Landelijke charme in de Randstad | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijke charme in de Randstad

Johan van Dijk Johan van Dijk
Engelse cottage in het Groene Hart Landelijke huizen van OX architecten Landelijk
Loading admin actions …

Wonen in de Randstad kan heel erg aangenaam en leuk zijn. Maar heel veel mensen missen toch wat rust en ruimte als ze in de hectiek van de stad wonen. Het Groene Hart van de Randstad vormt dan een prachtig alternatief. Alle voorzieningen en gemakken binnen handbereik en ondertussen woon je in een heerlijke landelijke omgeving. De charme van dit gebied is goed terug te zien in de schitterende huizen die je er kunt vinden. Oude huizen in de grensstreek van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zijn een plaatje om te zien, maar ook nieuwbouwwoningen zijn erg mooi om te bekijken. Ons reisdoel is een nieuwbouwwoning met een oude en landelijke uitstraling. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Kijk en geniet vooral van dit fraaie huis dat is ontworpen door de experts van VOS/HOFFER/VDHAAR Architecten.

Landelijke charme

Tuingevel Landelijke huizen van OX architecten Landelijk

Dit huis vormt een prachtig aangezicht. De tuin wordt gevormd door een mooie tuin met terras en aan andere leuke buitenplekjes is hier ook zeker geen gebrek. Kijk maar naar het leuke balkon dat onderdeel is van het ontwerp. Het leuke overdekte hoekje bij de achterdeur mag dan misschien niet zo heel erg groot zijn, het is wel een perfect plekje om een klein bankje of een stoel neer te zetten en vervolgens heerlijk te genieten van de zon, of juist van een mooie regenbui. De landelijke afwerking van de woning is ook zeer treffend in beeld gebracht. De decoratief bewerkte ondersteuning van de dakgoot en de fraai geglazuurde dakpannen bijvoorbeeld. En dan is er uiteraard nog de luxe van de fraaie openslaande deuren.

Hoekjes

Kleurrijke combinatie Landelijke huizen van OX architecten Landelijk Steen
OX architecten

Kleurrijke combinatie

OX architecten

Het aanzicht van het huis wordt bepaald door alle fraaie hoekjes die je kunt vinden. Het zorgt voor een hele specifieke eigenheid. De stijl is overwegend landelijk, maar in dit eclectische geheel kun je ook klassieke, rustieke en zelfs moderne trekjes terugvinden. Helaas hebben we (nog) geen foto’s van de binnenkant van het huis. Maar de buitenkant geeft ons gelukkig meer dan voldoende inspiratie. Zelfs de bakstenen zijn heel erg zorgvuldig uitgekozen. Een hele goede aannemer of bouwonderneming is hier mee aan de slag geweest, dat zie je direct. En de baksteenleverancier mag ook bedankt worden!

Het moderne randje

Kozijn in sprong Landelijke ramen & deuren van OX architecten Landelijk
OX architecten

Kozijn in sprong

OX architecten

Het moderne randje van dit huis is al even kort aangestipt. Maar waar blijkt dat nou uit? Vooral uit het fraaie strakke raam dat hier is te zien. Er is bij het ontwerp en bij de bouw ontzettend goed nagedacht over de lichtinval. Een cruciaal punt daarin is dat de ramen zijn voorzien van een speciaal soort UV-filter. Enerzijds goed isolerend wat zorgt voor een koel klimaat in de zomer, en aangename warmte in de winter. Dat scheelt je een hoop kosten op het gebied van verwarming bij koude dagen of juist op de kosten van de airco bij de warme zomerdagen.

Ruitjes en bakstenen

Twee kozijnen met roedes Landelijke ramen & deuren van OX architecten Landelijk
OX architecten

Twee kozijnen met roedes

OX architecten

De ruitjes zijn ook een dankbaar onderwerp om eens te gaan bekijken. Heel erg origineel om er voor te kiezen de ramen op deze manier toe te passen. Het geeft gelijk heel erg veel extra charme aan de woning. En dan de bakstenen waar we al eerder over kwamen te spreken. Ook die zijn zo ontzettend mooi om van dichtbij te zien. Het zorgt gelijk voor een authentieke uitstraling en daardoor wijkt het huis zeker af van heel veel andere nieuwbouwwoningen die je kunt vinden in de Randstad en de rest van Nederland.

We hopen je op deze manier ook eens een andere kant van bouwen in de Randstad te kunnen laten zien. Als je benieuwd bent naar nog meer interessante projecten van Nederlandse bodem, dan moet je hier ook eens een kijkje gaan nemen.

Wat vind jij van dit huis? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!