Voor en Na: van garage naar prachtige woning! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van garage naar prachtige woning!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Rustieke woonkamers van ROIMO INTEGRAL GRUP Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Wat moet je nou doen als je huis een beetje te klein is geworden, maar er nog genoeg ruimte is in de garage? Je kunt er dan voor kiezen om de garage een andere bestemming te geven. Als extra slaapkamer, als muziekruimte, filmruimte, spa en ga zo maar door. In dit geval is er voor gekozen om een hele saaie garage om te toveren tot een hele leuke keuken met woonkamer. Kortom een garage die in feite een prachtige woning wordt. Om dit mooie resultaat te bekijken, reizen we af naar Spanje waar de experts van Roimo Integral verantwoordelijk zijn geweest voor de uitvoering van dit project.

Voor: ruime garage

Je kunt deze foto vanuit twee totaal verschillende invalshoeken bekijken: vanuit het perspectief van de garage zelf, maar je kunt ook de bril van de interieurspecialist opzetten. Als we het eerste doen, dan zie je een prachtige opslagruimte waar je nog heel veel plek hebt om andere spullen op te slaan of een grote auto te plaatsen. Maar dat is natuur slechts een kant van de medaille, de andere kant is namelijk dat je hier een ruimte ziet die heel veel te bieden heeft en waar maar amper wat mee wordt gedaan. Toch laten we je nog heel even in spanning voor we je de nieuwe situatie laten zien.

Voor: raam met mogelijkheden

We hadden al gezegd dat we nog even bij de oude situatie zouden blijven. Hier zie je de garagedeur en een raam dat in de garage aanwezig is. Dit is echt een raam met mogelijkheden! En let maar goed op, want er is een grote kans dat je dit venster weer terug gaat zien. En ook als je hier kijkt dan zie je heel duidelijk dat de garage wel erg leeg was en dus prima een herbestemming kon krijgen.

Na: anders en toch hetzelfde

Na de verbouwing ziet het er hier heel anders uit: in plaats van een opslagruimte is hier nu een ruime keuken te vinden. Een moderne omgeving die bijzonder genoeg is ingepast in de meer ouderwetse sfeer die de garage in de oude situatie uitstraalde. We moeten toegeven dat je van zo’n eclectische samensmelting moet houden, maar apart en uniek is het wel! En in een keuken als deze, beginnen je culinaire handen toch direct te kriebelen! Het is toch wel erg leuk om op klassieke stoelen heerlijk aan een moderne tafel aan te kunnen schuiven.

Na: het oude raam

Zie je het oude raam? Het lijkt wel ietsje groter te zijn gemaakt, maar heeft nog steeds dezelfde uitstraling. De kanteldeur van de garage is wel verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een hele fraaie muur. Ook hier zie je weer dat klassieke tintje in combinatie met moderne, rustieke en ook Mediterraanse elementen. Lekker ontspannen in deze woonkamer moet geen enkel probleem zijn. Een hele leuke plek om je even lekker terug te gaan trekken als het net iets te warm is om buiten te zijn.

Na: nog een keer de keuken

We zien de keuken hier nog een keer, alleen dan met de focus voornamelijk op het aanrecht gericht. Een erg mooie en leuke omgeving, we kunnen het eigenlijk niet vaak genoeg zeggen. Het contrast tussen de oude tegels en de nieuwe keuken blijft ons vooral zo fascineren. Is dat bij jou ook het geval?

Op homify zijn er heel veel voorbeelden te vinden van huizen in Mediterraanse streken die op schitterende wijze zijn opgeknapt of verbouwd. Ben je benieuwd naar nog zo’n prachtig voorbeeld? Dit leuke huis kan dan voor jou een zomerse inspiratiebron zijn.

Wat vind jij van deze bijzondere combinatie? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!