7 inspirerende kleine woonkamers

Johan van Dijk Johan van Dijk
Hollie Modular Sofa, Darlings of Chelsea Darlings of Chelsea Klassieke woonkamers
Loading admin actions …

Naast een keuken als kloppend hart van je huis, mag je een woonkamer gerust de longen of de levensader van je woning noemen. En ook al is een woonkamer dan klein, dat neemt natuurlijk niet weg dat je er een ontzettend leuke plek van kunt maken. Of nog beter, je laat iemand er een inspirerende omgeving van maken. Heel wat interieurarchitecten of interieurontwerpers staan tot je beschikking om zoiets voor elkaar te krijgen. Maar nog even terug naar de kleine woonkamers, dat is het onderwerp van vandaag. Kijk met ons mee en sla alle inspiratie op die je nodig hebt voor je eigen huis.

Een charmante mix

Een charmante mix tussen verschillende stijlen, is bij homify aan de orde van de dag. Vrijwel dagelijks krijgen we de meest mooie eclectische interieurs onder ogen. Dit is ook weer zo’n fraai voorbeeld als het aankomt op een eclectische inrichting. De kleine woonkamer is leuk en gezellig ingericht. En om het even lekker Hollands te houden: de tulpen verraden al dat dit een interieur in Nederland is. De experts van Woon Architecten uit Rotterdam zijn verantwoordelijk voor dit ontwerp. Als geen ander weten ze dan ook hoe je een erker de ruimte nog gezelliger kan maken.

De lichte ruimte

Licht en wit maken van de meest kleine ruimte een groots geheel. En dat blijkt ook heel erg goed uit deze foto. Kleur was hier bij voorbaat eigenlijk al niet meer nodig, want de prachtige ornamenten langs het plafond geven heel veel stijl en kleur aan het geheel. De combinatie van moderne, klassieke en rustieke elementen zorgt voor de rest: een heerlijke en ontspannen kleine woonkamer.

De Aziatische touch

Vlieg jij met enige regelmaat naar het verre Oosten? Dan kan dit helemaal jouw woonkamer zijn. De kleine ruimte wordt hier nog intiemer en gezelliger door alle bijzondere accessoires en kunstwerken die je uit verre oorden hebt meegenomen. Met zo’n heerlijke Aziatische touch moet jij als wereldreiziger dus wel uit de voeten kunnen. En toch woont hier zo te zien een Hollander, kijk maar naar de grachtenpanden in de open haard!

Bonte studentenkamer

Als je helemaal gek uit wilt pakken, dan richt je een woonkamer in als bonte studentenkamer. Heerlijk voor de retroliefhebbers!

Modern en chique

Een chique moderne stijl creëer je door een woonkamer als deze in te gaan richten. De perfecte balans tussen moderne en klassieke elementen is hier aanwezig. En dan hoeft een woonkamer ook helemaal groot te zijn, je hebt hier eigenlijk meer dan genoeg aan. De grote bank mag dan misschien veel ruimte in beslag nemen, hij maakt deze kamer wel echt helemaal af.

Industrieel randje

Een witgeverfde bakstenen muur zorgt voor een industrieel randje in deze kamer. En dat geldt net zo voor de oude radiator die er is gebleven. Het mooie televisiemeubel zorgt voor een inspirerende moderne tegenhanger van de industriële sfeer. En toch blijft alles door de simpele laminaatvloer zo licht en eenvoudig. Een ideale woonkamer!

De grote studio

Je hebt kleine woonkamers, maar je hebt ook grote studio’s. Zo’n grote studio kan soms heel wat ruimer zijn dan een kleine woonkamer. En zeker zoals hier als het slaapvertrek op een entresol is ondergebracht. De stijl is hier werkelijk waar duizelingwekkend. Een aparte woonkamer heb je niet meer nodig met zo’n huis als dit.

Heb je lekker inspiratie op kunnen doen en zit jouw droomkamer hier tussen? Ga er dan lekker mee aan de slag! Je kunt dat zelf doen of je geeft een professional gewoon de opdracht om er iets moois van te maken. En als je nog meer ideeën nodig hebt, dan kun je dit leuke overzicht ook bekijken.

Welke woonkamer vind jij het mooiste? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine