Tweedehands keukens, tien vintage voorbeelden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tweedehands keukens, tien vintage voorbeelden

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Landelijke keukens van shep&kyles design Landelijk
Loading admin actions …

Tweedehands keuken passen helemaal in de vintage trend. Deze vintage trend begon in de woonkamer, maar zoals dat gaat met alle trends weet hij zich te verspreiden van de basis naar de rest van de ruimtes van ons huis. Een olievlekwerking met een prettig effect, want inmiddels hebben we ook al vintage inrichtingen in de badkamer en de eetkamer gespot. Dat de keuken vervolgens ook echt niet kan achterblijven, blijkt nu. Maar hoe doe je dat eigenlijk, die vintage elementen terugbrengen in je eigen huis-tuin-en-keuken-keuken. We bekijken in dit Ideabook over vintage keukens hoe we zowel in details als in het gehele concept een mooie vintage keuken neer kunnen zetten. We kijken de mogelijkheden voor het toevoegen van vintagemeubels tot het ver-vintagen van de vloer en alle concepten ertussenin. Kijk met ons mee!

Vintage of niet?

Deze keuken ademt een fijne en huiselijke vintage sfeer en is daarmee dan ook de perfecte aftrap voor ons Ideabook over tweedehands in de keuken. Deze vintage keuken heeft een aantal details die de vintage look benadrukken. Te beginnen met de tafel en de stoelen die allen al een volledig leven achter de rug lijken te hebben en nu toe rust mogen komen in deze prettige tweedehands keuken. Boven de geleefde eettafel zien we een lamp met vintage look. Laten we wel wezen, het kan bijna niet anders dan dat we hier naar een Ikea exemplaar kijken, maar dat mag de vintage pret niet drukken. Opvallend is ten slotte in deze tweedehands keuken de mintgroene vintage koelkast. Een must-have voor mensen die de keuken willen transformeren tot een vintage paradijs.

De koelkast als vintage eyecatcher

Opvallende koelkast Scandinavische keukens van Evelyne Ontwerp Scandinavisch
Evelyne Ontwerp

Opvallende koelkast

Evelyne Ontwerp

Ook in deze tweedehands keuken lichten we nog graag even de koelkast uit. Vintage zal hij mogelijk niet zijn, want met de vintage trend nog strak op ons netvlies zijn dit soort koelkasten met vintage look weer helemaal hip. De lichtgroene kleur van deze koelkast gaat terug op de jaren vijftig waarin de pastelkleuren helemaal hot waren. Naast de kleur is ook de vorm terug te voeren op de vintage trend en afgemaakt met de speciale greepjes  is deze koelkast een mooie must-have voor iedereen die van plan is de keuken om te vormen tot een vintage keuken.

Tweedehands keuken in zwart-wit

Ceramica Fioranese Cementine Mediterrane keukens van Badkamer & Tegels magazine Mediterraan
Badkamer & Tegels magazine

Ceramica Fioranese Cementine

Badkamer & Tegels magazine

We begonnen dit Ideabook over tweedehands keuken met een blik op de mogelijke apparatuur die de keuken een vintage gevoel geeft. In de twee vintage keukens die we nu zullen bezoeken is het niet de inrichting maar het vloeroppervlak van de vintage keuken waar we onze aandacht op richten. In deze vintage keuken zien we een betegeld vloeroppervlak. Het zou ons niet verbazen als deze tegeltjes niet tweedehands zijn, maar met een beetje goede wil hadden ze in een eerder leven ook in een Franse boerderij kunnen liggen. Met een print die zo uit een ver verleden lijkt te komen, geven deze tegeltjes de vintage keuken ook zonder verdere aanpassingen een huiselijk gevoel.

Vintage tegels

Realisaties Landelijke keukens van Den Ouden Tegel Landelijk Tegels
Den Ouden Tegel

Realisaties

Den Ouden Tegel

Een ander voorbeeld van het gebruiken van het vloeroppervlak om een bepaalde sfeer in de keuken neer te zetten zien we hier. Het uitgangspunt van de keukenontwerper is landelijk, en vooral in combinatie met de tegels op de achterwand wordt een warme uitstraling neergezet. Deze vintage keuken moet het hebben van de werking van de verschillende tegels. Hoewel, de oven met de klapdeuren zou ook zomaar geleend kunnen zijn uit een Engelse cottage. De houten keukenkastjes ernaast versterken vervolgens het gevoel dat we hier te gast zijn in een mooi opgeknapte tweedehands keuken op het Britse platteland.

Vintage keukentafel

Prachtige moderne boerderij keuken Moderne keukens van Tieleman Keukens Modern
Tieleman Keukens

Prachtige moderne boerderij keuken

Tieleman Keukens

Dat we hier een pand met een verleden betreden mag duidelijk zijn. De opbouw van de verschillende balken doet ons sterk vermoeden dat we ons hier in een verbouwde boerderij bevinden. Vintage pur sang natuurlijk want een verbouwing waarbij de originele aspecten aanwezig blijven is de perfecte basis voor een tweedehands keuken. In deze vintage keuken is dat beeld mooi ingevuld door te werken met een oudere materialen die samen toch een moderne uitstraling hebben. Zo is de grote landelijke tafel die we in deze vintage keuken zien omgeven door stoelen die een tweedehands uitstraling hebben.

Originele details in de tweedehands keuken

Loft Amsterdam Industriële keukens van De Ontwerpdivisie Industrieel
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Hierboven lieten we al blijken dat we groot fan zijn van het behouden van originele details in de tweedehands keuken. Dat is precies wat ons in deze vintage keuken ook zo aanspreekt: de originele bakstenen muur die in ere hersteld is. Samen met de balken die niet overgeschilderd zijn geeft de muur de vintage keuken een fijne uitstraling. Enigszins industrieel is de tweedehands keuken wel, vooral in combinatie met de RVS-keukenkastjes. Door industrieel materiaal te gebruiken wordt de sfeer van de muur in deze vintage keuken sterk beïnvloed. Geen probleem natuurlijk het resultaat mag er namelijk echt zijn!

Nog meer originele details

Project Arrien Landelijke keukens van de Lange keukens Landelijk
de Lange keukens

Project Arrien

de Lange keukens

Van de houten balken en de originele bakstenen muur die we hiervoor zagen, bekijken we nu een nog wat ouder interieur. Hoewel, het interieur van deze vintage keuken zal qua tijd zijn voorganger weinig mislopen, het zijn de balken die we zien die een eeuw of wat ouder zijn. De originele balken zijn geweldig mooi weggewerkt in het op maat gemaakte eilandje in de keuken. Door de vintage balken in de tweedehands keuken te verzinken worden ze werkelijk deel van deze keuken. Een mooie oplossing in zowel esthetische als in praktische zin. Op deze manier gaat er in de vintage keuken namelijk geen ruimte verloren. Chapeau!

Originele details, nog een om het af te leren

Omdat we ze zo prachtig vinden krijgen ook deze originele balken in dit Ideabook over vintage keukens een plekje. We benadrukken daarmee nogmaals hoe het niet de tweedehands keuken op zich hoeft te zijn die een vintage sfeer neerzet, het mag en misschien nog wel liever, ook het pand op zich zijn dat de vintage sfeer ademt. In deze keuken zien we hoe de vintage keuken zijn basis haalt uit de authentieke factoren terwijl de inrichting eigenlijk heel modern is. Het resultaat werkt geweldig goed. Wij denken dat voor een groot gedeelte aan de warme verlichten te kunnen danken. De spotjes in de vintage keuken lichten de balken prachtig mooi uit.

Vintage elementen

Bijna aangekomen aan het einde van ons Ideabook is het tijd om te kijken naar kleine elementen die in de vintage keuken de juiste look neer kunnen zetten. We richten onze blik in deze tweedehands keuken daarbij vooral op de bijzondere verlichting. Hier lijken namelijk afgesneden flessen te hangen waarin verlichting opgenomen is. Een mooi beeld en een interessant DIY-project voor iedereen die niet bang is glas te snijden. De kleur van de verlichting vult het groen dat we terugzien op de achterwand van deze tweedehands keuken mooi aan. Een goed voorbeeld van hoe een kleine ingreep groot resultaat kan hebben voor de vintage sfeer in een keuken.

Vintage groen in de keuken

Fallowfield | Traditional English Country Kitchen Klassieke keukens van Davonport Klassiek Hout Hout
Davonport

Fallowfield | Traditional English Country Kitchen

Davonport

Ook voor het laatste voorbeeld van dit vintage Ideabook blijven we nog even bij de kleur groen. We grijpen hiermee terug op de pasteltinten waarmee we dit Ideabook begonnen en maken de cirkel daarmee weer rond. Het groen in deze keuken, een mooie diepe olijftint, is consequent doorgevoerd. In combinatie met de diepe en warme kleur van de houten parketvloer krijgt de vintage keuken een warme uitstraling. Door met een verlaagd plafond te werken waarin de spotjes subtiel weggewerkt zijn behoudt de tweedehands keuken het daglicht zoveel mogelijk. De afwerking met de prachtige ronde kastjes is het laatste dat ons opvalt en daarmee laten we nu zowel deze vintage keuken als de tweedehands trend achter ons. Op naar de toekomst!

Wat vind jij van de vintage trend voor de keuken? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!