5 ideeën om je voortuin in te richten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 ideeën om je voortuin in te richten

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne recreatiewoning Moderne tuinen van Bongers Architecten Modern
Loading admin actions …

Het liefst willen we allemaal een mooie voortuin. Zo’n voortuin waarvan anderen zeggen: ‘Zo dat ziet er netjes uit!’. Helaas is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Het vergt veel onderhoud en creativiteit om de perfecte voortuin te creëren. Daarom hebben wij dit Ideabook voor je geschreven. Hierin laten we je 5 voortuinen zien die je ter inspiratie kunt gebruiken. Lees snel verder om te kijken of de voortuin van jouw dromen er ook tussen staat. Heb je iets gezien wat je heel mooi vindt? Ga dan met het aanleggen van je nieuwe voortuin aan de slag!

Grote voortuin

Als je een grote voortuin voor je huis hebt, dan is er ruimte om echt iets moois aan te leggen. Voor een ontwerp zoals op de foto hierboven, kun je een professional inschakelen. Als deze persoon iets moois voor je op papier heeft gezet, kun je zelf met het ontwerp aan de slag. Vergeet niet dat een voortuin als deze wel veel onderhoud nodig heeft. De struiken moeten met regelmaat worden bijgeknipt en de boompjes hebben de tijd nodig om te groeien. Houd er dus rekening mee dat je voor het onderhoud wel voldoende tijd moet uittrekken.

Eenvoudig hekwerk

Voorkant woning Moderne tuinen van Bongers Architecten Modern
Bongers Architecten

Voorkant woning

Bongers Architecten

Als je het fijn vindt om je huis af te schermen van de omliggende omgeving, dan is het aan te raden om een hekwerk om je voortuin te plaatsen. Op de foto hierboven zien we dat zo’n hekwerk vrij eenvoudig kan zijn, waardoor je deze als je een beetje handig bent zelf kunt maken. Achter het hek kun je kiezen voor een gazon of een boarding met planten. Vergeet niet om een stenen looppad aan te leggen.

De voortuin is ook de achtertuin

Als je op de begane grond van een appartementencomplex woont, kan het zijn dat de voortuin ook de achtertuin is. Richt de voortuin dan ook als achtertuin in. Zet er zitmeubels neer en scherm het met behulp van kleine boompjes een beetje af, zodat voorbijgangers die langslopen niet heel erg op je neus zitten te kijken. Als je ook ’s avonds in je voortuin wilt zitten, is het aan te raden om verlichting in de tuin aan te leggen.

Onderhoudsvrije voortuin

Woonvilla Blaricum Moderne huizen van Kabaz Modern
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

De voortuin op de foto hierboven vergt veel minder onderhoud dan de voortuinen die eerder in dit Ideabook voorbij kwamen. De grote boom voor de deur moet je wel snoeien, anders zie je op een gegeven niets meer als je door het raam naar buiten wilt kijken. Het grint voor de deur zorgt ervoor dat er verder maar weinig onderhoud nodig is. Ideaal als je daar niet zo heel veel tijd voor hebt.

Veel privacy

Als je aan een straat woont waar veel mensen langslopen, dan vind je het misschien niet zo fijn als de voortuin heel erg open is. Als de gordijnen open zijn, kunnen mensen erg goed bij je naar binnen kijken. Met een voortuin als die op de foto hierboven kun je dat probleem makkelijk oplossen. Het hout staat voor het raam, waardoor veel privacy wordt gecreëerd. De bomen passen perfect bij het bamboehout dat hier wordt gebruikt.

Wil je meer weten over het inrichten van je voortuin? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je voortuin in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!