Familiehuis met twee gezichten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Familiehuis met twee gezichten

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Bernacki Arquitetura Modern
Loading admin actions …

De monumentale stijl gaat niet over oude panden uit de 15e eeuw, maar is eerder een poging om grandioze architectuur op te richten. Vandaag nemen we je mee naar een woning, je zou zeggen het witte huis, waarin een uitzonderlijk contrasterend interieur gerealiseerd is. Buiten zien we een moderne woning die flirt met de klassieke bouwstijl, terwijl binnen het postmodernisme hoogtij viert. Hoe dit allemaal in elkaar zit ga je hier onder beleven. Kijk snel met ons mee naar deze uitzonderlijke woning met en monumentale look. 

Terras

In tegenstelling tot de voorzijde en zijkant van de woning, is dit terras vrij bescheiden, je zou dit overal in Nederland tegen kunnen komen: typisch iets voor bij een doorzonwoning in Zwolle. We houden van deze kleine schaal van dit terras en de gezelligheid die eruit spreekt. Laten we het interieur eens gaan verkennen. 

Eigenzinnig

Het begin al goed als we bij de woning aankomen. Deze gevel is gemaakt van marmer en steekt mooi af bij het gazon. Een flirt met de klassieke stijl, maar dan met een moderne twist, die ook weer een postmoderne feel heeft. Het een vult het ander aan. We vinden de positionering van de woning in het landschap van deze straat erg bijzonder. De vegetatie is precies op de goede plek geplant, waardoor het net lijkt als of we hier naar een zorgvuldig gecomponeerd schilderij kijken. Het is het begin van onze tour rond en door de woning. Meer gave woning kun je hier vinden! 

Zijgevel

We houden van de rijkdom die we in deze gevel zien: rondingen en hoeken geven de op een volgende delen van de woning aan. Het is een keten van ruimten waarin geleefd wordt. We kijken hier naar de lange oprit die je bolide uiteindelijk naar de garage rijdt. Samen met een expert ontwerp je een woning die helemaal bij je past. 

Ingang

Komen we bij een Griekse tempel aan of is dit een woning uit de vroege twintigste eeuw? Wij zien ook de modernistische invloed, vooral de wand links door zijn vele vlakken en strakke hoeken wekt de indruk ondergedompeld te zijn in deze stijl. Het pad van grote plavuizen leidt ons naar de voor deur. Echt een monumentaal binnenkomen! 

Postmodern

We komen het interieur binnen en zijn direct onder de indruk van het palet dat gehanteerd is in deze ruimte: op een of andere manier vloekt het kleed met het wit en de rode accessoires, maar dan wel op een charmante manier, passende bij het postmodernistische idee van design, dat er vanuit gaat dat afgebakende stijlen niet bestaan, dat vaste regels over kleurgebruik niet bestaan, etc. De meubels zien er eigentijds uit, behalve de stoel rechts, want die doet weer denken aan je jaren zestig, evenals de rode accessoires. Tijdperken lopen hier in elkaar over, dat is ook typisch iets van het postmodernisme. 

Eclectisch

We zouden de postmodernistische stijl ook eclectisch kunnen noemen: vrij van dwingende stijl opvattingen, er zijn geen vaste regels die bepalen hoe een design moet zijn. In dit geval is er bijvoorbeeld voor het kleed een zwarte tint gebruikt die overgaat in donkere meubels, een zwak contrast als we het over kleurintensiteit hebben, en daarom niet direct de eerste keuze voor het ontwerp van een interieur. De omringende kamer (het wit op de wanden, het kunstwerk aan de muur en de rode objecten her en der in de ruimte), steek juist weer sterk af bij dit donkere eiland waarop gedineerd wordt. In vergelijking met de zithoek die we net zagen is dit geheel ook vrij donkere en eigenzinnig. Alles in deze kamer heeft een uitgesproken look, dat is een plus punt van dit interieur: het is geen dertien-in-een-dozijn interieur!

Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën voor in je droomwoning!  

Wat vind je van deze woning? Laat het weten bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!