Imposante villa in natuurlijke omgeving | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Imposante villa in natuurlijke omgeving

Stoa. Stoa.
Villa Bosch en Duin van A12 architectuur bna
Loading admin actions …

Verscholen in het bos ligt een unieke villa met een charmante uitstraling. We treffen deze riante woning op landgoed Bosch en Duin nabij Zeist. Zowel het exterieur als het interieur hebben een connectie met de omgeving van het huis: het prachtige bos. A12 Architectuur is verantwoordelijk voor de realisatie van deze bosvilla die zoveel verrassingen in zich draagt. Het is een woning geworden die een wereld op zich is: de ideale plek om je terug te trekken uit de hectiek van alledag en weer een verbinding met de natuur aan te gaan. Te midden van al het excellente design vinden we steeds het heldere daglicht dat het interieur van de villa sprankelend tot leven brengt. We laten je hieronder de nodige voorbeelden zien om je een beeld te geven van de stijl van het architectenbureau, maar natuurlijk ook om je te inspireren! Ga met ons mee voor een wandeling door deze riante bosvilla. 

Eenheid

Villa Bosch en Duin van A12 architectuur bna
A12 architectuur bna

Villa Bosch en Duin

A12 architectuur bna

De villa gaat op in de omgeving en vormt er duidelijk een eenheid mee. Het pad leidt ons langs het gazon en de sfeervolle beplanting richting de oprit tot aan de ingang van de woning. Dit geheel oogt ordelijk en daarbij door de houtkleur van de woning zeer natuurlijk. De rechthoekige vorm van de woning geeft deze een bescheiden indruk. De gevel is aan de voorkant geopend in de vorm van een grote glaspartij waardoor het daglicht de woning doorklieft. Zo ontstaat de hedendaagse woonsfeer die we verwachten bij een villa als deze.

Sfeer

Villa Bosch en Duin van A12 architectuur bna
A12 architectuur bna

Villa Bosch en Duin

A12 architectuur bna

Zojuist zagen we de woning midden op de dag in het bos liggen. Zo kregen we een mooie indruk van de afmetingen van de villa en de vormgeving. Nu laten we je (vanuit een iets andere positie) zien hoe sfeervol de woning ons in de avond toeschijnt. Op verschillende plaatsen in de tuin en gevel treffen we sfeerlichten die de woning naar voren brengen en doen baden in een warme gloed. Iedere gast die hier in de avond komt aan rijden – bijvoorbeeld omdat de bewoners een feest georganiseerd hebben – kan niet anders dan onder de indruk zijn van de charmes van deze bosvilla. Wij zijn in ieder geval om.

Interieur

Villa Bosch en Duin van A12 architectuur bna
A12 architectuur bna

Villa Bosch en Duin

A12 architectuur bna

Buiten zien we de subtiele natuur in al haar pracht rond de woning groeien. Binnen lijkt het interieur (het meubilair) een abstractie van de natuurlijk vormen buiten. De delicate stoelen rond de tafel, de hanglamp daarboven en de kleur van de gordijnen, ze hebben allemaal die natuurlijke vormgeving die aanhaakt op de omgeving. Meer ideeën voor de woonkamer kun je hier vinden.

Moderne chique

Villa Bosch en Duin van A12 architectuur bna
A12 architectuur bna

Villa Bosch en Duin

A12 architectuur bna

We treffen hier een interieur met een eclectische vormgeving. Let op de blauwe wand, de grijze vloer en het schrootjes plafond – typisch een voorbeeld van een retro sixties interieur. De bordjes en de vaas op de moderne tafel op en voor de blauwe wand generen een eclectische sfeer. Het is een open ruimte waarin verschillende stijlen en kleuren samenkomen in een interessante visuele mix. Met behulp van experts realiseer je een uniek en persoonlijk interieur.

Eetkamer

Villa Bosch en Duin van A12 architectuur bna
A12 architectuur bna

Villa Bosch en Duin

A12 architectuur bna

Deze foto is in een winter genomen. Verschillende seizoenen hebben zo hun eigen karakter en schoonheid. De sneeuw licht duidelijk buiten op de planten. Deze eetkamer met de immense raampartijen, die vanaf de vloer tot het plafond reiken, bieden de bewoners een schitterend uitzicht op het bos. Stel je voor dat je hier het kerstfeest met je familie viert; een betere plek zul je er waarschijnlijk niet voor vinden. Veel zaken in de bosvilla verwijzen naar de omgeving, in deze kamer komt dat tot uitdrukking door de lichte houten vloer. De zwarte stoelen en de moderne hanglamp steken juist mooi af bij de natuurlijke setting. 

Lees hier over de verbouwing van een grachtenpand te Amsterdam.

Waar ligt jouw droomvilla? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!