In een bosvilla genieten van het zuiden

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Ze hebben een vloeiende architectonische stijl die zich zowel richt op de esthetiek als de inbedding van een gebouw in de context van de omgeving. Bureau MT is verantwoordelijk voor de Bosvilla te Soest die we vandaag aan je laten zien. In deze riante woning kun je genieten van de zuiden des lands en alle geneugten van het bourgondische leven die daar te vinden zijn. Het gaat hier feitelijk om een renovatie van een bestaande bunker uit de jaren zeventig. Om deze woning weer gereed te maken voor bewoning naar de hedendaagse standaard werd deze verbouwd en uitgebreid. Daarbij is vooral uitgegaan van een open interieurconcept, zodat de verschillende ruimten prachtig in elkaar overlopen. Als bezoeker ervaar je binnen een schitterende transparantie die menig huizenjager overtuigt. We nemen je mee op een inspirerende wandeling om en in het huis. Kom met ons mee en vang de nodige inspiratie!

Eenheid

Bosvilla Soest: moderne Huizen door Bureau MT
Bureau MT

Bosvilla Soest

Bureau MT

Het daglicht valt op de gevel van deze schitterende bungalow. De woning stamt als uit de jaren zeventig maar heeft recentelijk een grondig update gehad waardoor deze meer woonoppervlakte gekregen heeft en een stuk lichter binnen geworden is. We treffen de woning in al zijn glorie in de bossen van Soest waar het gebouw de woning vormt voor een familie. Het valt direct op dat er buiten veel aandacht besteed is aan de buitenruimte die vlak voor de ingang hét recreatie gebied voor het gezin is. De tafel buiten heeft een natuurlijke look en is tevens de comfortabele plek om te genieten van het ontbijt.

Open

Bosvilla Soest: moderne Eetkamer door Bureau MT
Bureau MT

Bosvilla Soest

Bureau MT

De nieuwe openheid en lichtheid die te danken is aan de uitbreiding zien we op dit voorbeeld concreet weergegeven. Het is de grote raampartijen die de golf van daglicht binnen laten. Daarnaast zien we een schitterende eettafel die uit één stuk gevormd lijkt, deze tafel vormt het sociale hart van de bungalow. Let even op de strakke gietvloer, deze contrasteert mooi met het warme hout van de tafel en deuren, daarbij zorgt deze vloer voor een industriële twist in de ruimte. Je ideale interieur laat je door de juiste experts realiseren.

Doorkijkje

Bosvilla Soest: moderne Woonkamer door Bureau MT
Bureau MT

Bosvilla Soest

Bureau MT

Vanuit de woonkamer trakteren we je op een doorkijkje in het huis. We krijgen zo goed zicht op de afmetingen van de woning alsmede de open sfeer die er in heerst. De verschillende uitsneden geven het daglicht ruim baan: de ideale basis voor een hedendaags interieur. Het is mooi om te zien hoe de verschillende ruimten in elkaar overlopen, maar hoe er toch gezellige ruimten gecreerd zijn door een wand tussen de verschillende gebieden (de woonkamer wordt zo deels gescheiden van de eetkamer). 

Lichtcompositie

Bosvilla Soest: moderne Woonkamer door Bureau MT
Bureau MT

Bosvilla Soest

Bureau MT

Het mag geen twijfel leiden dat natuurlijk licht een belangrijke factor binnen het interieurontwerp is. In deze ruimte wordt dat feit nog maar eens onderstreept. We zien hier een mooie doorkijkt die ons zich op de woonkamer en keuken geeft. De zwarte piano flankeert de doorgang op rechts, terwijl het houtkleurige dressoir links de wacht houdt. Stel je voor dat je hier muziek maakt, terwijl het daglicht naar beneden stroomt. De opening in het dak zorgt dat het licht in het interieur kan neerdalen, waardoor als het ware een lichtcompositie ontstaat- de ideale woonsfeer. Leuke ideeën voor een muziek-/ mediakamer vind je hier.

Gezelligheid

Bosvilla Soest: moderne Woonkamer door Bureau MT
Bureau MT

Bosvilla Soest

Bureau MT

In een strakke woning als deze waarin het wit een dominante rol speelt moet er de nodige gezelligheid zijn. Deze vinden we zonder twijfel in de woonkamer, waar een comfortabele sofa de plek biedt om na een dag hard werken helemaal bij te komen. Om de strakheid van de ruimte te garanderen is er gekozen (overigens geheel in overeenkomst met de heersende trends) om de tv aan de wand te hangen. Deze hangt boven de haard die voor veel sfeer zorgt wanneer de R weer in de maand is. De houten sculptuur links is een conceptueel interessante toevoeging aan het interieur en daarnaast een verwijzing naar de omgeving van de villa. 

Lees ook over bijzondere dakkapellen!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!