Wat je niet moet doen bij het inrichten van een kleine slaapkamer! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wat je niet moet doen bij het inrichten van een kleine slaapkamer!

larapappers larapappers
Eclectische slaapkamers van homify Eclectisch
Loading admin actions …

Het kan best lastig zijn om een kleine slaapkamer in te richten. Als je teveel decoratieve elementen gebruikt oogt de ruimte kleiner. Maar als je er te weinig items aan toevoegt ziet de slaapkamer er saai uit. Natuurlijk is het bed het belangrijkste meubelstuk in de ruimte, maar je wilt er toch graag iets meer van maken dan een alleen een bed met een matras en kussens? 

Hoe maak je van jouw kleine slaapkamer een gezellige, levendige slaapkamer, zonder dat het te vol uitziet? Laten we daarom een aantal belangrijke tips bekijken die je vooral NIET moet doen.

1. Probeer niet iets nieuws uit te vinden

Wykeham Court by WN Interiors Moderne slaapkamers van homify Modern
homify

Wykeham Court by WN Interiors

homify

Bepaalde stijlen en tips werken, probeer daarom niet zelf een nieuwe stijl uit te vinden, hoe goed het idee ook lijkt. Kopieer daarom gerust het werk van interieurontwerpers en bekijk meerdere inspiratiefoto's. Ga na hoe anderen gebruik maken van de ruimte en welke interieurstijlen er gebruikt worden. 

Zo zie je op deze foto dat met enkele decoratieve elementen een gezellige slaapkamer gecreëerd is. Waarom dan het wiel zelf willen uitvinden?

2. Vergeet de verlichting niet

modern  door Herstal A/S, Modern

Of het nu spotjes zijn, een hanglamp of een bureaulamp, vergeet de juiste verlichting niet! Zonder licht of het juiste licht, kan die slaapkamer nog wel zo leuk zijn ingericht, maar is het eindresultaat teleurstellend.

Maak ook gerust gebruik van meerdere lichtpunten zodat er een gezellige sfeer ontstaat. Ook kan er gekozen worden voor gekleurd licht door bijvoorbeeld een gele lampenkap te gebruiken.

3. Doorbreek de sleur

modern  door homify, Modern
homify

Campion Bedstead

homify

Verf niet alle muren van jouw slaapkamer grijs; de ruimte voelt dan namelijk al snel klein aan. Plus, grijs is mooi, maar teveel grijs is deprimerend. Doorbreek daarom deze sleur door een muur uit te kiezen en er iets bijzonders van te maken. 

Bij dit project is er gekozen voor een muur met een opvallend patroon. Dit, gecombineerd met een bijzonder bed, zorgt ervoor dat deze slaapkamer absoluut niet saai is.

4. Kies niet de verkeerde kleur uit

Eclectische slaapkamers van homify Eclectisch

Donkere kleuren zorgen voor een meer intiem gevoel in de ruimte terwijl lichte kleuren een open en heldere sfeer met zich mee brengen. Heeft jouw ruimte meerdere ramen en is er veel zonlicht? Maak daar dan gretig gebruik van door de muren wit te verven; wit reflecteert namelijk het zonlicht waardoor de ruimte nog lichter oogt te zijn. 

Is de ruimte echter aan de kleine kant en is er weinig zonlicht? Kies dan niet voor de kleur wit; de witte kleur ziet er dan namelijk al snel grijzig uit. Kies daarom voor een warme kleur die een gezellige sfeer met zich mee brengt.

Plus, kleur is mooi, maar je kunt het ook overdrijven. De kleuraccenten die op deze foto gebruikt zijn geven de ruimte een frisse look, maar meer oranje zou overdreven zijn.

5. Te weinig is niet voldoende

A cottage of two halves Landelijke slaapkamers van Forest Eyes Photography Landelijk
Forest Eyes Photography

A cottage of two halves

Forest Eyes Photography

Je wilt liever niet dat een ruimte saai uitziet, dit is namelijk een verloren ruimte. Je kunt natuurlijk met de decoratie overdrijven, maar je kunt er ook te weinig gebruik van maken.

Leg daarom gerust een mooi tapijt in de ruimte of leg verschillende kleurrijke kussens op de bank; alles kan zolang de harmonie in de ruimte bewaard wordt.

6. Pas op voor ingewikkelde designs

Een opvallend design is mooi, maar het kan ook overdreven worden. Een design dat te ingewikkeld is zorgt voor een ruimte die niet in balans is. Kies daarom voor een design dat zowel stijlvol als praktisch is. Maar pas op, met een simpel design bedoelen we niet een saai design.

7. Wees niet bang om te combineren

Coco Storage Bunk van ASPACE Minimalistisch
ASPACE

Coco Storage Bunk

ASPACE

In tijden waarin ruimte schaars is, maak je gerust gebruik van meubilair met een dubbele functie. Een bed met een extra opbergruimte, een bureau met verschillende lade's of een bed-kast-speelpaleis voor jouw kind; meubels met dubbele functies besparen ruimte.

8. Vergeet de spiegel niet

Chic dressing table Minimalistische slaapkamers van In:Style Direct Minimalistisch
In:Style Direct

Chic dressing table

In:Style Direct

De spiegel kan op vele manieren en in verschillende ruimtes gebruikt worden; maak er dan ook gebruik van. Een muur met meerdere spiegels of een kast met spiegeldeuren maken de ruimte optisch groter. Een spiegel reflecteert licht en zorgt er daarom ook voor dat de ruimte lichter aanvoelt. 

Maar pas op: in een rommelige ruimte vergroot een spiegel het chaotische gevoel. 

Behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over kleine woonkamers.

Welke tip vind jij verrassend?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!