8 bijzondere moderne keukens | homify

8 bijzondere moderne keukens

larapappers larapappers
House in Belgrano GUTMAN+LEHRER ARQUITECTAS Moderne keukens
Loading admin actions …

Trends en stijlen komen en gaan, maar sommige stijlen blijven langer dan andere stijlen. De moderne stijl is een goed voorbeeld van een trend die er al een poosje is en die steeds meer volgelingen heeft. Deze stijl laat zich namelijk goed combineren en past in bijna ieder interieur. 

Daarom laten wij jou vandaag 8 moderne keukens zien. Kijk met ons mee!

Wit gecombineerd met hout

Moderne keukens zijn vaak wit en kunnen goed gecombineerd worden met lichte houttinten.

Bij deze keuken zie je dat de keuken strak en wit is, maar dat er een keukenbar gemaakt is van lichthout wat de keuken een gezellige sfeer geeft. Ook geeft het rek boven het keukenblad een gezellige look; de losse items staan in een goed contrast met de strakke look van de keuken. 

Een ander belangrijk element bij moderne keukens is de juiste verlichting. Zoals je op de foto ziet is hier gekozen voor het plaatsen van een aantal spotjes. Dit zorgt ervoor dat de keuken een warme en gezellige sfeer krijgt.

Een kookeiland

Veel moderne keukens bevatten een kookeiland en steeds meer mensen zijn dan ook overtuigd van het nut van een kookeiland. Een kookeiland is namelijk uiterst praktisch; het biedt meer werkruimte, je kunt er een gezellige keukenbar van maken en het oogt mooi in de ruimte. Ook is het een fijne plek om een aantal decoratieve elementen te plaatsen zoals een bijzondere fruitschaal of een opvallende vaas.

Ben jij enthousiast geraakt, maar je denkt dat een kookeiland niet in jouw keuken past? Raadpleeg dan een keukenplanner; kookeilanden zijn er namelijk in alle soorten en maten.

Een keukenbar

Een moderne keuken voldoet alle behoeftes van deze tijd en moet daarom multifunctioneel zijn. Een keukenbar is dan ook een item dat je in bijna iedere keuken vindt. Een keukenbar is namelijk erg handig; je kunt er 's ochtends ontbijten of 's middags een koffie aan drinken. De kinderen kunnen er huiswerk maken en indien er voor veel personen gekookt moet worden is het een handige extra werkplek.

Ook heb je er niet veel ruimte voor nodig; een smalle keukenbar voldoet prima.

Alles in één

De moderne keuken wordt niet per se door een muur van andere woonruimtes gescheiden. Veel moderne keukens zijn namelijk open keukens en worden door het juiste design van de rest van de woning gescheiden. 

Zoals je op deze foto ziet loopt deze keuken in de woonkamer over, zonder dat je het idee hebt dat het één grote ruimte is. De afbakening tussen de keuken en de woonkamer is namelijk duidelijk te onderscheiden. Het voordeel van dit design is dat de keuken en de woonkamer in harmonie met elkaar verbonden zijn en er al snel een gezellige sfeer in jouw interieur is.

Alles wit

Wit is de kleur voor een moderne keuken. Wit zorgt namelijk voor een strakke en opgeruimde uitstraling. Het gebrek aan kleur wordt opgelost met keukenapparatuur van roestvrij staal en de juiste verlichting. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan dit Ideabook over keuken ideeën met metaal.

Scandinavisch modern

Scandinavisch design zie je vaak terug in moderne keukens. Scandinavisch design is namelijk een eenvoudig design en maakt vaak gebruik van witte tinten en houten elementen. 

Het bijzondere aan Scandinavisch design is dat het stijl met functionaliteit combineert; het ziet niet alleen goed uit, maar het is ook nog eens bijzonder duurzaam en praktisch.

Industrieel

Ook de industriële look heeft een plek in de moderne keuken. Bij deze keukens zie je veel originele items en meubilair van ijzer. Daarnaast zijn industriële keukens juist niet wit, maar meestal grijs gecombineerd met een opvallende kleur.

De rustieke look

Misschien een verrassing, maar ook de rustieke look vind je in de moderne keuken terug. Zoals je op deze foto ziet geeft het juiste meubilair gecombineerd met een robuuste keuken een uiterst modern en rustiek gevoel. Het mooie van deze keuken is dat het vaak een 'do it your self' keuken is; in plaats van een perfect strakke keuken kun je hier best verschillende items en materialen met elkaar combineren.

Welke keuken spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!