Lekker leven in een unieke eilandwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Lekker leven in een unieke eilandwoning

Stoa. Stoa.
Eilandwoning Amersfoort Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Bureau MT Modern
Loading admin actions …

Aanspoelen op een onbewoond eiland en dan een geheel nieuwe manier van leven omarmen. Het is een thema dat in vele speelfilms naar voren komt. Bij het zien van deze prachtige eilandwoning te Amersfoort moesten we toch even denken aan deze verhaallijn ofschoon deze woning gewoon in het druk bevolkte Nederland te vinden is. Maar één ding klopt wel met onze fantasie: hij is volledige omringd door water! Het uitzicht dat je vanuit deze woning hebt is op zijn zachts gezegd indrukwekkend. Als je binnen zit heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving. Een woning vol van hedendaagse architectonische gestes die voor een spectaculaire woonervaring zorgen. Zin in een wandeling door deze woning die door Bureau MT gerealiseerd is? Kijk dan met ons mee naar de schitterende voorbeelden en vind je inspiratie!

Opvallend

Eilandwoning Amersfoort Moderne huizen van Bureau MT Modern
Bureau MT

Eilandwoning Amersfoort

Bureau MT

Het is een woning die zowel door zijn context als vormgeving opvalt in de wijk. Door zijn minimalistische charme steekt hij mooi af bij de reguliere woningen in de wijk. Maar het kan niet anders dat deze parel in de toekomst navolging krijgt. De verschillende uitsneden in het exterieur garanderen een ideale lichtval en een panoramisch uitzicht op de omgeving. Niet alleen heeft de woning een schitterend interieur (we gaan het dadelijk zien), maar tevens een dakterras vanwaar je natuurlijk ook een prachtige kijk op de wereld hebt. We zien sfeervolle overstekken en terrassen die een sprankelend architecturaal beeld opleveren.

Buitenruimte

Eilandwoning Amersfoort Moderne balkons, veranda's en terrassen van Bureau MT Modern
Bureau MT

Eilandwoning Amersfoort

Bureau MT

Tijdens de realisatie van de woning was het concept van duurzaamheid zeer belangrijk. Zo is er gebruik gemaakt van hoogwaardig staal en herbruikbare materialen. Daarbij werd de woning goed geïsoleerd zodat deze ecologisch verantwoord is en volkomen aansluit op de ´cradle-to-cradle´-filosofie. Deze houdt praktisch in dat we de aarde ´beter´ aan de generatie na ons moeten doorgeven. Niet alleen qua isolatie scoort deze woning hoog ook op het gebied van ´passieve´ energie geeft de woning het goede voorbeeld, bijvoorbeeld door de zonnepanelen op het dak en een warmteterugwinningssysteem (passieve energie is gegeven door onder andere de wind of zon en wordt niet actief opgewerkt door verbranding van grondstoffen). Niet alleen is het huis door alle raampartijen zeer licht en warm door het zonlicht, het uitzicht is daardoor ook fantastisch. Hier zien we een prachtige connectie tussen het trappenhuis en het dakterras van de woning. Dit is de ideale buitenruimte, want deze is onderhoudsarm en hoogverheven boven de straat waardoor je een hoge mate van privacy hebt. Dit laatste kun je vergroten door beplanting te plaatsen zoals heggen. De juiste experts kunnen je ideale buitenruimte realiseren.

Helder

Eilandwoning Amersfoort Moderne keukens van Bureau MT Modern
Bureau MT

Eilandwoning Amersfoort

Bureau MT

Natuurlijk verwachten we het al een beetje, maar wanneer we het zien weet het ons toch weer te verrassen. We hebben het natuurlijk over de transparantie en de helderheid die te vinden is in het interieur van deze eilandwoning. Het keukeneiland neemt een centrale plek in en vormt een fijne plek om te genieten van de culinaire hoogstandjes die in de keuken gemaakt worden. Het eiland is helemaal in tune met de wand erachter, die is al even strak en minimalistisch. Let vooral op de in de wand geïntegreerde keukentechnologie, dit geheel oogt even futuristisch als sculpturaal.

Ruimte

Eilandwoning Amersfoort Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Bureau MT Modern
Bureau MT

Eilandwoning Amersfoort

Bureau MT

We nemen de trap naar boven en raken betoverd door de ruimtelijkheid van de woning. Het licht valt van boven in het trappenhuis en brengt dit overdag helder naar voren. Aan de wand bovenaan de trap zien we een kleurrijk kunstwerk dat voor de nodige color boost zorgt in dit hemelswitte interieur. Meer ideeën voor het trappenhuis vind je hier.

Blauwe lucht

Eilandwoning Amersfoort Moderne ramen & deuren van Bureau MT Modern
Bureau MT

Eilandwoning Amersfoort

Bureau MT

Door de witte lijst van de openingen in de gevel valt de blauwe lucht als het interieur binnen. We kijken omhoog en ervaren een schitterende visuele connectie tussen binnen en buiten. De subtiele zwarte lijnen in de kozijnen steken prachtig af bij al dat wit op het plafond. Door deze openingen in de gevel ontstaat er binnen een mooie lichtsfeer die het wooncomfort versterk. We voelen ons gewoon prettig in een licht interieur. Wonen in deze eilandwoning is in één woord geweldig! 

Lees ook over het moderne wooncomfort in deze prachtige woning.

Wat vind je van deze eilandwoning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!