Een Vrolijke Kerst Met Deze Leuke Accessoires in je Huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Vrolijke Kerst Met Deze Leuke Accessoires in je Huis

Stoa. Stoa.
van EuroNatale SRL
Loading admin actions …

Het ophangen van de kerstdecoratie is een van de leukste dingen tijdens de laatste dagen van het jaar. Kinderen raken door het dolle heen en ouders raken natuurlijk vertederd door de reacties van hun kroost. Kerstversiering komt in vele gedaanten en zorgt voor die authentieke kerstsfeer. In dit artikel gaan we kort naar wat leuke kerstaccessoires kijken. Leun lekker achteruit en kijk even met ons mee! 

De Kerstman Komt Weer Langs

Hij is ontstaan uit onze Sinterklaas, en heeft na zijn geboorte in de Verenigde Staten een reis terug naar Europa gemaakt. De sprookjesfiguur is niet meer weg te denken uit het populaire kerstfeest. Het kerstfeest heeft een complexe, historische achtergrond, maar laten we ons vooral beperkten tot deze vrolijke, altijd goedlachse Kerstman. Hij past tijdens de kerstdagen natuurlijk in iedere interieur. Door de vaak overvloedige kerstversiering, die in de donkere dagen voor kerst in ons huis hangt,  steekt hij minder luid af bij de rest van het interieur. Het grappige aan deze poppen, en kerstversiering in het algemeen is, dat het zo’n gezellig sfeer in je woonkamer brengt, en deze niet ontsiert, terwijl je onder normale omstandigheden er niet aan zou moeten denken om zulke, eigenlijk, kitsche prullaria in je interieur te zetten. Maar tijdens de feestdagen laten we wat dit betreft de teugels een beetje vieren. Je hebt een ruimte keuze uit allerlei bijzonder fraaie poppen: Take your Pick!

Ultieme White Christmas

In de negentiende eeuw werd hij mateloos populair als kerstdecoratie. Hij werd lange tijd uit de christelijke huishoudens geweerd, omdat de kerstboom een heidense oorsprong had, die natuurlijk inhoudelijk niets met het christelijk geloof te maken had. Gek genoeg bezorgde de zondagsschool deze gestekelde vriend zijn populariteit en werd hij uiteindelijk toch in het interieur toegelaten. We danken hem dus eigenlijk een beetje aan onze allerkleinsten. Traditioneel is hij fris en groen, maar tegenwoordig komt hij ook in een sneeuwwitte kleur. Alsof hij zo uit het hoge noorden gepluk en pardoes in de kamer neergezet is. De mooie pakjes onder de boom, ook een relatief recent gebruik, zullen met hun felle kleuren prachtig onder deze witte boom staan.

Moderne Boom

Hier zien we de moderne boom van dichtbij. De ballen die hierin hangen zijn zeer verschillend van stijl, sommigen zijn open, terwijl anderen juist een meer traditioneel gesloten ontwerp hebben. Het traditionele engelenhaar ontbreekt hier, en is vervangen door kerstlinten en frutsels. De nadruk ligt in deze afbeelding niet sterk op de lampjes, maar die zitten er zeker in, ze zijn subtiel van vorm en verspreiden een fijn licht dat prachtig door de kerstballen wordt verspreid. Die weerkaasting die zie je hier heel duidelijk!

Dorp van een Afstandje

Hier zie je het dorp met het bos er om heen van een afstandje. Hier is goed te zien dat er een wit kleed gebruikt is om het sneeuweffect te creëren. Dit is dus een mooie manier om je kerstdorp uit te stallen. Let ook even op de prachtige kerstster boven het dorp, dit symbool is  wel in het oorspronkelijke, Bijbelse kerstverhaal terug te vinden. De tafel op de afbeelding is wat groot voor de meeste interieurs, maar een kleiner exemplaar is ook prima! 

Het Kerstdorp

Naast de Kerstman en de boom is het kerstdorp een veel voorkomende traditie. Het is natuurlijk ook een ontzettend leuk, schattig en een vrolijke boel als je zo’n dorp helemaal af hebt. En er is ook zoveel aan miniaturen voor te krijgen, zoals huisjes, kerken, mannetjes, oliebollenkramen, bruggen, kunstsneeuw en ga zo maar door. Natuurlijk mag het in het kerstdorp niet donker zijn, want dat is niet gezellig tijdens de feestdagen. Dus daarom is er leuke verlichting te krijgen voor deze leuke droomlandschapjes. Als nu niet van kunstsneeuw houdt, omdat het soms kan stuiven, dan kun je kiezen om een wit kleed aan te schaffen, dit drapeer je over het oppervlak waar je het dorpje gaat aanleggen, en zo creëer je toch die winterwonderland sfeer.

Boomdecoratie

In een boom horen kerstdecoraties, ballen, beestjes, figuurtjes, slingers en engelenhaar. Je ziet hoeveel er voor te krijgen is. Deze decoratie komt in verschillende prijsklassen en gaat soms voor behoorlijke bedragen over de toonbank. Het ritueel van het optuigen van de kerstboom heeft een mooie sociale functie, is gezellig en geeft de mogelijkheid om te laten zien wat je de afgelopen jaren aan kerstdecoraties opgespaard en opgesnord hebt. Sommige bomen zijn zo luxe gedecoreerd, dat ze de waarde van een aardig maandsalaris kunnen vertegenwoordigen. Dat is toch geweldig, om iets waardevols neer te kunnen zetten, niet per se om het geld, maar juist om de prachtige exclusieve decoraties. Wat goed en mooi gemaakt is mag tenslotte wat kosten!

Kerstbloemen

Kerstbloemen komen in vele soorten, maten en kleuren. We zien op de afbeelding veel voorkomende kleuren. Ze brengen een vrolijke toon aan in ons interieur, en zorgen voor die traditionele kerstsfeer. Die stiekem toch het allerleukst is. Je ziet deze bloemen vaak in die mooie ouderwetse kerststukjes, met zo'n prachtige kaars er in. Maak eens zo'n leuk stukje of doe er een cadeau. 

Voor nog meer kerstdecoratie ideeën lees je dit artikel!

Doe mee aan onze kerstcompetitie, kijk hier hoe het werkt!

Wat is jouw favoriete kerstbal? Vertel er over op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!