6 slimme ideeën voor een kleine keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 slimme ideeën voor een kleine keuken

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne keukens van Paula Herrero | Arquitectura Modern
Loading admin actions …

Keukens zijn er in alle vormen en maten. Als je een kleine keuken hebt, moet je iets creatiever omgaan met de geboden ruimte. Maar niet getreurd, in dit Ideabook lees je hoe je het beperkte oppervlak in je keuken toch zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Met een paar slimme trucs kan je van een kleine keuken toch nog heel wat maken.

Bar

Een tafel in je keuken is wel zo fijn. Om aan te werken, 's ochtends een kop koffie te drinken of diegene die kookt gezelschap te bieden. Maar in een kleine keuken is een tafel vaak niet te plaatsen. Daarom is een bar een goeie tussenoplossing. Deze neemt niet al te veel plek in beslag, maar biedt wel alle functies van een gewone tafel.

Licht

Over het algemeen worden ruimtes van veel licht optisch groter. En dat geldt zeker voor wat kleinere ruimtes. Bij een gebrek aan licht werken kleine ruimtes snel benauwend. Zorg dus voor voldoende licht, bij voorkeur daglicht door één of meerdere ramen. Heb je die luxe niet, kies dan zorgvuldig je verlichting uit, op meerdere strategische plekken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan boven het aanrecht.

Kleur

Koloniale keukens van homify Koloniaal Tegels

De juiste kleuren aanbrengen in je kleine keuken doet ook wonderen. Donkere kleuren absorberen licht en maken de ruimte daarom kleiner. Lichte kleuren reflecteren licht en geven juist een gevoel van ruimte. Een algemene regel om een kleine ruimte groter te laten lijken is een wit plafond, iets donkerdere wanden (vrolijke kleuren) en een nog donkerdere vloer.

Vinyl (achterwand)

Door de aandacht in je keuken op iets specifieks te richten, verbloem je het beperkte oppervlak ook enigszins. In dit geval is er een achterwand van vinyl die de aandacht op zich weet te vestigen. Deze is naast een heuse eyecatcher ook nog eens hartstikke praktisch.

Alternatieve bergruimte

In een kleine keuken moet je elk hoekje optimaal benutten om geen kostbare ruimte te verliezen. Dus is het zaak om creatief om te gaan met kastjes en andere bergruimte. Vaak is het handig om zelf iets op maat te maken zodat je de geboden ruimte optimaal benut. En meestal ziet dit er ook nog hartstikke leuk uit, beter dan van dat standaard werk.

Ronde vormen

Canton Round Dining Table van LOMBOK Aziatisch
LOMBOK

Canton Round Dining Table

LOMBOK

Ronde vormen zijn niet direct ruimte besparend. Maar ze zorgen, zeker in een kleine keuken, voor een speels en spannend effect. Daarom is het aan te raden om ronde vormen te introduceren in de kleine keuken. Denk daarbij aan een tafel, of bijvoorbeeld een kleed of kunst aan de muur.

Meer (kleine) keukens kun je hier bekijken. Deze professionals weten alles over keukens en kunnen jou dus prima helpen met het inrichten van jou kleine keuken. En in dit Ideabook lees je nog meer tips voor het inrichten van je kleine keuken.

Heb jij nog geweldige tips om kleine keuken groter te laten lijken? Deel je ideeën met ons hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!