14 sensationele moderne keukens met hout | homify

14 sensationele moderne keukens met hout

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
FR ARQUITECTURA S.A.S. Moderne keukens Hout
Loading admin actions …

Bij hout denken we meestal aan een rustieke keuken. Maar hout is ook een prachtig materiaal voor een moderne strakke keuken. Het geeft warmte en persoonlijkheid en een gezellige sfeervolle uitstraling. Maar hoe verwerk je hout op een mooie manier in zo'n minimalistische keuken?  Door het juiste accent op de juiste plek zorg je voor die mooie uitstraling. Elke soort hout heeft daarbij weer zijn eigen unieke uitstraling. We laten je 14 voorbeelden zien van mooie moderne keukens waarin hout de hoofdrol speelt. Stuk voor stuk unieke keukens. Kijk mee en geniet..

Houten wand

Denk ook eens aan een houten wand voor extra sfeer in je keuken. Hier zien we een voorbeeld van een warmrode houtsoort op de wand met ingebouwde keukenkastjes. De houtsoort komt ook weer terug in de trap waardoor deze keuken eenvoud, harmonie en rust uitstraalt.

Houten panelen

In deze keuken is gekozen voor een wat donkerder houtsoort die als accent is toegevoegs aan de panelen van de kastjes. Ook de deur is van deze zelfde houtsoort en heeft eveneens eenzelfde stijl handvat wat voor een mooie eenheid zorgt in deze keuken. Het strakke witte kunststof keukeneiland en de apparatuur van chroom geven deze keuken een modern tintje.

Natural houtlook

Hout staat bekend om zijn noesten, nerven en patronen. In deze keuken zijn de keukenkastjes voorzien van een houtsoort met een natuurlijke look. We zien de natuurlijke houttekeningen waardoor deze keuken een geheel eigen en warme uitstraling krijgt. Ook hier zien we weer strakke, kunststof en chroom om het moderne accent aan deze keuken toe te voegen.

Wanden en plafond

Wil je meer houtaccenten in je keuken dan kun je naast de kastpanelen en muur ook het plafond deels voorzien van hout. Hier is gekozen voor een strak granieten aanrechtblad en dit materiaal zien we eveneens aan de bovenzijde van het keukeneiland. Het natuursteen graniet met al zijn natuurtinten combineert ook prachtig met hout in de keuken.

Hout & zwart

Zwart kan zeer stijlvol en chic zijn in je keuken mits op de juiste wijze verwerkt. Hier zien we daar een goed voorbeeld van in combinatie met een lichte houtsoort. Het zwart is beperkt tot de buitenzijde van het prachtige keukenblok van natuursteen, de lampen, het aanrechtblad en de bovenzijde van de kastjes. Zo vormt het een werkelijk prachtig geheel!

Donker hout

Deze keuken zal zeker in de smaak vallen bij degenen die van donker hout houden. Doordat de rest van de keuken licht is gehouden en er gekozen is voor een witte strakke bovenkant van het keukenblok wat het daglicht reflecteert, is deze keuken toch mooi helder en licht ondanks het donkere hout.

Industrieel tintje

Hout en chroom combineert ook uitstekend met een deels ruwe bakstenen muur. Zo krijgt de moderne keuken een stoer en industrieel tintje. Ook het gebruik van twee verschillende houtsoorten in combinatie met chroom en de grijze achterwand zorgen hier voor een bijzonder effect.

Hoogglans hout

Misschien zullen we hier niet zo snel aan denken maar hout in hoogglans zorgt natuurlijk ook voor een prachtige moderne uitstraling in de keuken., vooral in combinatie met wit en chroom.

Ronde vormen

Hillside Farm Kitchen Two DUA Architecture LLP Moderne keukens
DUA Architecture LLP

Hillside Farm Kitchen Two

DUA Architecture LLP

Hout is een natuurlijk materiaal en combineert ook mooi met organische ronde of ovalen vormen. Modern en rustiek gaan prima samen zoals we hier zien.

Minimalistisch

Hou je van nog minimalistisch, kies dan voor veel wit, strakke lijnen en beperkte eenduidige houten accenten zoals in dit voorbeeld. Alleen een deel van de kastpanelen en achterwand zijn hier van een lichte houtsoort. Elke houtsoort creëert daarbij weer een eigen unieke sfeer zoals we op al deze foto's zien.

Modern en gezellig

Een echte knusse familiekeuken deze moderne keuken met houtaccenten. De open houten rekken met keukenaccessoires en materialen zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer. Plaats er wel je mooiste accessoires en ook niet teveel voor een mooi beeld.

Houten muur

Zomerhuis Midlaren Kwint architecten Minimalistische keukens
Kwint architecten

Zomerhuis Midlaren

Kwint architecten

Hier een tweede voorbeeld waarin duidelijk wordt hoeveel een houten wand kan doen voor een moderne keuken! In dit geval is dezelfde houtsoort van de kastpanelen doorgetrokken op de rest van de wand waardoor een mooie eenheid ontstaat en een warm accent. Prachtig dat lichte hout met het strakke witte keukenblok en de witte tafel! Eenvoud ten top.

Gevlamd hout

Houtsoorten met drukke patronen kunnen al snel overheersend worden maar wanneer je ze op de juiste wijze inzet kunnen ze een schitterend accent toevoegen. In deze keuken komt het hout prachtig naar voren in de langgerekte keukenblokken in verschillende vormen. Prachtig ook die chromen afzuigkokers boven het fornuis!

Modern, industrieel en rustiek

In deze keuken zijn verschillende elementen gemixt en komen met elkaar tot een prachtige harmonie en eenheid. Het donkere hout van de keukenpanelen, een ruwe stenen muur, een grijze betonstuc muur en de boomstamtafel met rieten stoelen. Lees ook dit artikel met prachtige rustieke keukens.

En heb jij al hout toegevoegd aan je keuken? Dat kan ook nog in een bestaande keuken!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!