6 tips om het beste te halen uit je kleine badkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 tips om het beste te halen uit je kleine badkamer

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne badkamers van 57uno Arquitectura Modern
Loading admin actions …

Is je badkamer erg klein vanwege een gebrek aan vierkante meters of zelfs superklein? Maak je geen zorgen, er zijn tal van mogelijkheden om deze ruimer te laten lijken en mooi in te richten! Wanneer badkamer ruimtes te klein zijn dan is dit een uitdaging die we zonder angst onder ogen moeten zien. Door gebruik te maken van een aantal slimme inrichtingstips en elementen kun je hier toch die prachtige droombadkamer van maken! Met dit alles in gedachten presenteren we je vandaag 6 essentiële tips om met succes je kleine badkamer in te richten tot badparadijsje. Lees mee en profiteer van deze handige tips…

Kies voor lichte kleuren en tinten

Casa Maple Moderne badkamers van Martin Dulanto Modern
Martin Dulanto

Casa Maple

Martin Dulanto

Deze regel geldt voor zowel kleine badkamers in het algemeen als voor alle kleine ruimtes. Onthoud altijd dat wit licht en bij voorkeur lichte tinten zeer geschikt zijn om zeer kleine ruimtes optisch groter te laten lijken. Hoewel dit slechts een visuele illusie is en niet echt een vergroting van je badkamer biedt is deze tip toch erg nuttig en brengt ook weinig kosten met zich mee. Een ander geweldig idee is bijvoorbeeld om een lichte houten vloer te plaatsen in je badkamer en zo persoonlijkheid en elegantie toe te voegen aan de ruimte.Vergeet niet dat badkamer in theorie de meest intieme en ontspannende plek in huis zou moeten zijn en welke kleur is nu meer harmonieus en zacht therapeutisch dan wit? Bovendien geeft het je badkamer een frisse, heldere aanblik.

Kies voor losse wastafels en zwevende planken

Waarom zou je een log en groot wastafelmeubel plaatsen in je kleine badkamer? Dat ziet er direct te vol uit in deze kleine ruimte. Kies in plaats daarvan voor een losse zwevende wasbak want deze neemt weinig ruimte in beslag terwijl deze toch prima voldoet in zijn functie. Denk ook aan zwevende losse planken tegen de muur. Die zijn geweldig voor het opslaan van allerlei materialen en vervullen een esthetische en praktische functie evenals zwevende inbouwtoiletten. Heb je tekort aan opslagruimte? Plaats de losse spullen zoals handdoeken en de voorraad shampoo dan in een kast in een andere ruimte. Met diverse zwevende elementen blijft alle ruimte op de vloer vrij beschikbaar om te gebruiken. Dit geeft een ruimtelijk effect en is bovendien gemakkelijk met schoonmaken.

Extra Tip:  hanglampen zijn ook een goede optie.

Plaats dubbele en muurvullende spiegels

Een grote wandvullende spiegel ziet er niet alleen maar prachtig uit maar geeft ook een veel ruimtelijker effect. Misschien twijfel je nog over het volledige potentieel van je spiegels? Hier is het antwoord: Plaats meer spiegels en door de weerspiegeling zal je badkamer groter lijken dan deze werkelijk is. Gebruik je spiegels ook als opslagruimte. Maak een kleine smalle ruimte achter je spiegel om al je toiletspullen op te slaan.

Voeg groen toe

Moderne badkamers van homify Modern

Voeg natuurlijke elementen toe aan je badkamer zoals groen, vazen met takken of bloempotten. Dit geeft een gevoel van frisheid aan de plaats. Groen geeft direct een sprankeling en levendigheid in de vaak wat neutrale badkamer en doet je denken aan de uitgestrektheid en schoonheid van natuurgebieden in deze ruimte. Je hoeft geen reuzenpalm te plaatsen in je kleine badkamer want dat zou zonder meer teveel ruimte innemen maar wat kleine natuurlijke elementen zullen zeker een verschil maken! 

Kies voor minimalisme

Zoals je weet, is de minimalistische trend behalve elegant, sober en zeer esthetisch een wet die je zeer goed kunt toepassen in kleine ruimtes: less is more. Bij het kiezen voor een minimalistische stijl zorg je ervoor dat je badkamer is uitgerust met een geometrisch ontwerp voorzien van uiterst functionele en rechte lijnen. Vergeet niet dat je kranen niet groot hoeven te zijn, maar wel mooi en praktisch moeten zijn. In een kleine badkamer is het handig om alle elementen in verhouding uit te kiezen.

Zorg voor glanzende oppervlaktes

Zorg naast het plaatsen van glanzende betegelde vloeren of muren ook voor een glanzende afwerking van je meubels voor een heldere uitstraling. Door dit te doen zal het licht weerkaatst worden waardoor de ruimte breder, lichter, schoon en netjes lijkt. Vergeet echter niet dat je alle badkamermaterialen allereerst uitkiest op basis van hun fysieke kenmerken (dus bestand zijn tegen vocht en beschadiging etc), en vervolgens pas nadenkt over hun esthetische effect. Extra tip: voeg mooie sfeerverlichting toe, zowel natuurlijke -via daglichtlampen, ramen als via mooie kunstverlichting en laat je glanzende oppervlakten nog meer stralen! Meer tips over hoe je je badkamer verbouwt met een klein budget lees je hier

En waren deze tips nuttig voor je? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!