Kerstfeest in Portugal - Merry Christmas Deel 4

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Kerstfeest in Portugal – Merry Christmas Deel 4

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Ook het kleinste landje krijgt hier bij homify aandacht als het gaat om kersttradities, en het is altijd weer verrassend hoe verschillend sommige gebruiken en tradities zijn. Wat je misschien niet zou verwachten is dat kerst in Portugal heel anders is dan in Spanje en juist meer lijkt op hoe kerst in Brazilië gevierd wordt. Hoewel in alle landen vrede op aarde en alle mensen een welbehagen centraal staat met kerst gaan we hier weer stilstaan bij een aantal verschillen in de manier waarop dit gevierd wordt in de komende feestdagen.

De boom en de kribbe

van homify

De kerstboom is in Portugal (net als in vele andere landen) al een poos een must-have met kerst. De uitvoering zal van huis tot huis verschillen, maar is altijd een of andere vorm van kerstballen, lichten en individuele ornamenten, zoals we dat van de traditionele kerstboom kennen. Ook is het traditie in Portugal, net als in vele andere landen, om een kerststal te maken en neer te zetten. Veel stalletjes staan in het raamkozijn, naar buiten gericht, om kerst ook op straat zichtbaar te maken. Zo staat het kerstverhaal en de geboorte van Jezus overal in Portugal centraal, evenals de andere kerstfiguren die bij dit belangrijke verhaal horen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!