9 tips om jouw thuiswerkplek optimaal te organiseren! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 tips om jouw thuiswerkplek optimaal te organiseren!

larapappers larapappers
Eclectische studeerkamer van beatrice pierallini Eclectisch
Loading admin actions …

Een opgeruimde werkplek vergroot jouw productiviteit. Is jouw werkplek rommelig? Dan ben je waarschijnlijk snel afgeleid en kom je vaak niet aan jouw werk toe. Een ongeorganiseerde werkplek kan ervoor zorgen dat je snel moe bent en dat jouw enthousiasme soms ver te zoeken is. De belangrijkste tip om jouw werkplek georganiseerd te houden, is om genoeg plek te creëren voor alle spullen die jij bij jouw werk nodig hebt. Nadat je deze items gebruikt hebt, berg je ze weer netjes op. Daarnaast staat een georganiseerde werkplek in jouw interieur natuurlijk ook beter. 

Heb jij behoefte aan meer tips en inspiratie voor jouw thuis werkplek? Lees dan met ons mee!

1. Een opbergsysteem voor alle paperassen

Papier is een item dat vaak gebruikt wordt tijdens een normale werkdag, maar het zorgt ook snel voor chaos indien de papieren zich opstapelen. De makkelijkste manier om de verschillende papier op te bergen is gebruik te maken van boxen en mappen waarin je alles snel en makkelijk kunt opbergen. Vergeet niet om de mappen en boxen te labelen, dan heb je namelijk altijd alles snel bij de hand.

Op deze foto zie je dat er gebruik is gemaakt van een wandkast waarin de boxen en mappen zijn opgeborgen. Dit is natuurlijk de perfect oplossing!

2. Berg jouw boeken en magazines op

Moderne studeerkamer van homify Modern

Veel mensen verzamelen magazines en boeken. Misschien wil je dat ene magazine namelijk nog een keer lezen? Er zijn echter een aantal manieren waarop je magazines kunt opbergen, zonder dat het voor een rommelige look in jouw interieur zorgt. Berg ze namelijk netjes op in een kast of een rek, of hang ze aan een kledinghanger, zoals op deze foto, en maak er een klein kunstwerk van.

Ook kun je een aantal mooie magazines of boeken uitkiezen en ze op een tafel decoreren als lectuur.

3. Iedere dag een kleine schoonmaakronde

Aan het einde van jouw werkdag is het belangrijk dat je alles wat je gebruikt hebt, ook weer netjes opbergt. Dit zorgt ervoor dat je de volgende dag aan een frisse werkdag kunt beginnen en je niet eerst jouw werkplek moet opruimen. Maak hier dus een routine van!

4. Inspirerende muur

Een inspirerende thuiswerkplek zorgt zeker voor een verhoogde productiviteit tijdens jouw werkdag. Hang daarom inspirerende kunstwerken of schilderijen aan de muur. Zorg voor een werkplek die uitnodigend werkt en ga na in welke interieurstijl jij het liefste aan de slag gaat. Richt de werkplek zo in dat jij je comfortabel voelt, jij bent namelijk de baas!

5. Haal alles uit jouw muur

Voldoende opbergruimte zorgt voor een opgeruimde werkplek. Op deze foto zie je dat er optimaal gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte: de muurkast bergt alles netjes op en zorgt voor een uitnodigende werkplek. Deze werkplek werd ontworpen door de interieurarchitecten van ZR Architects uit Brussel.

6. Organiseren is de geheime sleutel

De beste manier om jouw werkplek opgeruimd te houden is het organiseren van jouw boeken, CD's, DVD's en andere rondslingerende items. Op deze foto zie je dat de muur is omgetoverd in een bijzonder opbergsysteem. Een handige tip is om in dit geval alles op alfabetische order te organiseren, dan vind je alles namelijk sneller. 

7. De juiste verlichting

Mediterrane studeerkamer van homify Mediterraan

Een werkplek die goed verlicht is zorgt ervoor dat niets in het donker verdwijnt en dat dus ieder hoekje van jouw werkplek netjes opgeruimd is. Indien je je ergens op moet concentreren zorgt een bureaulamp voor het juiste licht; investeer dus in licht! 

8. Krijtbord voor jouw gedachtes

Al eens aan een krijtbord gedacht voor jouw planning? Veel mensen maken gebruik van post-its, maar dat ziet al snel rommelig uit. Een krijtbord zorgt ervoor dat je altijd alles netjes kunt opschrijven en er geen gedachte verloren gaat. Verder is een krijtbord een bijzonder interieuritem; zoals je op deze foto ziet kun je zelfs een gehele muur omtoveren in een krijtbord.

9. Bijzondere opbergsystemen

Is jouw werkplek een kleine werkplek? Geen paniek, ook in kleine ruimtes kan er genoeg opbergruimte gevonden worden. Zoals je op deze foto ziet is er de hoogte in gewerkt; twee opbergkasten sieren de ruimte boven het bureau en zorgen ervoor dat alle rondslingerende items uit het zicht verdwijnen. 

Maak gerust gebruik van een combinatie van de bovenstaande 9 tips en zorg voor een fijne werkplek! Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor de juiste thuis werkplek? Lees dan dit Ideabook!

Welke tip voor een perfecte werkplek spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!