scandinavische Slaapkamer door Elfa Deutschland GmbH

Zo slapen onze oosterburen: 10 prachtige voorbeelden!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Hoe ziet een typisch Duitse slaapkamer eruit? Hoe slapen onze oosterburen en verschilt dat heel erg van onze interieursmaak. Aan de hand van 10 voorbeelden proberen we je inzicht te geven in de smaak van de Duitsers en wie weet, misschien bevalt het je wel.

Karakteristieke charme

moderne Slaapkamer door decorazioni
decorazioni

Projekt Harvestehude

decorazioni

Ook in Duitsland zijn ze fan van oudere karakteristieke woningen, wat bij ons dan een jaren 30 woning heet. De kamers in zo'n huis hebben van zichzelf al voldoende charme en dus is veel styling niet nodig. Een mooie houten vloer, bodemlange gordijnen en zachte tinten zorgen voor een mooi totaal plaatje.

Plafond

Omdat slaapkamers doorgaans wat sober zijn ingericht, kiezen Duitsers er vaak voor om het plafond iets grootser aan te pakken. En dan vooral in de vorm van verlichting. Deze foto is hiervan een uitstekend voorbeeld.

Klassiek

moderne Slaapkamer door Stockhausen Fotodesign
Stockhausen Fotodesign

Modernes Einfamilienhaus in Essen

Stockhausen Fotodesign

De gordijnen in deze klassieke slaapkamer zijn kenmerkend voor de smaak van een deel van onze oosterburen. Naast praktisch zijn ze ook nog sfeerbepalend. Ze zijn in alle kleuren en dessins te krijgen dus er is voor ieder wat wils.

Orde

scandinavische Slaapkamer door Elfa Deutschland GmbH
Elfa Deutschland GmbH

Viel Stauraum im Schlafzimmer

Elfa Deutschland GmbH

De meeste Duitsers staan erom bekend dat ze netjes en opgeruimd zijn. Duitse Gründlichkeit is dan ook een bekende term. In een Duitse slaapkamer mag dan ook geen grote kast ontbreken zodat alles netjes opgeborgen kan worden.

Multifunctionele ruimte

Niet iedereen kan zich een vrijstaande villa veroorloven. Zeker in de grote Duitse steden zijn compacte flats meer regel dan uitzondering. In zulke woningen zijn dan ook vaak multifunctionele ruimtes te vinden. Zoals deze slaapkamer, die tegelijkertijd als woon- en eetkamer dient.

Kantoor in de slaapkamer

Nog een voorbeeld van een multifunctionele ruimte. Hier zien we een werkplek in de slaapkamer. En ook deze twee functies gaan prima samen.

Modern chique

Ook deze slaapkamer is een prima voorbeeld van de Duitse opgeruimdheid. Het geheel heeft een moderne en luxe uitstraling en is door de warme kleuren aangenaam comfortabel.

Zwart wit

Zwart wit is een favoriete 'kleuren' combinatie van onze oosterburen. Zowel voor het exterieur als voor het interieur. Met zwart en wit kun je niet zo heel veel fout doen en dat bewijst dit voorbeeld maar al te goed.

Gordijnen

landelijke Slaapkamer door Me & Harmony
Me & Harmony

Romantisches Schlafzimmer Update

Me & Harmony

Duitsers zijn erg op een privacy gesteld, want ze hebben een voorliefde voor gordijnen, rolluiken en andere zichtbelemmeringen. Het liefst brengen ze ze in veelvoud voor de ramen aan. Gelukkig valt er altijd wel een gordijn te vinden die bij de sfeer van de slaapkamer past.

Scandinavische look

moderne Slaapkamer door FingerHaus GmbH
FingerHaus GmbH

VIO 302 – Schlafzimmer

FingerHaus GmbH

De Scandinavische look is al langere tijd populair, zo ook in Duitsland. De zachte kleuren en de natuurlijke materialen kunnen ook onze oosterburen wel bekoren.

Meer fijne slaapkamers kan je hier bekijken. Voor de inrichting van je eigen droomslaapkamer kun je een van deze professionals raadplegen en in dit Ideabook lees je nog meer tips voor jouw slaapkamer.

Welke van de tien voorbeelden beviel je het meest? Laat het ons weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!