Groen woonhuis met veel sfeer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Groen woonhuis met veel sfeer

Stoa. Stoa.
Woonhuis in Den Ham Moderne huizen van hamhuis architecten Modern
Loading admin actions …

Het zicht op groen zorgt voor een goed gevoel. We bedoelen natuurlijk niet het stoplicht dat van rood springt, maar de begroeiing van onze omgeving- de planten en bloemen. Vandaag maak je kennis met een woonhuis in ten Ham met een groendak. Door te kiezen voor een groendak wist Hamhuis Architecten de woning nauw op zijn omgeving te betrekken. Rondom de woning zien we veel groen en een riante buitenruimte. Als bewoner heb je het op beide punten goed voor elkaar. Natuurlijk heeft woning met een op de traditionele bouw geïnspireerde look veel meer te bieden. We gaan het hieronder tijdens de rondleiding allemaal aan je laten zien. Kijk met ons mee en vang de nodige inspiratie om je eigen droomhuis te realiseren.

Strak

De woning die Hamhuis Architecten heeft weten te realiseren houdt het midden tussen de traditionele bouwkunst uit de omgeving en een hedendaagse villa met alle voordelen van de moderne tijd. Rond de woning treffen we een weelderige natuurlijk: een ruim gazon, vele kleurrijke bloemen en planten. Echt een buitenruimte die bedoeld is voor de natuurlijk liefhebber. De vorm van de woning is op zijn minst bijzonder te noemen, lijkt een verwijzing naar de oude boerderijen maar laat toch ook die hoekige moderne ontwerptrant. Verdeling tussen gevel en dak is volledig overboord gegooid; het dak ligt als een schild over de raampartijen. Overleg je eigen ideeën voor een woning met een expert.

Andere zijde

Vanaf deze zijde bezien lijkt de woning qua vormgeving vrij gangbaar. Dit gevoel verdwijnt echter snel als we de zijgevel van de woning zien. We zeggen gangbaar… , maar bij nader inzicht zijn hier ook de nodige opvallendheid aan te wijzen. Zo is zijn de verschillende openingen in de gevel op een unieke wijze over het gevelvlak verdeelt. Er ontstaat zo een spel tussen open en gesloten vlakken.

Eetkamer

De eetkamer baadt in het licht en biedt veel ruimte aan de familie die hier woont. Er is meer dan genoeg woonoppervlakte voor ieder gezinslid. De kinderen hebben de ruimte en de ouderen kunnen zich terug trekken. Qua interieurarchitectuur is de woning een ware schoonheid. Let alleen al op de bruine balken: hoe mooi steken deze door hun kleur af bij de witte wanden die het daglicht (dat door de grote raampartijen naar binnen stroomt) weerkaatst. Een helderwit interieur als dit vraagt natuurlijk om de nodige kleurrijke toevoegingen, deze vinden we onder andere op het zitvlak van de stoelen. Frisse kleuren zorgen voor een positieve vibe. Het is duidelijk dat de concepten van ´ruimtelijkheid´, ´gezelligheid ´en ´transparantie´ (de vele ramen) een grote rol gespeeld hebben bij de realiseren van de woning.

Woonkamer

We bewegen ons van de ene sociale hotspot naar de andere. Een blik in deze woonkamer zegt genoeg: hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van je vrije tijd. Het meubilair is divers en geeft deze woonkamer een eclectische look. Een modernistische toevoeging (tegenwoordig erg populair) is de witte, minimalistische wand met de ingebouwde haard. Vooral deze laatste zorgt in de winter voor een gerieflijke warmte en comfortabele sfeer. Ook vanuit deze kamer heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Meer ideeën voor de woonkamer vind je hier.

Andere zijde

De openheid van het interieur doet je als bewoner goed. De helderheid die door middel van de open gevel bereikt wordt wekt verkwikkend en zorgt ervoor dat er een woonsfeer in de kamer heerst waarin je zowel goed kunt werken als ontspannen. Het is de wandkast (hier links) zorgt voor een gestroomlijnde look en biedt je de mogelijkheid om persoonlijke spullen op te bergen dan wel uit te stallen. Een aardig detail is zijn de bruine houten kozijnen en plinten die een spannende harmonie aangaan met het witte plafond.

De tuin

De bewoners van de riante woning mochten natuurlijk niet verstoken blijven van een excellente tuin. We zien hier een voorbeeld van een buitenruimte die volkomen past bij een woning als deze. Het gazon is ruimt (ideale plek voor kinderen) en sluit nauw aan op het overdekte terras. De plantenbakken markeren de grens tussen de genoemde gebieden, waardoor er een logisch opgebouwde buitenruimte ontstaat. Aan het einde van de tuin zien we het bos al. Echt een woning om weer helemaal in tune te raken met de natuur. 

Je lees hier alles over de verbouwing van een grachtenpand in Amsterdam.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!