Voor en Na: saaie ruimte wordt super sfeervol appartement! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: saaie ruimte wordt super sfeervol appartement!

Johan van Dijk Johan van Dijk
van CARDOSO CHOUZA ARQUITETOS
Loading admin actions …

Wat moet je doen met een appartement dat in feite nog een onbeschreven blad is? Leuk inrichten natuurlijk! Soms moet er eerst een beetje verbouwd worden, maar in dit geval was de ruimte als zodanig al perfect, alleen veel te leeg. Tel daar bij op dat de muren toch nog echt een kleurtje nodig hadden en dat er nog wel wat andere klusjes waren uit te voeren. Gelukkig waren de Braziliaanse architecten van Cardoso Chouza in de buurt om voor een prachtig ontwerp te zorgen. Ben je net zo benieuwd als wij? Reis dan lekker mee om een kijkje te nemen in dit super sfeervolle appartement.

Voor: van alles mogelijk

Als je de foto van de situatie voor de verbouwing en inrichting bekijkt, dan zie je dat er nog van alles mogelijk is. Casco is het huis keurig opgeleverd, maar er alle opties en scenario’s liggen in feite nog open. Dat geldt voor de kleur, maar ook voor de stijl en vooral voor de manier waarop je hier aan het inrichten gaat. Erg leuk is in ieder geval het balkon, een heerlijk plekje om midden in de stad toch even beschut van de buitenlucht te kunnen genieten.

Voor: hoekjes

Een perfect vierkant of rechthoekig appartement is dit niet, er zijn heel wat hoekjes en inhammen te vinden. Sommige mensen vinden dat erg vervelend, maar het kan juist ongekende mogelijkheden bieden op het gebied van inrichting. Je zult dat zo meteen ook duidelijk gaan zien! En verder vraag je je steeds af of je nou tegen een oude tegelvloer aankijkt, of dat die juist al klaarligt om onderdeel uit te maken van het nieuwe interieur. We houden je dan ook niet langer in spanning, en gaan snel door naar de nieuwe situatie.

Na: onherkenbaar veranderd

Ben je het met ons eens dat het hier in de nieuwe situatie onherkenbaar veranderd is? Wat een ontzettend leuke sfeer en stijl kunnen we hier nu zien. Het vloerkleed zorgt voor een heerlijke warmte in de woonkamer, maar de bijzondere tegels zijn ook gebleven en vormen een rustig en stevig fundament onder deze leefruimte. En we hadden het net ook al even over de hoekjes die in het huis te vinden zijn. Eén zo’n hoekje heeft een fantastische bestemming gekregen: de wijnkoelkast en de andere drankjes hebben hier hun eigen bestemming gekregen. En dat is toch wel erg fijn om bij de hand te hebben als je op de bank zit!

Na: eclectische mix

Dit huis is een typische eclectische mix en je zou het appartement bijna postmodern kunnen noemen. Laten we het maar eerst bij modern met diverse verschillende invloeden houden. Want welke stijlen zijn eigenlijk allemaal te herkennen? Door alles heen zie wat rustieke elementen, maar ook wat industriële tintjes. En als je de vloer zo bekijkt, dan geeft die ook weer een hele specifieke en eigen sfeer.

Na: het oosterse randje

In het rijtje van stijlen die net al de revue zijn gepasseerd, ontbreekt nog één: dat is het Oosterse of Aziatische randje. En dat zie je hier weer zo mooi bij de spiegel. Verder zie je de ontzettend leuke minibar die is ingericht. Erg leuk is het klassiek aandoende glaswerk dat voor die plek is uitgekozen.

Na: lekker tafelen

De eettafel heb je al een paar keer voorbij zien komen, maar we zullen er nog even kort de focus op leggen voor we weer afscheid nemen van dit leuke huis. Dit is toch een heel erg leuke plek om je gasten uit te nodigen voor een diner? Wij houden ons aanbevolen!

Ben je op zoek naar meer spectaculaire transformaties van appartementen? Bekijk dan ook dit leuke project.

Wat vind jij van dit project? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!