekt bij de hal, zijn hier een aantal simpele oplossingen gebruikt om de ruimte in te delen. Deze kleine badkamer werkt ruim, wederom door het gebruik van wit hier in contrast met het decoratieve rood en de eenvoud van de stijlvolle armaturen. De functionele, maar vooral minimalistisch vormgegeven glazen afscheiding vormt de enige toevoeging dat de doucheruimte scheidt van de overige ruimte en vooral de ingang. Door zo veel ruimte, ook optisch dankzij de transparante afscheiding, vrij te laten is van de beperkte vloeroppervlak maximaal gebruik gemaakt waardoor de luxe, ruime uitstraling stijlvol behouden is.

Natuurlijk

Deze badkamer in prachtige natuurtinten is op een eenvoudige en originele manier omgegaan met haar lange, smalle vorm. Zo is er ruimte ontstaan voor zowel een douche als een bad, zonder dat de ruimte aan natuurlijke eenvoud verliest. De getinte, ondoorzichtige glazen panelen vormen een luchtige, onopvallende maar tegelijk ook stijlvolle manier om de doucheruimte van het bad te scheiden waardoor een organisch pad is ontstaan dat je door de ruimte leidt. De licht groenige tint van het glas vult de natuurlijke stijl van het interieur op een prachtige manier aan en brengt tegelijk een vleugje glamour dat in de glans van de armaturen en het bad terugkeert. Dankzij het grote, open raam langs de wand is de badkamer gevuld met licht terwijl de natuur buiten de natuurlijke sfeer binnen afmaakt.

Hoewel deze drie voorbeelden van creatieve ideeën voor de badkamer en douche drie heel andere oplossingen vormen voor de indeling van de ruimte zijn er een aantal overeenkomsten die je kunnen helpen jouw individuele badkamer en douche op een functionele en vooral mooie manier vorm te geven. Het eerste dat opvalt is het gebrek aan deuren binnen deze ruimte. Afscheiding van de ruimte is bereikt door bescheiden panelen van glas of door een spiegel, terwijl de verder open vormgeving van de douchecabines voor een aangenaam ruimtelijke sfeer zorgt. Een tweede keuze van de architecten is het gebrek aan het traditionele tegelwerk waardoor alle oppervlakken een egale, eenvoudige en vooral rustige uitstraling hebben. Zo werkt iedere ruimte rustgevend en neutraal waardoor de subtiele decoraties des te beter hun werk kunnen doen.

Voor meer tips en ideeën voor de badkamer kun je hier verder kijken naar moderne badkamers die fris het nieuwe jaar inluiden.

Hoe bespaar jij ruimte in je badkamer? Deel jouw goede ideeën bij de reacties of op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!